Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 10:59:58 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2] 3 4 5   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Czatownia 2010  (Przeczytany 40507 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
tomeh
Go
« Odpowiedz #15 : Grudnia 13, 2010, 02:52:50 »

mistrzowskie zdjęcia. Bardzo pięknie wykonane.

Logiełka
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Konstancin-Jeziorna
Wiadomoci: 50

« Odpowiedz #16 : Grudnia 15, 2010, 09:30:03 »

Wreszcie pokazało sie odrobinę słoneczka, czasy zrobiły się znośne Umiech

Bażant - nie mogłem go jakość ugryŹć, zawsze nie tak

W kadr sie nie mieści, wyostrzyć na oku nie idzie, bo nie ma punktu AF - wniosek bażant jest trudny do focenia Smutny

Małe nieporozumienie

Lądowanie środowiskowe

Zakochałem się w tym myszaku w tamtym roku

I taki nie ptaszkowy bonusik Umiech

kerry
Go
« Odpowiedz #17 : Grudnia 15, 2010, 10:02:24 »

Nowy Włodzimierz Puchalski,rewelacyjne zdjęcia...Pozdrawiam

Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481

« Odpowiedz #18 : Grudnia 16, 2010, 10:58:02 »

Piękne fotografie Umiech ale jak ma się sprzęt i umiejętności to można sobie cykać takie fotki Mrugnicie

Sygnum - D027
Logiełka
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Konstancin-Jeziorna

« Odpowiedz #19 : Grudnia 24, 2010, 09:15:24 »

Dziękuję wszystkim za dobre słowo.

Piękne fotografie Umiech ale jak ma się sprzęt i umiejętności to można sobie cykać takie fotki Mrugnicie
Zgadzam się z powyższym jednak dużo zależy jeszcze od organizacji miejsca, wytrwałości ale najwięcej od szczęścia i przypadku. Na ostatniej zasiadce miałem okazję sfotografować atak Jastrzębia na Bażanta. Nie wiem czy takie zdjęcia można tu umieścić więc jeśli zdecydujecie, że zdjęcia oraz film z tego zdarzenia są odpowiednie to dajcie znać a umieszczę.

Pozdrawiam

Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481

« Odpowiedz #20 : Grudnia 24, 2010, 07:57:46 »

No tak to też jest ważne. Według mnie jak najbardziej można bo taka jest natura nie ludzie ( kłusownicy ) atakują na tym zdjęciu bażanta lecz jastrząb który jest spragniony jedzenia pewnie i chce się pożywić , szkoda może i bażanta bo to piękne ptaki ale taka jest natura Umiech Jak dla mnie możesz wrzucić może to być ciekawe ujęcie Umiech Ale to nie ode mnie zależy czy można takie zdjęcia wrzucać.

Sygnum - D027
Bogusław
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Warszawa
Wiadomoci: 273

« Odpowiedz #21 : Grudnia 24, 2010, 10:41:57 »

To jest życie , a życie jest okrutne , ale niestety łańcuch pokarmowy musi zostać zachowany.W innym przypadku mógłbyś trafić na konającego z głodu jastrzębia i skutek byłby podobny. Jak to w przyrodzie , żeby mógł przeżyć jeden musi zginąć inny ,tak już jest ten świat skonstruowany i chyba ciężko będzie przestawić drapieżnika na wegetarianizm.

Logiełka
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Konstancin-Jeziorna

« Odpowiedz #22 : Grudnia 25, 2010, 12:52:09 »

Witam, dokładnie tak samo myśl jak Wy. Natura jest brutalna ale pewnie dlatego jest taka piękna i ciekawa. Giną słabsi, a przeżywają najsilniejsi, najzdrowsi, niepokonani.
W piatek rano udałem się do pracy ale jak zaświeciło słonko stwierdziłem, że czas wziąść dzień urlopu i ruszyć na zdjęcia, tak pięknie nie było od dawna. W torbę kurczaki, ryby i po dziewiątej do budy. Niestety jak właczyłem aparat pojawił się komunikat "brak karty" - zwątpiłem. Sięgnąłem do plecaka, uff jest, niestety tylko 4GB - no cóż musi wystarczyć. Pomyślałem sobie, że dziś nie focę siedzących myszaków, tylko jakieś walki, loty może lisek podejdzie. I tak siedziałem z godzinkę, aż tu wyszedł sobie bażant i wystraszył obżerające się myszaki. Pomyślałem - wreszcie niezła odległość można go złapać z ogonem (wszystkie kadry pełne klatki)
Pan bażant na zimowym spacerku

Następnie mój kolorowy kolega podszedł pod budę, pod patyk na którym siadają sójki i zaczął skubać rozsypany słonecznik. Patyk jest w odległości jakieś 8m od budy więc trudno go złapać w kadr (chyba, że podwinie ogon).

