Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 08, 2025, 07:09:37 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: dziwne umowy RF PFO  (Przeczytany 3840 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
NORWIK 24
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Wiadomoci: 208

« : Padziernika 18, 2010, 07:51:19 »

Od dawna jestem posądzany o niechęć dla nowej rady PFO.
Więc i ten wpis zapewne zostanie tak odebrany?
Ale do rzeczy.
Sprawa tyczy się umów i sposobu zamawiania obrączek! Każdy przeczytał już drugi komunikat RF, o sposobie zamawiania i płacenia za obrączki rodowe na rok 2011.
Nie będę podpowiadał poczekam na opinie i odpowiedzi na zadane pytania.
•   Czy taki sposób zamawiania obrączek jest prawidłowy?
•   Która z umów ma większą moc prawną ,zaliczka do pośrednika, umowa RF z pośrednikiem?
•   Jaką odpowiedzialność ponoszą Stowarzyszenia , a jaką RF PFO w takim systemie zamawiania obrączek?

W miarę rozwijającej się dyskusji postaram się zadawać nowe pytania jak również odpowiadać na nie.

Mark
Administrator
Użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 709

« Odpowiedz #1 : Padziernika 18, 2010, 09:13:44 »

Jak rozumiem "mącenia" nigdy nie zaprzestaniesz.
Jedynym celem tak postawionych pytań jest oczernianie członków nowej Rady Federacji i publiczne sugerowanie że członkowie  RF dopuścili się pewnie jakiś nadużyć finansowych lub wręcz przestępstw gospodarczych.
Jeśli tym postem sugerujesz jakieś nadużycia finansowe nowej RF to idŹ do Prokuratury lub na Policje ,a nie baw się w dziecinadę na
forum.
Miłego "mącenia".
Mam nadziej że nikt poważny nie zrobi Ci przyjemności i nie będzie brał udziału w tej "chorej"dyskusji.

tadeusz
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Nowy sącz
Wiadomoci: 72

« Odpowiedz #2 : Padziernika 18, 2010, 10:06:11 »

witam  NORWIK 24   nie zgodzę się z tobą ponieważ jestem też skarbnikiem  w Nowosądeckim stowarzyszeniu,i nie widzę problemu z tą proforma faktury pytasz która jest wazniejsza ta czy końcowa no oczywiscie że końcowa bo wszystko musi się zgadzać z finansami przychody i rozchody a to jak jest robione przez kogo byle by byłotylko na czas, przecież dajmy mandat zaufania nowej RF,pewno że lepiej jest krytykować,jest takie staropolskie przysłowie jeszcze się nikt taki nie urodził żeby wszystkim dogodzil naprawde trzeba tym ludziom zaufać bo mają kawal roboty do zrobienia i naprawdę zaczyna się coś dziać w tym kierunku,i trzeba ich wspomagać do budowy a nie karcić, naprawdę można teraz chyba wymarzyć taką obsadę młodzi zdolni i już się gdzieś po stowarzyszeniach spełnili i  coś chcą zrobić w tym kierunku pozdrawiam Tadeusz.

sturnus
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wrocław
Wiadomoci: 103

« Odpowiedz #3 : Padziernika 19, 2010, 06:56:01 »

NORWIK 24 - nie dziwacz. Zajrzyj do " prawa gospodarczego ", a dokładniej do Kodeksu Cywilnego; jak nie pomoże pogadaj np z prawnikiem.

« Ostatnia zmiana: Padziernika 19, 2010, 05:02:36 wysane przez Luka » Zapisane

Granos
Go
« Odpowiedz #4 : Padziernika 19, 2010, 07:33:15 »

Nie będę się wtracał bo nie jestem w tych sprawach biegły ale nasuwa mi się jedna rzecz; czy nie powinno być tak ,że cenę obraczki podaje się przed przetargiem a nie po? Co?

Bogusław
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Warszawa
Wiadomoci: 273

« Odpowiedz #5 : Padziernika 19, 2010, 09:02:45 »

W Jednym z wątków zostałem zjechany przez kolegę NORWIKA i od tamtej pory nie brałem udziału w żadnym wątku z udziałem w/w kolegi.Jednak w końcu postanowiłem napisać coś co zauważyłem już jakiś czas temu, a mianowicie to ,że NORWIK wyrażając zgodę na wstąpienie do Rady Federacji liczył tylko i wyłącznie na funkcję Prezydenta.Ponieważ zaproponowano mu jedynie funkcję skarbnika dosłownie po paru dniach zrezygnował z tej funkcji i zajął się krytyką Rady.Przecież gdyby pozostał w Radzie mógłby się wykazać swoją wiedzą i pomóc nam wszystkim członkom federacji zamiast mącić i buntować. Aha,  jeszcze jedno spostrzeżenie swoim zachowaniem przypomina mi  jednego kandydata na prezydenta , on też przyjął podobną taktykę.

