Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 06:54:51 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Wystawa w Częstochowie  (Przeczytany 3709 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
NORWIK 24
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Wiadomoci: 208

« : Lutego 24, 2011, 11:10:15 »

ZBYSZEK 0710 zapewne jeszcze czyta. Inni już przypomnieli sobie lekturę.
Tak Panowie.
Takim zachowaniem „OPLUWANIEM” uśmiercicie każdego „odmieńca”. Będziecie szukać „talentów” za granicą? Jakie ma znaczenie, że LaKi należy do innej Federacji. Chce pomagać, dzielić się wiedzą. Za darmo! To takie złe? Chce pójść dalej! Czuje się dobry w swojej dziedzinie i chce zostać ekspertem. Warto się zastanowić czy nie pozwolić mu uczestniczyć w kursie i dopuścić do egzaminu. Wszystko można uzgodnić. Są umowy cywilno-prawne. Trzeba jednak pomyśleć! Może się okazać, że będzie to „strzał w dziesiątkę”. Już historia pokazała, że uczniowie przerastali wielokrotnie swoich mistrzów.
Może warto zainwestować w takie osoby jak LaKi? Posłuchać, co mówi? Jakie ma zdanie!? Uszanować i przedyskutować, nie obrażać się, bo jest inne niż moje!
ZBYSZEK 0710- nie wszystko musi być płatne. żyjemy w czasach demokracji. Mamy stowarzyszenia działające na zasadzie dobrowolności i NON-PROFIT. Przytoczony przez Ciecie przykład to dobrowolność oparta na bacie – musisz pracować. Cofnij się do historii tam znajdziesz wszystkie ustroje społeczno-polityczne, jak również odpowiedŹ, co było przyczyną ich upadku.
Pozdrawiam i zostawiam wszystkich z własnymi myślami.
Andrzej – najlepszą bronią jest atak. Jednak  „Kto mieczem wojuje od miecza ginie”.
Mark- zawsze lepiej być kontrolującym niż kontrolowanym (chodzi o bazę). Zawsze w nowych publikacjach, opracowaniach pojawiają się błędy. Przyczyny są różne-może materiały Źródłowe już je posiadały. Pokaż co potrafisz. Umiałeś skrytykować wystawę za brak katalogu, jednocześnie organizując w swoim mieście jakąś chałturę wystawową, wśród stolików, baru i frytek. W zajeŹdzie gdzieś na przedmieściach.

ZBYSZEK O710
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 166

« Odpowiedz #1 : Lutego 24, 2011, 01:10:37 »

Każdy ma szanse i swoją godzine na zaprezentowanie się.
Ale ten człowiek zaczął swoją prezentacje od innej strony,na lewo i prawo rzucając tekstami które nie mają nic wspólnego
z dziedziny eksperta,przy okazji obrażając innych,co to za ekspert wypowiadający się we wszystkich sprawach a nie w tej sprawie
co chce być ekspertem.Może nie rozumie słowa ekspert.Może to słowo rozumie jako wszech władca znający się na wszystkim a
w rzeczywistości na niczym .Chce pójść dalej ,kto mu w tym przeszkadza, myślę że on sam sobie przeszkadza ,bo obecnie na
naszym forum zaprezentował się jako jasnowidz ,swoim życiu poznałem już dużo takich ludzi.
Opluwanie, ja nikogo nie opluwam ,jeżeli ktoś swoje teksty wystawia na forum,publicznie musi się liczyć na konsekwencje z tego
co robi a jeszcze krytykuje, to jeszcze więcej.
Przykład to dobrowolność oparta na bacie-musisz pracować,do pracy nik nikogo nie zmusza ale wyciąganie ręki do tego co inni
na to ciężko zapracowali !!!  dobra analiza po co mają chodzić na wykłady jak mogą dyplom magistra kupić na rynku razem z kapustą.
Widzę i czytam ale nadal obrażasz wszystko i wszystkich co ci tylko popadnie ,swoimi tekstami pouczasz innych co mają robić,czytać
i jak się zachowywać ,zastanawiam się jak to długo potrwa.A teraz do Administratorów tego naszego forum czy w założeniu tego przedsięwzięcia nie było co innego ,tylko opluwanie, ingerencja w prywatne sprawy nie mające nic wspólnego z nasza hodowlą ,naszą pasją,  a nieraz z tym co się lubi a może więcej kocha, pozostawiam to do analizy Administratorom.