Jedzący

Potem przyszedł drugi bażant i razem skubały sobie ziarenka, spojrzałem na myszakową scenę ale tam spokój, trzy myszaki jedzą zgodnie. Co tu focić, dwóch bażantów w kadrze nie zmieszczę, myszaki jak baranki grzeczne.  W pewnej chwili jak nie gruchnie, jak nie łupnie, pióra w powietrzu fruwają, niewiedziałem co się dzieje. A tu ten bandyta zaatakował bażanta. A działo się to wszystko 7 m od budy. Nie wiem jak zmieściłem to w kadrze. Jak zbyt drastyczne to niech admin wywali, bo nie wiem czy można takie wstawiać?

Atak bandyty

Portretowo

Zasłaniał bażanta przed myszakiem siedzącym w tle

Myszak patrzył cierpliwie z tyłu i w pewnym momencie drugi myszak zaatakował jastrzębia. Jak się zakotłowało, to cofnąłem się z obiektywem, bo łobuzy wpadły prawie do budy. Ale jastrząb nie dał za wygraną i przepędził myszaka. Ja korzystając z okazji, że i tak obiektyw mam już w budzie cofnąłem się pod tylną ściankę, rozszerzyłem koce jak tylko się dało i tak celując w dziurę starałem się złapać jastrzębia w całości. Mieścić jakoś się mieścił ale z punktem AF trafić w oko - niemożliwe  :cry:

Krzywo

Na ciu - ciu przerywał żarcie i spoglądał w stronę budy Umiech

W pewnym momencie przyleciał myszak włochaty i jastrząb zwiał. Po 1,5 godziny jedzenia, jak wyszedłem z budy zapełniwszy wczesniej kartę z bażanta pozostały nóżki i od mostka do głowy i kuuuuuuuuupa pierza.
Uff, nie wiem czy Wam to dobrze zdefiniowałem - proza nie jest moją najmocniejszą stroną - ale mam nadzieję, że namiastkę tego co dziś przeżyłem przekazałem dokładnie.

Pozdrawiam

Logiełka
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Konstancin-Jeziorna

« Odpowiedz #23 : Stycznia 12, 2011, 10:34:53 »

Witam,
bardzo dziękuję za wyróżnienie i piękny puchar - zajmie honorowe miejsce na mojej półce.
Po takiej motywacji zasiadłem mimo niesprzyjającej pogody w czatowni. Piękna siwa czapla urozmaiciła zasiadkę  Umiech

Oraz para pięknych mieniących się bażantów

Pozdrawiam

robertrosinski
Uczeń3
Nowy użytkownik

czestochowa
Wiadomoci: 217

« Odpowiedz #24 : Stycznia 13, 2011, 09:32:40 »

Coś wspaniałego i cudownego prawdziwy Mistrz Foto i to jeszcze z humorem . Pozdrawiam RR

R038
Mark
Administrator
Użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 709

« Odpowiedz #25 : Stycznia 14, 2011, 09:56:45 »

Wspaniałe zdjęcia,coś pięknego.

monia77
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 53

« Odpowiedz #26 : Stycznia 23, 2011, 04:01:31 »

Gratuluje śledzę Twoje poczynania na innym forum.Ja dopiero zaczynam taką przygodę.Do chwili obecnej były to tylko strzały dokumentacyjne,jednak coraz bardziej mnie to wciąga i prubuje też bardziej art robic foty.Najważniejsze jest poznanie sprzętu i jego mozliwości a reszta to szczęście i dobre miejsce,wytrawłość bo nieraz sporo czasu trzeba spędzić w czatowni niejednokrotnie na marne.

Logiełka
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Konstancin-Jeziorna

« Odpowiedz #27 : Stycznia 23, 2011, 04:45:43 »

Dzięki Umiech
Ostatnio nie ma pogody i czasu na focenie. Wodę z czatowni wypompowałem ale aura nie sprzyja. Może za tydzień jakieś strzały się poczyni Umiech
Monia - wstaw jakieś swoje zdjęcia. A na którym forum jesteś? Jaki masz nick?

Pozdrawiam

Piotr

monia77
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 53

« Odpowiedz #28 : Stycznia 23, 2011, 07:32:31 »

Wiesz nie mam czym się chwalić oglądając takie fotki.
tu linki do moich fotek część z canona część z sony h5
http://picasaweb.google.com/marzenapast/ZimowePortretyPtakow#
http://picasaweb.google.com/marzenapast/CanonPrzyroda#
z takich typowo foto to jestem na http://ptaki-foto.pl/portal.php nick monia ale tam nie wstawiam fotek bo do postów nie umiem a do galerii dalam może ze 3.

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #29 : Stycznia 23, 2011, 09:39:04 »

Wiesz nie mam czym się chwalić oglądając takie fotki.
Gratuluję skromności moniu77.Twoje zdjęcia to prawdziwa uczta dla miłośników ptaków.

Strony: 1 [2] 3 4 5   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!