Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 09:37:20 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Bójki kanarków  (Przeczytany 4580 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Piwek89
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Tytuły: Hodowca Roku 2011
Wiadomoci: 150

« : Sierpnia 21, 2010, 06:42:37 »

Witam. Kupiłem 2 kanarki 10dni temu i miała to być parka młoda z tego. Tymczasem żaden z kanarków nie śpiewa, a wręcz dochodzi do bójek pomiędzy nimi. Bójki zaobserwowałem dopiero jakieś 4 dni temu, ale zaczyna się to robić coraz częstsze. Obawiam się że mogę mieć kanarki tej samej płci. Co jeszcze mogłoby być przyczyną?

Piwek89
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #1 : Sierpnia 21, 2010, 06:59:34 »

Jeszcze dodam że kanarki kupiłem z tej aukcji, może kojarzycie hodowce.
http://allegro.pl/item1190804488_kanarki_z_hodowli_slask.html

rafcio181
Go
« Odpowiedz #2 : Sierpnia 21, 2010, 09:31:16 »

Nic dziwnego że kanarki nie śpiewają ponieważ przechodzą pierzenie- zobacz czy są piórka wokół klatki. Co do bójek to rzecz normalna- zdarza się to u samczyków jak i również u samic- wojna o terytorium oraz każdy z nich chce pokazać kto tu rządzi. Więc nie ma co się martwić- przyjdzie czas lęgów- jak wtedy samica nie zacznie znosić jajek a zacznie śpiewać (trafiają się śpiewające samiczki) to nawet będzie dobrze bo będziesz posiadaczem dwóch samców, więc samiczkę dokupisz za pół ceny co za samca, gorzej będzie jak będą dwie samiczki  Mrugnicie dojdzie ci wtedy koszt samca. Trzeba czekać i obserwować ,nie ma co panikować za wczasu.

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #3 : Sierpnia 21, 2010, 11:50:44 »

Często widzę na allegro aukcję tej osoby.Ja nie kupiłbym ptaka z tej aukcji.Jeżeli ktoś publikuje zdjęcia z tak zabrudzonymi klatkami, to bardzo wątpię czy ptaki pochodzą od hodowcy czy od "producenta" i obawiałbym się o ich stan zdrowotny.Odnośnie ich zachowania to wydaje mi się,że mieści się ono w normie.Dobrze byłoby gdybyś mógł je rozdzielic i w osobnych klatkach postawic obok siebie,aby do siebie przywykły.

Piwek89
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Sierpnia 22, 2010, 02:17:52 »

Obawiam się że mogą zrobić sobie krzywdę, dziobią się w powietrzu i z 50cm spadają na spód klatki.
A powiecie mi czy to gloster czy raczej jakiś mieszaniec? Fotki w załączniku.

WIL.K.
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Warszawa
Wiadomoci: 278

« Odpowiedz #5 : Sierpnia 22, 2010, 02:56:19 »

Gloster to nie jest a kto twierdzi że to gloster może jakiś  'producent' to stwierdził ,jest bardzo dużo zdjęć na stronach WWW
z glosterami porównaj a sam będziesz miał odpowiedz zwróć uwagę na dzioby,układ korony i.t.d,ptaki rozdziel.
Pozdrawiam

Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481

« Odpowiedz #6 : Sierpnia 22, 2010, 03:26:41 »

To nie jest Gloster na 100 % za mała koronka i jak mówi kolega zwruć uwakę na jego dziób .. Chcesz wejdz na moją strone i w galeriach akurad mam parę fotek Glosterów  http://mojahodowlakanarkow.bloog.pl/?ticaid=6ab9f

Sygnum - D027
maxjot
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

łódŹ
Wiadomoci: 54

« Odpowiedz #7 : Sierpnia 22, 2010, 05:34:14 »

a przy okazji ,są na allegro pewni sprzedawcy(hodowcy)?macie jakieś nicki,może sprzedają obecnie?

Piwek89
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #8 : Sierpnia 22, 2010, 09:00:52 »

Niby parkę z powyższych zdjęć, kupiłem z aukcji do której link jest podany wyżej. Samczyka kupowałem jako glostera, więc raczej allegrowicz nie godny polecenia.

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #9 : Sierpnia 22, 2010, 09:17:32 »

Wśród użytkowników naszego wortalu są hodowcy glosterów jak również innych rasowych kanarków,wystarczy abyś zamieścił ogłoszenie (w dziale ogłoszenia).Ten "hodowca" z 15-letnim stażem z allegro,jeżeli sprzedał Ci tego ptaka jako glostera to mało, że nie jest godny polecenia, on jest po prostu oszustem.Kiedyś pisałem do niego aby mi wskazał, które z ptaków na zdjęciach są glosterami(bo takich tam nie widziałem) a, które to harceńskie.Na odpowiedŹ czekam już chyba dłużej niż pół roku.Myślę, że takich naciągaczy należy jakoś zwalczac-a może wszyscy wyślemy do niego zapytanie o rasę oferowanych kanarków?

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!