Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:34:44 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Czyżbym popełniła błąd?  (Przeczytany 3233 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
pyskata19
Go
« : Maja 02, 2011, 11:17:38 »

Witam.
Mam kanarka od 5 dni. Kanarzyce - Mewke. Na imie zaczyna reagować co mnie bardzo cieszy i na gwizdy. Kiedy siedzi na dnie klatki i skubie kolbe ja zawolam to wyskakuje na zerde i cwierka do mnie. Ale gdy przynioslam ja do domu i po jakis 2 godzinach siedenia w klatce otworzylam drzwiczki odrazu wyleciala jak popazona i spadla na podloge (kupilam ja juz jak miala rok ktory przesiedziala w zoologicznym w klatce wiec nie umie latac) jak mozna ja nauczyc? chodzila po polodze i podlatywala jak kurczak, slodko rozjezdzala sie na panelach, ale za kazdym razem kiedy probowala sie wzbic spadala wiec "gonlam" ja na czworaka po podlode gdy ja zlapalam wsadzilam do klatki, nastepny raz klatke otworzylam 2 dni po tym zdazeniu. od tej pory nie chce z neij wyjsc choc jest caly czas otwarta. nawet nieprobuje. miala takze nie weim jak to nazwac - lek wysokosci. bala sie zeskoczyc z zerdki pod sufitem klatki na ta ktora jest duzo nizej ale juz skacze po nich jak popazona Umiech najsmieszniejesze jes to jak skacze po nich i nagle 'daje nura' na dno klatki po ok 10 s ciszy wystaje glowa rozglada sie i jak nikogo nie widzi wyskakuje na zerde i to samo  Umiech

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #1 : Maja 02, 2011, 02:09:32 »

Kanarek w klatce czuje się bezpiecznie, to taki jego azyl.Nie wychodzi z klatki bo może jej się to Źle kojarzy.Jak piszesz jej pierwsza przygoda z "wolnością" obfitowała w wiele niekoniecznie miłych przeżyc.

Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481

« Odpowiedz #2 : Maja 03, 2011, 09:28:45 »

Najprawdopodobniej twoja samiczka za młodu była trzymana w małej klatce , gdzie nie miała możliwości nauki latania. Nauczyć ją ,możesz chyba jedynie jak zakupisz lub zrobisz jakąś większą klatkę ( najlepiej nie wysoką a długą ). Gdy samiczka nauczy się latać przed siebie to potem jak ją wypuścisz to powinna bez problemu opanować już inne manewry : ) . Nie polecam wypuszczać tak samiczki na pokój gdy nie umie latać bo może ci się poobijać przy próbach lotu i jeszcze bardziej zrazić do latania. Kanarkowi może mało 5 tygodni żeby się przyzwyczaił do otoczenia?

Sygnum - D027
Dawid
Go
« Odpowiedz #3 : Maja 03, 2011, 06:34:10 »

Ja też miałem tak  z samczykiem kupiłem wiekszą klatke latał po niej i już bardzo dobrze lata a wcześniej to nie zabardzo umiał Umiech

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!