Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:01:07 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Kupiłem kanarki  (Przeczytany 5436 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Cordovan
Go
« : Grudnia 01, 2011, 05:49:28 »

Witajcie kupiłem kanarki czerwone od dobrego znajomego handlarza, który je kupił od hodowcy. Jak twierdzi znajomy ów hodowca może być z okolic lub z  Częstochowy albo z nad morza. Ptaki są na obrączkach TP 012 i numer kolejny obrączki. Jak mogę znaleŹć owego hodowcę?  Mrugnicie

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #1 : Grudnia 01, 2011, 07:06:47 »

Prawdopodobnie żaden hodowca, którego stowarzyszenie należy do PFO nie może posiadac takiego sygnum.W Częstochowie nikt ze zrzeszonych hodowców nie obrączkuje swoich ptaków obrączkami z CIH TP 012.Jeżeli byłoby to R-012 to owszem jest taki hodowca w Cz-wie.

Cordovan
Go
« Odpowiedz #2 : Grudnia 01, 2011, 07:17:19 »

Wiem że to nie sygnum zrzeszonego hodowcy, może jednak ktoś miał styczność z tak obrączkowanymi ptakami i ma jakieś namiary na hodowce. Zapewne TP to wybite na zamówienie na obrączkach  inicjały hodowcy. Dodam, że ptaki wielkościowo prawidłowe, ślicznie wykolorowane i widać że umiejętnie a co najważniejsze mają bardzo ładny śpiew. Dlatego liczyłem na to, że może ktoś na wortalu mi pomoże.

maromak
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Grudziądz
Wiadomoci: 137

« Odpowiedz #3 : Grudnia 01, 2011, 07:23:50 »

Witam miałem kanarki czerwone od pewnego pana z Ostródy który miał takie oznaczenia gdyż nie należał do żadnego stowarzyszenia i zamówił sobie takie obrączki od producenta ze swoimi inicjałami. Oczywiście może to być tylko przypadkowa zbieżność. Mogę podać nr tel tego hodowcy jeśli jest to potrzebne.

Cordovan
Go
« Odpowiedz #4 : Grudnia 01, 2011, 07:29:45 »

Jeśli to możliwe to poproszę na pw.  Mrugnicie

bodzio
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Podkarpackie
Wiadomoci: 82

« Odpowiedz #5 : Grudnia 02, 2011, 06:25:18 »

Hhhh jeśli się nie mylę to u nas w Kraju hodowcy należący do PFO nie mają CHI z dwiema literami i numerem tylko z jedną i jest to pierwsza litera nazwiska a tylko numer może być np. 012 gdy jest dużo hodowców o takim nazwisku to będą mieli tylko większy numer np, 122.

maromak
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Grudziądz
Wiadomoci: 137

« Odpowiedz #6 : Grudnia 02, 2011, 04:57:17 »

Cordovan i jak tam to była ta osoba na którą dałem Ci namiary czy tylko przypadkowa zbieżność?

Cordovan
Go
« Odpowiedz #7 : Grudnia 02, 2011, 08:14:05 »

Tak kolego, wszystko się zgadza. Jeszcze raz dziękuję.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!