NORWIK 24
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Wiadomoci: 208

« Odpowiedz #6 : Padziernika 22, 2010, 08:43:05 »

Jak rozumiem "mącenia" nigdy nie zaprzestaniesz.
Jedynym celem tak postawionych pytań jest oczernianie członków nowej Rady Federacji i publiczne sugerowanie że członkowie  RF dopuścili się pewnie jakiś nadużyć finansowych lub wręcz przestępstw gospodarczych.
Jeśli tym postem sugerujesz jakieś nadużycia finansowe nowej RF to idŹ do Prokuratury lub na Policje ,a nie baw się w dziecinadę na
forum.
Miłego "mącenia".
Mam nadziej że nikt poważny nie zrobi Ci przyjemności i nie będzie brał udziału w tej "chorej"dyskusji.
Odnoszę wrażenie, że nie rozumiesz zadanych pytań! Cóż. RF ma w Tobie największego zwolennika. To też się chwali.
witam  NORWIK 24   nie zgodzę się z tobą ponieważ jestem też skarbnikiem  w Nowosądeckim stowarzyszeniu,i nie widzę problemu z tą proforma faktury pytasz która jest wazniejsza ta czy końcowa no oczywiscie że końcowa bo wszystko musi się zgadzać z finansami przychody i rozchody a to jak jest robione przez kogo byle by byłotylko na czas, przecież dajmy mandat zaufania nowej RF,pewno że lepiej jest krytykować,jest takie staropolskie przysłowie jeszcze się nikt taki nie urodził żeby wszystkim dogodzil naprawde trzeba tym ludziom zaufać bo mają kawal roboty do zrobienia i naprawdę zaczyna się coś dziać w tym kierunku,i trzeba ich wspomagać do budowy a nie karcić, naprawdę można teraz chyba wymarzyć taką obsadę młodzi zdolni i już się gdzieś po stowarzyszeniach spełnili i  coś chcą zrobić w tym kierunku pozdrawiam Tadeusz.
Chociaż jedna próba udzielenia odpowiedzi. Co do wartości merytorycznej wypowiem się w póŹniejszym terminie.
 Co do karania. Przeciwnie. Moje stowarzyszenie zostało ukarane przez Radę PFO. Bo w ślepo nie wykonuje jej poleceń. Na zadane pytania dostaję odp., że jest " Najwyższą władzą w PFO między zjazdami".
NORWIK 24 - nie dziwacz. Zajrzyj do " prawa gospodarczego ", a dokładniej do Kodeksu Cywilnego; jak nie pomoże pogadaj np z prawnikiem.
Proponuję tą lekturę dla piszącego i spotkanie również.
W Jednym z wątków zostałem zjechany przez kolegę NORWIKA i od tamtej pory nie brałem udziału w żadnym wątku z udziałem w/w kolegi.Jednak w końcu postanowiłem napisać coś co zauważyłem już jakiś czas temu, a mianowicie to ,że NORWIK wyrażając zgodę na wstąpienie do Rady Federacji liczył tylko i wyłącznie na funkcję Prezydenta.Ponieważ zaproponowano mu jedynie funkcję skarbnika dosłownie po paru dniach zrezygnował z tej funkcji i zajął się krytyką Rady.Przecież gdyby pozostał w Radzie mógłby się wykazać swoją wiedzą i pomóc nam wszystkim członkom federacji zamiast mącić i buntować. Aha,  jeszcze jedno spostrzeżenie swoim zachowaniem przypomina mi  jednego kandydata na prezydenta , on też przyjął podobną taktykę.
Może nie COŚ, a KTOŚ był powodem mojej rezygnacji. Wyjaśniłem to Prezydentowi PFO. Teraz jestem pewien, że decyzja była słuszna, gdy RF mianowała Koordynatora COM.
Jeszcze dla wyjaśnienia. Nie przyjmuję żadnej polityki w stosunku do Rady PFO. Wnoszę tylko o zastanowienie się nad jednym: PFO to Stowarzyszenia do niej należące i z nimi należy dyskutować i rozmawiać! Nakazy owszem, ale przemyślane i rozsądne.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!