Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 06:41:10 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Sprzedaż ptaków bez wcześniejszej ich oceny?  (Przeczytany 3251 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
piotrek
Uczeń3
Nowy użytkownik

opolskie
Wiadomoci: 270

« : Padziernika 16, 2010, 05:00:25 »

Zbliża się czas wystaw. Mam do Was takie pytanie:
- czy Waszym zdaniem, powinno się pozwalać "hodowcom", którzy należą do związku ale nie wystawiają (z różnych przyczyn) swoich ptaków, sprzedawać je w czasie trwania imprezy?
W internecie można spotkać wiele ogłoszeń, gdzie ci (moim zdaniem) pseudo hodowcy, informują w swoich ogłoszeniach, że ich ptaki są co roku poddawane ocenie sędziego. A tak naprawdę wiadomo, że ich rola, jako członka danego stowarzyszenia ogranicza się jedynie do zakupienia obrączek i potem sprzedaży przychówku, bez żadnej oceny. Tego co się nie sprzeda przez internet to sprzeda się podczas trwania wystawy. Czy Waszym zdaniem takie zachowania należy tolerować?

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #1 : Padziernika 16, 2010, 07:04:24 »

W regulaminie prawie każdej wystawy przy,której organizowana jest giełda stoi,że na giełdzie mogą sprzedawac swoje ptaki jedynie hodowcy biorący udział w danej wystawie,lecz z egzekwowaniem tego zapisu bywa różnie.Czy ptaki jakiegoś hodowcy były oceniane łatwo sprawdzic prosząc o karty ocen ewentualnie sprawdzając w katalogu danej wystawy.Czy można tolerowac?A cóż można zrobic?Ostatnio na Allegro był wystawiany ptaszek,który rzekomo powygrywał prawie wszystkie możliwe konkursy śpiewu,gdy zapytałem sprzedającego które konkursy(miałem pewnośc,że ów kanarek nawet nie brał udziału w żadnym ,bo posiadał obrączkę niezwiązkową)otrzymałem odpowiedŹ,że tak poinformował go poprzedni właściciel ptaka a tak w ogóle to zadaję za dużo pytań.Mnie to "zainteresowało" z przekory,ale ktoś inny kupi i będzie przekonany,że za atrakcyjną cenę nabył super śpiewaka.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!