Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 11, 2025, 03:59:18 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1] 2   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Kąpiel kanarka  (Przeczytany 14924 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Robi68
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 4

« : Lutego 06, 2011, 07:57:02 »

Pozdrawiam wszystkich. Mam pytania odnośnie kąpieli kanarka. Jak często udostępniacie kąpiel swoim kanarkom, czy są jakieś zalecenia z tym związane? Nie znalazłem na forum konkretnych zaleceń (z niektórych postów wywnioskowałem, że nawet codziennie parę razy), Czy zimą w mieszkaniu nie należy ograniczać kąpieli? Pozdr i dziękuję

waluś
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 148

« Odpowiedz #1 : Lutego 06, 2011, 08:09:46 »

Kanarki u mnie mają pojemniki do kąpieli cały czas.co  dzień zmieniam wodę i myję baseniki.ptaki są zadowolone kąpią sie kiedy tylko mają ochotę-także bez obaw kanarki lubią kąpiel.

Siwobrody
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

'Las Kabatos' :)
Wiadomoci: 365

'kundelki' też są ok!

« Odpowiedz #2 : Marca 18, 2011, 08:03:35 »

U mnie też 'kąpiałka' wisi nonstop ale Rambo i Lalunia kąpią się tylko rano i najchętniej bez świadków Umiech
Mam nadzieję że to oznaki dobrego wychowania Umiech))

Są w życiu sprawy ważne i ważniejsze.
Zapraszam na www.schpolnoc.pl
Dawid
Go
« Odpowiedz #3 : Marca 18, 2011, 08:54:04 »

Moje kanarki mają co dwa dni baseniki ale też codziennie . Lubia się bardzo kąpać

zielony793
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Kępno
Wiadomoci: 9

« Odpowiedz #4 : Maja 16, 2011, 05:05:31 »

Mam problem i proszę o radę. Mój kanarek za nic w świecie nie chce korzystać z kąpieli. Basenik zawieszam mu codziennie z myślą, że w końcu się przekona. Jak najlepiej nauczyć kanarka korzystania z baseniku ?

rafcio181
Go
« Odpowiedz #5 : Maja 16, 2011, 08:46:55 »

Prawdopodobnie masz za dużo wody nalanej w baseniku- ujmij ją a na pewno przekonasz się jak kanarek lubi się kąpać.

zielony793
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Kępno

« Odpowiedz #6 : Maja 16, 2011, 01:03:35 »

Miałeś rację, fakt faktem nie widziałem kąpiącego się kanarka ale po jego mokrych piórkach oraz zachlapanym baseniku mogę stwierdzić, że w końcu się przełamał Umiech

zaba89
Go
« Odpowiedz #7 : Maja 17, 2011, 10:51:46 »

No widzisz jednak sie popluskal pupil:) napewno mu sie spodobalo i bedzie to robil za kazdym razem jak mu wstawisz basenik.

Siwobrody
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

'kundelki' też są ok!

« Odpowiedz #8 : Maja 24, 2011, 10:06:22 »

Szanowny Zielony793, z serca radzę poćwiczyć własną cierpliwość i po powieszeniu kąpiałki, poczekać gdzieś z boku w odległości dającej poczucie bezpieczeństwa Twojemu pupilowi, bo widok radośnie kąpiącego się ptaszak to rzecz szalenie miła! Mój samczyk Rambo, po długiej kilkuminutowej kaąpieli wyglada jak kedzierzawy Umiech)) Jednym słowem kupa frajdy - POLECAM!!! Miłej zabawy!

zielony793
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Kępno

« Odpowiedz #9 : Maja 31, 2011, 12:09:34 »

Trenuję swoją cierpliwość. Gdy tylko mam więcej czasu w godzinach popołudniowych to zawieszam basenik i czekam w bezpiecznej odległości. Fakt, że jeszcze nie udało mi się doczekać, ale nie poddaję się Umiech W końcu uda mi się podejrzeć mojego Pelasia podczas kąpieli Umiech

Siwobrody
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

'kundelki' też są ok!

« Odpowiedz #10 : Maja 31, 2011, 08:54:23 »

No to super! Umiech Ja zauważyłem że moje ptaki kąpią się tylko pożnym porankiem.
Nigdy o innej porze? I tego wytłumaczyc na razie nie umiem Smutny
Ale cierpliwie czytam to forum i sobie wyczytam, wydedukuje jak ich poobserwuję Umiech
Pozdrawiam

Fiolka
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 17

« Odpowiedz #11 : Grudnia 23, 2011, 08:44:04 »

Nie wiem jak rozwiązać sprawę kąpieli mojego kanarka Z politowaniem
Klatka stoi obok ściany, dzis jak zaczął chlapać to mam takie zacieki że szok Buzia na kdk
Nie wiem czy stawiać go na czas kąpieli gdzieś indziej czy jak, no ale nie wiem kiedy mu się zachce kąpać  Niezdecydowany

sebas
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

woj.lubelskie
Wiadomoci: 129

« Odpowiedz #12 : Grudnia 25, 2011, 06:19:50 »

Możesz na czas kąpieli ustawiać dookoła klatki parawan (docięty i zagięty z obu stron na wymiar - trochę wyższy jak klatka kawałek pudełka kartonowego). Ja tak robię i jest ok. Jak karton się powygina to wyrzucam i daję kolejny. A zamiast kąpielówek mam takie pudełka po serkach, sałatkach itp. te niskie prostokątne i okrągłe. Nowe ptaki zazwyczaj pierwszy raz wkładam do takiego pojemnika z odrobiną wody a potem już same wiedzą o co chodzi. 

Fiolka
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 17

« Odpowiedz #13 : Grudnia 26, 2011, 05:06:41 »

Właśnie planuję zrobić jakaś ochronkę na tył czy coś takiego Mrugnicie Dzięki

Pandan0
Redaktor
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 148

« Odpowiedz #14 : Grudnia 26, 2011, 05:38:49 »

Witam, proponuję przezroczystą folią otoczyć ściany klatki. Można kupić folię, którą stosuje się do zabezpieczenia mebli itp. podczas remontów. Zawsze można taki plastik umyć i wysuszyć. Ptak ma widno ze wszystkich stron i szybciej się przyzwyczaja do innej sytuacji w otoczeniu klatki. Sam to stosowałem.  Pozdrawiam

Strony: [1] 2   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!