Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 08:33:47 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1] 2   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Dla gołębi i kanarków.  (Przeczytany 13676 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
ROBERTO
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Jaworzno
Wiadomoci: 271

« : Sierpnia 29, 2010, 03:28:17 »

Witam niejednokrotnie czytałem o produktach podawanych przez was kanarkom, które pierwotnie były przeznaczone dla gołębi np.ocet jabłkowy. Zacząłem ten wątek gdysz większość produktów typowo dla kanarków musze zamawiać przez Internet a sklep z artykułami dla gołębi mam prawie, że pod nosem kupuje tam ziarno dla kanarków. Ostatnio widziałem ocet jabłkowy i ocet jabłkowy z miodem to już wiem, że mogę stosować dla kanarków. Chciałbym  abyście napisali (uchylili rąbka tajemnicy hodowlanej  Mrugnicie ) jakie preparaty dla gołębi stosujecie i jak je dawkujecie bo jak podejrzewam dawka jest mniejsza niż dla gołębia chyba że się mylę  . Zapraszam do dyskusji.

piotrek
Uczeń3
Nowy użytkownik

opolskie
Wiadomoci: 270

« Odpowiedz #1 : Sierpnia 29, 2010, 03:58:10 »

Także w ostatnim okresie zaopatruje się w sklepie z produktami dla gołębi. Dobre sklepy sprowadzają nawet pokarmy firmy Deli Nature.
Jeżeli chodzi o produkty przeznaczone dla gołębi, które podaję kanarkom to jest to np. sól do kąpieli firmy Bayers. Polecam.

Mikolaj
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Leńcze
Wiadomoci: 107

« Odpowiedz #2 : Sierpnia 29, 2010, 04:04:50 »

Więc tak  preparaty dla gołębi dawkuje się normalnie u kanarków i pewnie większość się do tego nadaje wszystko ponieważ żołądek kanarka i gołębia mają takie samo ph i z tego powodu kanarkom nic się nie dzieje po spożyciu preparatów dla gołębi.

ROBERTO
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Jaworzno

« Odpowiedz #3 : Sierpnia 30, 2010, 02:37:40 »

Piotrek, co do soli to nie szkodzi ona kanarkom, gdy się napiją z baseniku  Co?
Co do odpowiedzi Mikołaja to mam dawkować tak jak pisze na etykiecie  Co?.

matek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

łaziska Górne
Wiadomoci: 79

« Odpowiedz #4 : Sierpnia 30, 2010, 08:30:37 »

Ja z produktów dla gołębi stosuje: ocet jabłkowy, olejek czosnkowy, drożdże piwne , echinaca oraz suszone oregano. A także zdarzyło mi się stosować antybiotyki belgica de werd z pozytywnym skutkiem. Także miele grit dla gołębi bo jest większy wybór. Pozdrawiam.

Mikolaj
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Leńcze
Wiadomoci: 107

« Odpowiedz #5 : Sierpnia 30, 2010, 10:14:08 »

Roberto sól dla gołębi nie szkodzi kanarkom jak się napiją z basenu, a produkty stosuj tak jak jest napisane na etykiecie.

ROBERTO
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Jaworzno

« Odpowiedz #6 : Sierpnia 31, 2010, 11:56:18 »

Wielkie dzięki mam już dzięki wam sporom kolekcje witamin na zimę dla moich samiczek, bo tam gdzie je trzymam w najzimniejsze dni temp. Spada poniżej zera wiec witaminki im się przydadzą.  Duy umiech

radek_051
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Konopiska
Wiadomoci: 41

« Odpowiedz #7 : Padziernika 13, 2010, 04:21:10 »

Ja swoim kanarką podaje olejek czosnkowy na przemian z olejkiem z oregano. W okresie pierzenia podaje też  Tollyamin 3+ dreiplus zawiera dużo aminokwasów potrzebnych do budowy piór oraz działa regenerująco na wątrobę

ROBERTO
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Jaworzno

« Odpowiedz #8 : Padziernika 17, 2010, 05:29:08 »

Witam jeśli chodzi o ten olejek czosnkowy to do wody go podawać tak  Co? pytam bo samiczkom w okresie zimowania podaje wodę z czosnkiem czosnkiem zastanawiam się czy taki olejek nie był by lepszy a ostatnio go widziałem w sklepie gdzie kupuje ziarno.

matek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

łaziska Górne
Wiadomoci: 79

« Odpowiedz #9 : Padziernika 17, 2010, 08:28:16 »

Witam ja olejek czosnkowy podaje na ziarno i dokładnie mieszam.

radek_051
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Konopiska

« Odpowiedz #10 : Padziernika 18, 2010, 07:00:34 »

Olejek czosnkowy jak i z oregano podaje na ziarno mieszam wieczorem żeby się dobrze wchłonęło a rano rozsypuje do paszników

ROBERTO
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Jaworzno

« Odpowiedz #11 : Padziernika 19, 2010, 09:08:44 »

A tak w przybliżeniu to na 6 łyżeczek, łyżeczka olejku wystarczy Co?

radek_051
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Konopiska

« Odpowiedz #12 : Padziernika 20, 2010, 08:20:28 »

Dawkowanie olejku to 1 łyżeczka na 1kg pokarmu to na 6 łyżeczek pokarmu wystarczy z 5 kropel. Jak byś dał 1 łyżeczke na 6 łyżeczek pokarmu to on by w tym olejku pływał

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #13 : Padziernika 20, 2010, 11:12:47 »

Jest pewna różnica w podawaniu z ziarnem olejków gołębiom i łuszczakom.Gołąb zjada całą podaną ilośc olejku wraz ziarnem(zmoczone olejkiem ziarno łyka w całości),kanarki i inne łuszczaki zjadają głównie olejek, który w trakcie wyłuszczania ziarna zostaje im w dziobie,reszta jest odrzucana wraz z łuskami.Myślę,że dawkując te olejki należy wziąc to pod uwagę.

radek_051
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Konopiska

« Odpowiedz #14 : Padziernika 20, 2010, 11:49:24 »

Zgadzam się z panem jot-ka11, że gołąb połyka całe ziarna nasączone olejkiem tylko gołębią trzeba posypać ziarno drożdżami bądŹ innym sypkim dodatkiem bo inaczej nie zjedzą całej karmy którą im się poda. Podobnie jest z kanarkami jak będzie za dużo olejku to niechętnie bądą jadły. Ja już to przerabiałem ze swoimi kanarkami

Strony: [1] 2   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!