Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 09:38:52 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Hodowla - pasją  (Przeczytany 1793 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« : Czerwca 28, 2010, 10:56:50 »

Co sprawiło, że poswięciłeś się hodowli kanarków? Czy dla Was hodowla ptaków, podobnie jak u Marka (http://kanarki.eu/index.php/topic,1510.0.html), też jest rodzajem osobistej filozofii?

PaleNisko
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Szczawno Zdrój k. Wałbrzycha
Wiadomoci: 96

« Odpowiedz #1 : Czerwca 29, 2010, 06:13:53 »

W dzieciństwie rodzice często bili mnie za nawet najmniejsze przewinienia. Nie kochali mnie, nie poświęcali mi uwagi, obrażali i wyzywali od pasożytów, darmozjadów. Te ciężkie doznania zahartowały mnie, a dziś mój brak miłości z dzieciństwa ukoić może jedynie dzielenie się miłością z kanarkami. Dbam o nie jak tylko umiem. Wiele czytam, przygotowuję najbogatszą dietę, zapewniam zabawy, całymi dniami włóczę się po lasach i supermarketach by kanarkom żyło się przyjemniej ... Robię wszystko, co jestem w stanie dla nich zrobić. Chcę, by chociaż one miały taką opiekę, o jakiej ja mogłem jedynie marzyć. W ten sposób świat nie wydaje mi się tak okrutny, jak był do tej pory.

rafcio181
Go
« Odpowiedz #2 : Czerwca 29, 2010, 07:43:07 »

Co sprawiło że poświeciłem się kanarkom? Hmmm... W moim przypadku było następująco. Od małego, od kiedy pamiętam były u mnie w domu kanarki. Hodował amatorsko mój tata. Kanarki znajdowały się w pokoju w którym spałem razem z moim starszym bratem. Mały regalik z ptakami znajdował się dosłownie obok naszych głów, zaraz przy łóżku. Codziennie rano budził nas śpiew tych cudnych ptakó jakimi są kanarki. Wtedy juz rodziła się mała wieŹ, początkowa miłość o której jeszcze nie wiedziałem. Przez upływające lata podziwiałem ich śpiew, który działał na mnie uspokojająco, relaksująco. Dopiero w czasie choroby mego taty otowrzyło się okno na świat kanarków. Zaczynając od sprzątania, obcinania pazurków, karmienia i pojenia. Słowo "pasja" dojrzało we mnie po śmierci taty, kiedy przejąłęm ptaszki, które po krótkim czasie odeszły razem za tatą.
Kończąc mą krótka wypowiedŹ chciałem podkreślić że to był prawdziwy mój początek z kanarkami, którego z dniem dzisiejszym nie żałuje i mam nadzieje że ta pasja będzie trawać długie lata. Mam marzenia związane z kanarkami do których będe dążył do spełnienia. To jest moja druga miłość- kanarki.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!