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #2 : Lutego 24, 2011, 08:11:47 »

Norwik24 jeżeli masz coś do Marka to mu to napisz na PW.Tą chałturę prócz Marka organizowało jeszcze kilka innych osób.Myślę, że masz już wystarczająco dużo wrogów,więc nie musisz szukac nowych.A czy byłeś na tej "chałturze" żeby ją oceniac? Może Ty byłeś w innym barze na frytkach.Wystawę zorganizowaliśmy taką na jaką było nas stac i jesteśmy z niej zadowoleni.Naszej wystawy nie tytułowaliśmy "Pucharem Polski....", a na tej "chałturze" ilośc wystawionych ptaków była podobna do tej na łódzkim PUCHARZE.

NORWIK 24
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

« Odpowiedz #3 : Lutego 25, 2011, 10:59:23 »

Norwik24 jeżeli masz coś do Marka to mu to napisz na PW.Tą chałturę prócz Marka organizowało jeszcze kilka innych osób.Myślę, że masz już wystarczająco dużo wrogów,więc nie musisz szukac nowych.A czy byłeś na tej "chałturze" żeby ją oceniac? Może Ty byłeś w innym barze na frytkach.Wystawę zorganizowaliśmy taką na jaką było nas stac i jesteśmy z niej zadowoleni.Naszej wystawy nie tytułowaliśmy "Pucharem Polski....", a na tej "chałturze" ilośc wystawionych ptaków była podobna do tej na łódzkim PUCHARZE.
"Uderz w stół a nożyce się odezwą"
Tu Cię boli kolego. A może przeczytasz swoje i Marka wpisy przy ocenie łódzkiej wystawy! Kogo obraziłeś? Pomyśl..... Już wiesz.....?

( Z braku finansów też organizuje się chałtury> Przyznaję. Na Waszej wystawie nie byłem nie widziałem jej, nie krytykowałem wcześniej, jednak wysłuchałem wielu opinii, ludzi którzy tam byli. Nie będę pisał o szczegółach organizacyjnych. Powiem jedno- Waszą wystawę dołączyliście do głosowania na najlepszą w roku 2010. Promocja i jeszcze raz promocja - pozostali Be)

