Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 09:38:46 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: klatka  (Przeczytany 9504 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
rafcio181
Go
« Odpowiedz #15 : Sierpnia 20, 2010, 09:10:22 »

Jeśli brać pod uwagę klatki jakie pokazałeś w linkach to klatka z nr.2 według mnie najlepiej się prezentuje. Dlaczego? Jest to prosta klatka, a co najważniejsze w niej to nie ma żadnych wygibasów na bokach i ma prosty daszek. Jak Maniek wspomniał ,kanarkowi nie są potrzebne żadne zabawki. Wystarczą żerdki aby kanarek mógł sobie z jednej na drugą skakać, deserówki z dodatkami oraz basenik. I to wystarczy naszemu kanarkowi.
Co do wysokości, szerokości itd. to klatka może być wysoka, ale najważniejszym współczynnikiem jest jednak szerokość. Dzięki temu kanarek ma większą przestrzeń do lotu ,a trzeba brać pod uwagę że kanarki latają w poziomie a nie góra-dół.
Jeśli chodzi o klatkę to w Warszawie spotkasz jedynie sklepy z sieci Kakadu (z tych z lepszym sprzętem) znajdujące się w każdym centrum handlowym. Większy wybór będziesz miał w sklepie Animal w Sosnowcu www.animal.sosnowiec.pl oraz w Częstochowie www.hodowlapapug.pl

Thornfield
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Wiadomoci: 18

« Odpowiedz #16 : Sierpnia 20, 2010, 09:37:55 »

ta przez Was polecana to chyba najszersza jaką znalazłam.
tak to jest, niby duże miasto, a nic tu nie ma. rozejrzę się w sklepach przez Was polecanych i chyba ta będę robiła zakupy za pośrednictwem internetu.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #17 : Sierpnia 20, 2010, 08:29:45 »

chyba się zdecyduję na tę czarną, bo jeszcze się rozmyślę.
Ta czarna klatka jest może i ładna, ale dość droga. Za połowę tej ceny można w necie znaleŹć podobne klatki np. http://keko.pl/pl/podwojna-klatka-dla-ptakow-inter-zoo-messi-biala-p242.html, które w dodatku można podzielić na dwie klatki, gdyby kiedys zachodziła taka potrzeba.

holahola1
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Wiadomoci: 209

« Odpowiedz #18 : Sierpnia 20, 2010, 08:47:36 »

Hej ,
problem w tych klatkach polega na tym że nie mają szuflady i wymiana podłoża wymaga "odpięcia" całości metalowej od plastikowej kuwety , co graniczy z cudem mając w środku ptaki .
Kupiłem podobną klatkę http://allegro.pl/item1184888380_lotnia_100cm_wielka_klatka_dla_ptakow_dzielona.html
i jeszcze nawet jej nie użyłem bo nie wyobrażam zobie zmiany ściółki z ptakami w środku .
Ja kupiłem kilka takich klatek i czekam na przesyłekę http://cgi.ebay.de/VogelkSfig-fnr-Sittiche-Kanaren-Malta-W-K-R90023-/220654668574#ht_3280wt_1159 , kosztują 1/4 tego co quiko i włoskie , jak dojdą o napisze jak to wygląda.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #19 : Sierpnia 20, 2010, 10:30:22 »

No faktycznie szuflady nie ma w tej klatce.

rafcio181
Go
« Odpowiedz #20 : Sierpnia 21, 2010, 09:38:59 »

Klatka którą zaproponował Jacky w swoim poście jest bardzo dobrą klatka, chociaż z tego powodu iż jest szeroka i duża. Bardzo dużą zaletą tej klatki jest to że jest możliwość podzielenia jej na dwie mniejsze klatki, co w przyszłości może się przydać. Cena dobra- jedyne 82zł plus przesyłka.  Ja bym polecił ją dla osób które rozpoczynają przygodę z ptakami.

Klatka godna polecenia.

joeqwerty
Go
« Odpowiedz #21 : Sierpnia 21, 2010, 09:57:15 »

Ja mam złe doświadczenia z wyciąganymi szufladami montowanymi w takich plastikowych spodach.
Zawsze się nasypie w szpary sporo ziarenek piasku, szuflada się zaklinuje, trzeba się siłować, żeby ją wyciągnąć, a na końcu i tak trzeba cały dół odpinać, bo się okazuje, że jest brudny. Ogólnie nie polecam. Lepsze rozwiązanie z mojego punktu widzenia to jednolity spód, albo cały wysuwany, albo cały odczepiany.

rafcio181
Go
« Odpowiedz #22 : Sierpnia 21, 2010, 10:07:14 »

Dla higieny kanarka, klatkę powinno się odczepić spód i go przemyć. Ja posiadam takie klatki z szufladami i żebym narzekał. Nie. Jak wpadnie ziarna pisaki ,czy ziarno to po prostu takie brudy bardzo dobrze czyści się szczoteczką to zębów bez potrzeby wyjmowania. Nie widzę problemu.

Strony: 1 [2]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!