Jacky według mnie to bardzo dobry pomysł z oceną kanarków na zdjęciach. Mimo, iż na fotce wszystkiego nie widać, to taka ocena może być pomocna i można się dzięki temu czegoś nauczyć. Ja postaram się ocenić tego glostera według mojej wiedzy, ale liczę na korektę, ze strony doświadczonych hodowców.
1. Nie widać zbyt dobrze koronki, ale z tyłu wydaje się dobra, ładnie przechodząca w pióra karku, bez żadnych zawirowań czy łysych miejsc. Widać jakby dwa odstające piórka z środka korony, co nie powinno mieć miejsca. Główka wydaje się być proporcjonalna do reszty ciała. Szyja szeroka.
2.Pierś i brzuch tworzą jedną łukowatą linie, pierś wypukła. Grzbiet wydaje się być też lekko zaokrąglony. Skrzydła nie krzyżują się z sobą.
3.Ptak wydaje się być stosunkowo mały.
4.Chyba piórka boków ciała nie powinny zakrywać skrzydeł, wychodzić spod skrzydeł. Ptak nieintensywny.
5. Ptaszek jest za bardzo wyprostowany, powinien przyjmować postawę 45 stopni w stosunku do poziomu żerdki.
6. Ogonek powinien być węższy, nie rozwidlać się na końcu i chyba mógł by być trochę krótszy.
7.Uda nie widoczne, nóżki wydają się być małe.
Ptaszek całkiem ładny, widział bym go u siebie w hodowli