Mikolaj
Uczeń1
Nowy użytkownik
Leńcze
Wiadomoci: 107
|
 |
« : Padziernika 01, 2010, 02:01:50 » |
|
Moja hodowla ukierunkowała się.Zdecydowałem się na hodowlę glosterów.Trzeba było od czegoś zacząć najpierw przerobiłem jeden z dwóch regałów dorobiłem ruszta i szuflady drugi jest aktualnie w przeróbce.Moje plany to przerobić wolierę i pomalować całe pomieszczenie dla ptaków mam to zamiar zrobić do końca miesiąca zobaczymy co z tego wyjdzie . Oto regał:     Pozdrawiam Mikolaj
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jg1945
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 67
|
 |
« Odpowiedz #1 : Padziernika 01, 2010, 04:36:45 » |
|
Witam Jeżei dobrze widzę masz odwrotnie zamontowane pokrywy karmików.Przepraszam jeżeli się myle. Pozdrawiam Jan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481
|
 |
« Odpowiedz #2 : Padziernika 01, 2010, 05:02:17 » |
|
Regał bardzo ładny tylko takie małe pytanko : Bo widzę tam glostery szafirowe i żółte szeki w jednej klatce i pytanie czy też tak je łączysz w pary? żółte szeki z szafirami? Bo jeśli np łączysz tak lub masz zamiar łączyć to wiedz o tym że się tak glosterów nie kojarzy ze sobą , zawsze w parze musi być ptak barwy zielonej . Jeżeli tylko je tak trzymasz razem to przepraszam za pouczanie  . Pozdrawiam Damian.
|
|
|
|
|
|
Sygnum - D027
|
|
|
Mikolaj
Uczeń1
Nowy użytkownik
Leńcze
|
 |
« Odpowiedz #3 : Padziernika 01, 2010, 05:56:17 » |
|
Tam akurat są same samiczki samce mam w osobnych klatkach na razie .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Granos
Go
|
 |
« Odpowiedz #4 : Padziernika 01, 2010, 07:32:49 » |
|
Regał bardzo ładny tylko takie małe pytanko : Bo widzę tam glostery szafirowe i żółte szeki w jednej klatce i pytanie czy też tak je łączysz w pary? żółte szeki z szafirami? Bo jeśli np łączysz tak lub masz zamiar łączyć to wiedz o tym że się tak glosterów nie kojarzy ze sobą , zawsze w parze musi być ptak barwy zielonej . Jeżeli tylko je tak trzymasz razem to przepraszam za pouczanie . Pozdrawiam Damian . No nie zawsze tak hodowcy robią.Mam samca glostera zielonego od utytułowanego hodowcy,ptak jest po ptaku żółtym intensywnym i szafirze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481
|
 |
« Odpowiedz #5 : Padziernika 01, 2010, 08:05:27 » |
|
Przepraszam zle napisałem powinien być ptak zielony w parze nie musi ale powinien 
|
|
|
|
|
|
Sygnum - D027
|
|
|
ROBERTO
Uczeń2
Nowy użytkownik

Jaworzno
Wiadomoci: 271
|
 |
« Odpowiedz #6 : Padziernika 02, 2010, 01:23:14 » |
|
Mikołaj moje gratulacje wspaniale ci to wyszło. Na przyszły sezon lęgowy mam zamiar zrobić również rusztowe regały. Mam związku z tym pytanko gdzie zamawiałeś ruszta, i w jakiej cenie??. Pozdro dla wszystkich. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcin
Uczeń3
Nowy użytkownik

Cyprzanów
Tytuły: Hodowca Roku 2010
Wiadomoci: 351
Kanarki: żółte, białe recesywne
|
 |
« Odpowiedz #7 : Padziernika 02, 2010, 03:40:59 » |
|
Mam związku z tym pytanko gdzie zamawiałeś ruszta, i w jakiej cenie?? Ruszta mozna zamówic w sklepie Animal z Sosnowca. http://animal.sosnowiec.pl/klatki.html na stwonce sa podane rozmiary i ceny przodów. w razie jakichs pytań mozna sie z nimi skontaktowac pod nr. tel:32 292 77 78 Ja osobiscie tez mam ruszta w regałach zrobione z przodów bez otworów. Wymiary klatek mam 50/50 wiec kupilem przody 100/50 (cena 20zł) i z jednego przodu zrobiłem dwa ruszta.
|
|
|
|
|
|
 CIH F-047
|
|
|
ROBERTO
Uczeń2
Nowy użytkownik

Jaworzno
|
 |
« Odpowiedz #8 : Padziernika 02, 2010, 06:02:05 » |
|
Marcinie chodzi ci o przody i z nich ruszta zrobić czy w animalsie też można zamówić już gotowe ruszta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mikolaj
Uczeń1
Nowy użytkownik
Leńcze
|
 |
« Odpowiedz #9 : Padziernika 02, 2010, 06:27:33 » |
|
Roberto ruszta mam z gotowych przodów 100x50 z animal z sosnowca przytnij sobie na wymiar i bedzie ok
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ROBERTO
Uczeń2
Nowy użytkownik

Jaworzno
|
 |
« Odpowiedz #10 : Padziernika 02, 2010, 06:32:05 » |
|
Mikołaj wielkie dzięki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kolega_Jaszczur
Uczeń1
Nowy użytkownik
żory
Wiadomoci: 149
|
 |
« Odpowiedz #11 : Padziernika 02, 2010, 11:38:48 » |
|
Mam zamiar założyć kiedyś mini hodowlę-ze 3 parki i ciągle mnie zastanawiają takie regały. Jak się je myje?? Wiem jak umyć klatkę, ale nie jak taki regał. 
|
|
|
|
|
|
Jeżeli mój wątek, post, pytanie Ci pomógł daj mi pochwałę! 8o) ><>* ><>* ><>* *<>< *<>< *<>< Mój kanarek nazywa się Michael (czyt.Majkel). Nie od Jackssona, czy Jordana, po prostu Michael... 
|
|
|
radek_051
Uczeń1
Nowy użytkownik
Konopiska
Wiadomoci: 41
|
 |
« Odpowiedz #12 : Padziernika 08, 2010, 08:50:39 » |
|
Mam zamiar założyć kiedyś mini hodowlę-ze 3 parki i ciągle mnie zastanawiają takie regały. Jak się je myje?? Wiem jak umyć klatkę, ale nie jak taki regał.  Ja po lęgach myję gorącą wodą z płynem do mycia naczyń póŹniej czekam aż wyschnie dezynfekuje i owijam streczem czekam do następnych lęgów  A w tym czasie kanarki mają wyciszenie po lęgach i latają w wolierze pokojowej w nieogrzewanym pomieszczeniu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
radek_051
Uczeń1
Nowy użytkownik
Konopiska
Wiadomoci: 41
|
 |
« Odpowiedz #13 : Padziernika 08, 2010, 09:00:57 » |
|
A co do regału to jest super ja właśnie jestem w trakcie budowy nowego regału 15 klatkowego
|
|
|
|
|
|
|
|
|
men
Uczeń2
Nowy użytkownik

Wiadomoci: 221
|
 |
« Odpowiedz #14 : Padziernika 08, 2010, 09:59:31 » |
|
Przody i ruszta robi na zamówienie Pan Skowron 604 28 34 21 zamawiałem i jestem zadowolony.Można zamawiac pod konkretny wymiar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|