Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:33:04 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Razem,czy jednak osobno....  (Przeczytany 2744 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Joasia
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Utrecht
Wiadomoci: 31

Kocham kanarki...

« : Maja 26, 2011, 07:51:51 »

Witam serdecznie...Mam maly dylemat-w zasadzie to znajomy zasial we mnie ziarenko niepewnosci..Przyszedl kiedys i tak obserwowal moje kanarki (sam ma sporo kanarków)...Stwierdzil,ze sa one nieszczesliwe,bo trzymam je osobno:( Cóz nie jestem specjalista od psychiki kanarków,ale mysl,ze moje pieszczochy sa nieszczesliwe nie daje mi ostatnio spokoju...Mam 3 kanarki (2 samce i 1 samice) i wszystkie w osobnych klatkach.Samica jest w klatce o rozmiarach wys.2m.,dl.1m.,szer.80cm. wiec to calkiem spora klatka,natomiast samce sa w mniejszych klatkach.Wszystkie kanarki sie widza-choc samica jest oddalona o jakies 2,5m. Jej duza klatka byla przeznaczona do calej trójki-chcialam trzymac 3 samce w tej duzej klatce (wiem,ze nie powinno sie trzymac samców razem ale czytalam,ze taka duza klatka jest wystarczajaca dla 3 kanarków) no ale okazalo sie,ze to jednak samiczka,wiec nie ryzykowalam,bo wiadomo 2 samce z 1 samiczka to niezbyt ciekawa opcja nawet w takiej duzej klatce...Nie chce tez rozmnazac kanarków,bo nie to mnie interesuje-raczej trzymam je dla przyjemnosci-kocham ich spiew i chce,zeby jak najdluzej zyly..Chcialabym,zeby jakis ''fachowiec'' doradzil mi,co jest najlepsze dla moich kanarków...Czy one bedac wszystkie osobno naprawde moga czuc sie nieszczesliwe  Co? Co? Co moglabym w tej sytuacji zrobic,zeby moje pupile mialy jak najlepiej Co?

Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481

« Odpowiedz #1 : Maja 27, 2011, 07:14:58 »

Twoje kanarki na pewno nie są nie szczęśliwe lecz pewnie spragnione samicy Umiech i na odwrót ponieważ jeszcze trwa okres lęgów u niektórych i twoje kanarki też by chciały mieć swoje maluchy. Polecał bym umieścić tak samce żeby się nie widziały , wtedy będą rywalizować ze sobą w śpiewie .

Sygnum - D027
Joasia
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Utrecht
Wiadomoci: 31

Kocham kanarki...

« Odpowiedz #2 : Maja 30, 2011, 09:12:55 »

Witam-dzieki za odpowiedz...Wlasnie wiem,ze sa spragnione samicy i znajomy twierdzi,ze trzymanie ich osobno ma zly wplyw na psychike tych kanarków...Wiem,ze najlatwiej byloby,gdybym miala kanarki jednej plci ale co zrobic,gdy samiec okazal sie spiewajaca samiczka:D W dodatku bardzo przyzwyczailam sie do tej samiczki i nie chcialabym sie je pozbyc...Mam jednak nadzieje,ze moje ptaszyny sa ze mna szczesliwe..

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!