PaleNisko
Uczeń1
Nowy użytkownik
Szczawno Zdrój k. Wałbrzycha
Wiadomoci: 96
|
 |
« : Czerwca 30, 2010, 03:22:38 » |
|
 Widok na klatkę z frontu  parka kanarków z koronką; p  Moja ulubiona parka - dowód na to, że prawdziwa miłość istnieje  Kanarki są niesamowicie do siebie przywiązane. Mimo że w klatce trzymam 4dorosłe+3młode, to te dwa i tak zawsze wszystko robią razem. Razem opiekują się młodymi, budują gniazdko, jedzą kolbę, nawet z klatki zawsze wylatują razem. Nigdy osobno, bo zaraz piszczą jakby kota zobaczyły  Uwielbiam na nie patrzeć   Widok z boku: P Galeria z pewnością nie jest zbyt konkurencyjna, ale póki co nie udało mi się zrobić lepszej jakości fotek. Najpiękniejszego i mojego ulubionego kanarka nie wklejam, bo mój telefon nie oddaje prawdziwego piękna tego brązowo-miedzianego ubarwienia  Następnym razem podniosę sobie poprzeczkę nieco wyżej, a to na razie tylko taki start 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rafcio181
Go
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwca 30, 2010, 08:39:22 » |
|
Witam. Z tego co widze to jest tam kanarek kolorowy- pomarańczowy lub czerwony i kształtne te z czuprynami i z takimi brzuszkami- glosterki. Jakby były sfotografowane w lepszej jakości ptaszki można by było ocenić dokłądniej jaka to rasa. Cieszy mnie to jaką radość Ci dają kanarki. Tak trzymaj:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PaleNisko
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwca 30, 2010, 04:31:19 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rafcio181
Go
|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwca 30, 2010, 06:20:15 » |
|
NO kolego muszę Ci powiedzieć że posiadasz kanarki rasy gloster i pomoarańczową parkę. Glosterki bardzo ładnie się prezentują 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Granos
Go
|
 |
« Odpowiedz #4 : Lipca 02, 2010, 01:11:11 » |
|
Można wiedzieć od kogo posiadasz glostery? Moim zdaniem naprawdę dobre ptaki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PaleNisko
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #5 : Lipca 02, 2010, 01:44:43 » |
|
Można wiedzieć od kogo posiadasz glostery? Moim zdaniem naprawdę dobre ptaki.
Zakupione zostały w więkoszości u Wiesława Rodzynka z Wałbrzycha. Hodowca naprawdę dobry, a ptaki ma przecudowne. Zamieszczam link do jego strony: http://www.kanarki.pl/strony/hodowla.htm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rafcio181
Go
|
 |
« Odpowiedz #6 : Lipca 02, 2010, 01:46:29 » |
|
Cudne ptaki szczególnie ten szafirowy gloster z koroną ale również niczego sobie samiczka cynamonowa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140
|
 |
« Odpowiedz #7 : Lipca 02, 2010, 05:14:09 » |
|
Zakupione zostały w więkoszości u Wiesława Rodzynka z Wałbrzycha. Hodowca naprawdę dobry, a ptaki ma przecudowne. To Pan Wiesław nie obrączkuje ptaków?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2010, 09:22:08 wysane przez Jacky »
|
|
|
|
|
PaleNisko
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #8 : Lipca 02, 2010, 05:24:24 » |
|
Zakupione zostały w więkoszości u Wiesława Rodzynka z Wałbrzycha. Hodowca naprawdę dobry, a ptaki ma przecudowne. To Pan Wiesław nie obrączkuje ptaków? no właśnie nie wiem, ta żółta mamusia nie ma obrączki, a pozostała trójka to młode tegoroczne. cynamonowy wykluł się już u mnie, ale rodziców ma po Panu Wiesławie : P
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2010, 09:53:27 wysane przez Jacky »
|
|
|
|
|
PaleNisko
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #9 : Lipca 02, 2010, 05:35:17 » |
|
żółty kanarek jest od znajomego, a cynamonowy pochodzi już z własnego wylęgu po rodzicach od rodzynka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kolega_Jaszczur
Uczeń1
Nowy użytkownik
żory
Wiadomoci: 149
|
 |
« Odpowiedz #10 : Lipca 02, 2010, 05:51:38 » |
|
Cudny jest ten miedziany i pomarańczowy. Dratuluję 
|
|
|
|
|
|
Jeżeli mój wątek, post, pytanie Ci pomógł daj mi pochwałę! 8o) ><>* ><>* ><>* *<>< *<>< *<>< Mój kanarek nazywa się Michael (czyt.Majkel). Nie od Jackssona, czy Jordana, po prostu Michael... 
|
|
|
|
Granos
Go
|
 |
« Odpowiedz #11 : Lipca 05, 2010, 03:17:48 » |
|
Ok,myślałem że taka okazję wypatrzyłeś w zoologicznym tylko zastanawialem się czy to możliwe  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kolega_Jaszczur
Uczeń1
Nowy użytkownik
żory
Wiadomoci: 149
|
 |
« Odpowiedz #12 : Lipca 07, 2010, 05:33:21 » |
|
No jasne, że możliwe. Tak samo jak wygranie w totka 
|
|
|
|
|
|
Jeżeli mój wątek, post, pytanie Ci pomógł daj mi pochwałę! 8o) ><>* ><>* ><>* *<>< *<>< *<>< Mój kanarek nazywa się Michael (czyt.Majkel). Nie od Jackssona, czy Jordana, po prostu Michael... 
|
|
|
arekson
Uczeń1
Nowy użytkownik
Topola
Wiadomoci: 109
|
 |
« Odpowiedz #13 : Lutego 27, 2011, 05:20:02 » |
|
zgodzę się z tobą 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chiara
Go
|
 |
« Odpowiedz #14 : Lutego 01, 2012, 03:13:30 » |
|
A ja Wam powiem że dzisiaj w Kakadu widziałam całkiem ładnego glosterka, zielonego, koronka OK, budowa też, z roku 2011. Nawet zastanawiałam się czy nie kupić, ale cena była wysoka -180zł, tak więc wolę zaczekać i kupić tanie u hodowcy. Swoją drogą paranoja żeby w zoologach ptaki były droższe, gdzie nie ma właściwie pewności czy na pewno są po dobrych rodzicach, itp...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|