1. Sepia kupiona w sklepie ma uchwyt do zamocowania w klatce i lepiej ją tak powiesić żeby ptaki nie mogły na niej siadać bo brudzą odchodami. 2. Niektóre rasy kanarków można trzymać parami ale i tak czasami się biją a poza tym wtedy chyba bardzo nie ma wpływu na termin lęgów ale tu to mogę się mylić bo ja mam kanarki od 4 lat. Dobrze jest mieć jakąś inną klatkę na wszelki wypadek w zapasie. I jak są młode to potem też je lepiej oddzielić. 3. Okres lęgowy jest najczęściej na wiosnę ale jak ptaki są w domu to już czasem w grudniu. Pierzenie też zależy od warunków w jakich mamy ptaki. Maluchy zaczynają się pierzyć niedługo po tym jak się usamodzielnią a dorosłe wkrótce po lęgach. 4. Myślę że ani ptakom ani kameleonom to nie będzie przeszkadzało że będą naprzeciwko. Ja mam dużą wolierę na akwarium mamy i czasem lecą różne plewy i pióra i trzeba sprzątać ostrożnie ale wszyscy żyją

.5. Ja uważam że im większa tym lepiej a chyba najlepiej zrobić wolierkę. 6. Mogą się kąpać w surowej wodzie. 7. Kanarki to nie ćmy

ale czasem mają różne pomysły to trzeba na nie uważać jak fruwają. 8. W domu będzie im dobrze. Latem można je wystawić np na balkon tylko trzeba osłonić część klatki od słońca, ale zimą to raczej nie.9. Balkon wystarczy kanarki łatwo się stresują a smyczy jeszcze nie ma dla kanarków. 10.Ja szczepię vetamectinem zabezpiecza przed pasożytami.4 razy w roku.11.Ja daję przegotowaną. 12.Piasek kupujemy w sklepach zoologicznych i podajemy w pojemniczku i można wysypać dno klatki to lepiej utrzymać czystość.13. Jak skubną odrobinę to nic im nie będzie tylko najlepiej czerstwą. 14.Mieszanki są różne lepiej karmić tym co wcześniej jadły u hodowcy lub gotową kupioną w sklepie. Samca musisz wpuścić wcześniej bo samiec zapładnia samiczkę zanim zniesie jajka inaczej będą puste. Uff już dawno tyle nie pisałem

. Poczytaj sobie wątki na forum dowiesz się więcej.