Znajdziesz również tam sfoje i inne wypowiedzi na temat katalogu. Głównego tematu świadczącego o jakości wystawy. Biorąc pod uwagę Wasze wypowiedzi powiem, że coraz bardziej zastanawiam się nad sensem organizowania konkursów. Skoro zawsze ekspert/sędzia Źle ocenia ptaki to jaki sens ma rywalizacja hodowlana? ( Jaki ma sens katalog {na który nie było zapotrzebowania: podaż i pobyt}i jego domowa analiza!( patrz wystawa łódzka- jeden z wpisów. Kto jest Mistrzem, a kto przegrał-paranoja jakaś lub próżne pisanie na które szkoda czasu. Tak myślę?. jaki ma sens analiza, skoro dane są nieprawdziwe). Mówiąc krótko- jak raz byłem na złej sztuce w teatrze lub oglądałem zły film więcej tego nie oglądam. Tak jakoś się składa, że corocznie krytykujecie sędziów, a wielokrotnie, co rocznie startujecie w wielu konkursach i zawodach. Z jakiego powodu? W tym miejscu zadaję pytanie: Macie jeszcze wolne miejsca na półkach pucharowych i chcecie je zapełnić? Nie szkoda wam podopiecznych, ptaków. Przecież oceny są ...... (sami dodajcie jakie- ZłE?).
ajtjes:
Przyznaję Ci rację, Sędziów jest mało. Uzupełniając Twój wpis dodam tylko, że na dzień dzisiejszy najlepszym sposobem szkolenia jest wymiana wśród sędziów(przyszłych sędziów) informacji i wiedzy- nie wykłady! Mamy spore zaległości. Mark w innym wątku podaje, że tylko wyłącznie jedna osoba może, zdoła wyszkolić sędziów. Mam jednak pewne wątpliwości. Z całym szacunkiem dla Tego Pana- zajęcia poprowadzić może każdy i egzamin też przyjmie każdy. Jednak czy to poprawi jakość sędziowania w polskim świecie ptaków? Tak jak proponowany i promowany przez Marka Pan i wielu z nas może posiadać wiedzę wyłącznie ze Źródeł dostępnych. Kto chce coś wiedzieć i ma chęć zawsze znajdzie coś na wybrany temat (patrz wypowiedz tego Pana przy wątku "Baza danych hodowców") bez wyważania drzwi sejfowych. Jak wyobrażacie sobie sędziowanie bez znajomości podstaw lub jak podstawy te dostaniecie, przekazane zostaną w formie obrazka. Ja osobiście zamierzam kupić do swojej hodowli kanarki kobaltowe i japis. Szukam już teraz wszystkiego o tych ptakach, uczę się. W roku bieżącym miałem okazję (cóż inne założenia i mało gotówki w portfelu, za duża odległość do bankomatu) kupić super kolalty. Jak odszedłem od klatek następny człowiek je kupił. Co się okazało? Człowiek który je sprzedawał został MŚ. Na moje skromne oko była to nadwyżka hodowlana. Ptaki super. Strata ogromna, okazja przeszła obok nosa. Jest wiele odmian barwnych sprowadzanych do Polski. Czy wszyscy potrafią je rozróżnić?? Jakie są widoczne różnice między szpaltem na kobalta, a czerwono-czarnym. Czy piersiowatość glostera nie jest wynikiem zapasienia. Jak to poznać nie łapiąc ptaka z klatki?   Nie mam więcej czasu na pisanie. Więc kończę.
Mark-ekspert to sędzia cięgle się uczący, doskonalący, uczciwy, oceniający wyłącznie przedstawiony do oceny materiał hodowlany. Ponadto umie dzielić się wiedzą, doświadczeniem, pracujący wyłącznie społecznie. Głównym jego zadaniem jest ocena i rozwój dobrej, przemyślanej w jego kraju hodowli ptaków.
Coś dodać do tej mojej definicji- ekspert/sędzia?

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #4 : Lutego 26, 2011, 12:57:48 »

Myślałem, że mimo tej całej złośliwości jesteś bardziej inteligentny.Powinieneś przeczytac moje wpisy dot. wystawy w łodzi, na które się powołujesz.Gdybyś to zrobił to z pewnością życzyłbyś sobie takich więcej.Jeżeli przytoczysz choc jedną z moich wypowiedzi dotycząch Waszej wystawy, w której to kogokolwiek obraziłem to jestem gotów tą osobę publicznie przeprosic(np. na wortalu), jeżeli nie będziesz w stanie tego uczynic to.....ja nie wymagam przeprosin, bo takie od Ciebie byłyby i tak nic niewarte.
życzę Ci wszystkiego najlepszego i powodzenia w hodowli kobaltów i jaspisów.

NORWIK 24
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

« Odpowiedz #5 : Lutego 27, 2011, 07:14:39 »

Myślałem, że mimo tej całej złośliwości
Nie jestem złośliwy. A czy inteligentny? Inteligencja to połączenie wrodzonych cech i nauki. Ciągle się uczę.
Każdy może mieć własne zdanie. Każde szanuję!
Ale nie o tym.
Faktycznie-pomyliłem osoby. Mark troszkę przesadził, więc wszystkich połączyłem w całość -Mark.
Jeżeli mogę  w tym miejscu coś zrobić? To jedynie PRZEPROSIÆ.
Więc przepraszam, wyłącznie Ciebie i wszystkich innych współorganizatorów wystawy - Częstochowa 2010.
PRZEPRASZAM
Dariusz J

NORWIK 24
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

« Odpowiedz #6 : Lutego 27, 2011, 07:32:23 »

Jeszcze jedno zdanie:
Po bardzo sprytnym wyłączeniu/rozdzieleniu niektórych moich i innych osób wypowiedzi-mam nadzieję, że moje przeprosiny wzmocnią się wielokrotnie.
Oj! Niektórzy będą mieli okazję pokazać, że umieją czytać.
Brawo Jacek-dobry podział.
Kij jednak zawsze ma dwa końce.
Pozdrawiam

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!