Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:21:21 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Co z tymi samicami?  (Przeczytany 5841 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
monia77
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 53

« : Marca 02, 2011, 04:43:18 »

Mam problem w zasadzie z doprowadzeniem ostatniego lęgu kanarków.Otoż samice składaja jajka i siedza z tydzień po czym schodza z jajek.Do tej pory było w miare ok choc i tak młodych jak na lekarstwo:(.Prowadze wolne lęgi,nie zamykam osobno ptaków.Tak zawsze robilam i nie miałam problemów.Tym razem mam młode samice roczne i 2 stare 3 i 4 letnia.Samców mam 2 jeden ktory w tym roku lęgowym rządził i młodego co dopiero zaczyna rządzić.

arekson
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Topola
Wiadomoci: 109

« Odpowiedz #1 : Marca 02, 2011, 06:00:26 »

Nie wiem może są za młode samice jeszcze nie przyzwyczajone do lęgów.

Kanariusz
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 96

« Odpowiedz #2 : Marca 02, 2011, 07:19:58 »

Raczej samice za młode to nie są   Chichot
Może coś ich przestraszyło kiedyś i już nie chcą siedzieć na jajkach, bo raczej wszystkie zeszły z jajek to dziwne.

ZBYSZEK O710
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 166

« Odpowiedz #3 : Marca 02, 2011, 08:09:10 »

W naturze pozostaje tylko jeden drugi musi odejść,a ten nie ma gdzie,na pewno jest między nimi konkurencja a to zile wpływa na klimat jaki panuje.Może lepiej żeby był jeden samiec.

monia77
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Marca 02, 2011, 08:15:41 »

Tylko że własnie te samice pierwsze lęgi miały udane znaczy po 2 i 3 młode a teraz siedza i schodza.Chyba je wogole oddziele od samców i juz nie puszcze na lęgi w tym sezonie.
Jesli chodzi o samce zawsze tak było nawet miałam 4 samce i każdy wiedział gdzie jego miejsce i którego kolej.Zazwyczaj co sezon lęgowy dominujący był tylko jeden drugi miał swoją jedną samice(niestety już nie żyje)a chyba to on wszystkich trzymał w porządku i nie było problemu z lęgami.teraz gdy go nie ma panuje anarchia.Została jego samica i druga co dobrze lęgła ale latem.Ta jedna była dobrze przygotowana do lęgów(kupowałam od kogoś z forum).pierwszy lęg ok a teraz lipa

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #5 : Marca 02, 2011, 09:48:37 »

SprawdŹ gniazda czy nie ma pasożytów.

monia77
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #6 : Marca 05, 2011, 08:36:59 »

Pasożytów nie ma wiec to może co innego.zobaczymy teraz siadły 3 na gniazda.Jedna ma dziwne upodobania siada na drzwiczkach od klatki(zrobione z starej klatki takie małe otwierane do góry zaczepione haczykiem),spuszcza łapy na dół i tak sobie siedzi.jak uda mi sie pstryknąć fote to pokaże.ciekawe czemu tak robi zdrowa do niedawna latała i tak nie robiła.

Bocian
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Frankfurt a.M
Wiadomoci: 108

Kanarki Harceńskie

« Odpowiedz #7 : Marca 06, 2011, 07:08:41 »

Witam czy nie za bardzo wartosciowom mieszanke podajesz podczas wysiadywania? to je pobudza ,i moze dlatego schodza z jajek.

Grzegorz Ziemba
Landesverband 04-Rhein-Main im Deutschen Kanarien und Vogelzüchterverbund DKB.
29 -Verein Edelroller 1901 Frankfurt für Kanarienzucht und Vogelschutz i pasywny czlonek
45 Edelroller Maintal-Odenwald
Sygnum 04-29-10
monia77
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #8 : Marca 25, 2011, 05:16:13 »

w zasadzie podaje to co zawsze od lat.Odpuściłam sobie,koniec lęgów w tym sezonie,zacznę od jesieni znowu.Teraz lataja już do wolierki to szkoda by siedziały.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!