waluś, nie chodziło mi o ocenianie kanarków przez sędziów i wystawianie wyższych not swoim kolegom a raczej o niewiedzę sędziów dla przykładu podam Ci , że kanarki pheo na MP w Czeladzi były ocenione jako kanarek dwubarwny co zupełnie mija się z celem, Bo dla mnie kanarek dwu barwny to najnormalniej w świecie szek a nie pheo, dlatego mój kolega tak się tym oburzył że sprzedał wszystkie swoje pheo a kupił sobie amadyny wspaniałe. Z mozaikami czerwonymi było podobnie, jak ptaki z czerwonym kolorem na lotkach mogły otrzymać więcej punktów od ptaków z czysto białymi lotkami ja nie jestem sędzią ale wiem jaki jest standard dla mozaiki czerwonej.
Jeśli chodzi o sedziów to pisałem z Prezydentem PFO i poradził mi, żeby wszystkie uwagi i nasze spostrzeżenia przekazać Prezesowi sekcji sędziów panu Kalusowi i niech on wyciąga wnioski z naszego niezadowolenia pod względem oceniania ptaków przez sędziów. Tutaj podaję adres e-mail pod który można takie uwagi wysyłać
ekspert@pfo.info.pl Dobrze by było jesli jak najwięcej osób napisze o swoich sugestiach i spostrzeżeniach niech nareszcie zajmie się tymi wszystkimi problemami a nie będziemy takie sprawy roztrząsali między sobą na forum, od czegoś chyba jest zajmując to stanowisko niech wie jaką opinię mają hodowcy o naszych sędziach. Pozdrawiam serdecznie.