Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 08:08:15 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Tweety  (Przeczytany 8672 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
candyboy
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

łódŹ
Wiadomoci: 15

« : Czerwca 05, 2008, 04:59:01 »

To jest mój świeżo kupiony 4-ro miesięczny Tweety.Jak się dowiedziałem od hodowcy jest jeszcze nie do końca wypierzony.

michal
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 8

« Odpowiedz #1 : Czerwca 05, 2008, 06:54:10 »

Śliczny ptaszek, mogę zapytać gdzie został kupiony? Planuję bowiem pod koniec wakacji kupić młodego, pomarańczowego samczyka :-)

candyboy
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

łódŹ

« Odpowiedz #2 : Czerwca 05, 2008, 09:17:54 »

Kupiłem go w łodzi od hodowcy którego spotkałem na giełdzie zwierząt na "Starcie".
Ciekaw jestem jak będzie wyglądał po całkowitym wypierzeniu.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #3 : Czerwca 06, 2008, 07:58:00 »

Ptak wygląda zdrowo. Martwią mnie jednak te żółte plamy w upierzeniu. Nie jest to typowy czerwony czy pomarańczowy ptak, ale wygląda na jakiegoś genetycznego mieszańca. Jeśli jednak nie zamierzasz rozwijać hodowli, to nie ma to większego znaczenia. Fajnie, że mamy w naszych szeregach kolejnego kanarkowego miłośnika.
Myślę, że Twój ptaszek wkrótce zakończy pierzenie i zacznie koncertować.

candyboy
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

łódŹ

« Odpowiedz #4 : Czerwca 06, 2008, 10:59:15 »

Nie będę zakładać hodowli,kupiłem kanarka z zamiłowania do ptaków.Dla mnie jest najważniejsze żeby był zdrowy i bardzo długo cieszył mnie swoją obecnością  Umiech .Po jednym dniu jaki u mnie spędził jestem przekonany że to będzie fajna przygoda z trzymaniem kanarka w domu.Dziś zaczął dzień od kąpieli w baseniku-oboje mieliśmy świetną zabawę.On z racji kąpieli a ja podczas obserwacji jak kanarek się kąpie.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź

« Odpowiedz #5 : Czerwca 06, 2008, 11:30:39 »

Niektóre kanarki lubią się kąpać po kilka razy dziennie. Są prawdziwymi czyścioszkami, choć trochę chlapią podczas tych kąpieli.

candyboy
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

łódŹ

« Odpowiedz #6 : Czerwca 06, 2008, 05:09:36 »

Niektóre kanarki lubią się kąpać po kilka razy dziennie.

Mój to właśnie chyba jeden z nich.Dziś już zaliczył dwie kąpiele i często się kręci przy baseniku więc nie wykluczone że jeszcze jakaś kąpiel dzisiaj przed nim.

Po dwóch dniach jakie u mnie spędził zastanawiam się nad jego wielkim apetytem.Dosłownie cały dzień coś je-mieszankę,kolbę,zielonkę i jabłuszko,wszystko na zmianę.Z racji tego że to jego pierwsze dni u mnie dam mu jeszcze jutro taki dzień dobrobytu a od niedzieli chyba zacznę wydzielać jedzenie żeby się nie utuczył.Zauważyłem też że nie interesuje się wogóle marchewką oraz czerwonymi owocami-szkoda bo na pewno by mu się przydały do bardziej intensywnego koloru.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź

« Odpowiedz #7 : Czerwca 09, 2008, 08:35:49 »

Zauważyłem też że nie interesuje się wogóle marchewką oraz czerwonymi owocami-szkoda bo na pewno by mu się przydały do bardziej intensywnego koloru.

Jeśli nię będziesz dobarwiał kanarka syntetycznymi barwnikami, to ptak powinien jeść owoce i warzywa zawierające karoten, gdyż jedo upierzenie wyblaknie i zniknie całe jego piękno barw. Uparcie więc podawaj mu różne "czerwone" smakołyki.

krystian50
Go
« Odpowiedz #8 : Czerwca 10, 2008, 08:05:50 »

czy możne mocniej ubarwić kanarka harceńskiego żeby był bardziej żółty

Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746

Z066

« Odpowiedz #9 : Czerwca 10, 2008, 09:04:34 »

krystian50 wszystko można ale po co?

candyboy
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

łódŹ

« Odpowiedz #10 : Czerwca 23, 2008, 10:08:54 »

To są nowe fotki mojego kanarka zrobione podczas dzisiejszych lotów.Kanarek ciągle się pierzy,nawet bardziej niż zaraz po zakupie,a co za tym idzie jeszcze u mnie nie zaśpiewał ani razu.Do południa ćwierka i robi takie krótkie przymiarki do śpiewu ale to trwa dosłownie 2-3 sekundy.Jak już przestane zbierać z podłogi piórka to mam nadzieje że uraczy mnie śpiewem ale póki co to pozostaje ciągle czekać i mieć nadzieje że to już niedługo Mrugnicie Jeśli chodzi o oswajanie to wcale się nie boi.Po otwarciu klatki przylatuje na sklejkę (którą zawiesiłem mu aby miał miejsce do lądowania przed wejściem do klatki) i podchodzi do mnie na odległość 1 cm i dziobie w nos.Mimo tego że jest poza swoim "bezpiecznym domem" podchodzi do domowników zaraz po tym jak się go zawoła i zaczepnie dziobie.Nie wiem czy kanarki reagują na imię czy bardziej na znajomy głos ale faktycznie po zawołaniu kanarka jego imieniem odrazu przylatuje.Z racji tego że jestem przed remontem zawiesiłem mu na ścianie przy klatce dwie drewniane żerdki aby jeszcze bardziej ułatwić kanarkowi powrót do klatki.Do czasu remontu kanarek powinien już poznać cały pokój ( bardzo duży ) i wtedy zdejmę mu te zewnętrzne żerdki lub zostawię jedną ładnie zagipsowana w ścianie tak aby nie straszyła domowników tak jak to robią te tymczasowe.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!