Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:16:44 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1] 2   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: 100 użytkowników  (Przeczytany 10349 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« : Lipca 01, 2008, 11:14:54 »

Mamy już ponad 100 użytkowników. Sporo jak na tak krótki okres działania wortalu. Myślę, że wkrótce pojawi się kolejna setka.

gosia121
Go
« Odpowiedz #1 : Lipca 28, 2008, 02:32:04 »

Jacky ! Mnie też cieszy,że na Wortalu przybywa użytkowników.Temat cały czas nie daje mi spokoju.Uzasadnię dlaczego: Mamy 1oo wielbicieli kanarków,lecz również należy zwrócić uwagę na ilość osób zabierających głos na stronie o kanarkach.Występują przeważnie te same osoby,które dzielą się swoimi doświadczeniami,problemami i również niepowodzeniami.Pytanie: czy pozostali wszystko wiedzą o hodowli,czy też krępują się napisać o sobie,swoich problemach i osiągnięciach.Osobiście należę do tej grupy,która gdy nie wie to pisze.Może by ich tak obudzić z letargu i ośmielić do napisania swoich wątpliwości.Mam nadzieję,że stali bywalcy Wortalu również wypowiedzą się na ten temat.
P.S. Napisałem do kilku znanych hodowców wymienionych na Wortalu z prośbą o podzielenie się swoimi doświadczeniami,minął już długi okres od tego czasu i jest milczenie.Czy owi hodowcy są tak zarozumiali czy też kierują się innymi względami ? Pozdrowienia dla tych co piszą na Wortalu i dla tych co milczą oraz dla tych co dużo wiedzą lecz również milczą.Dziękuje Jacky za załatwienie pomyślnie moje prywatnej prośby.

aleksanderalien
Go
« Odpowiedz #2 : Padziernika 11, 2008, 09:50:01 »

witam moim zdaniem im sie nie chce albo wola tylko czytac a nie dzielic sie doswiadczniami <albo jak w miom przypadku niewiedza w pisaniu postow:) do czasu tzn blokowanie wypowiedzi na poszczegolnych dzialach> i dlatego myslalem ze te opcje forum np download albo cos w tym stylu powinno byc dla zainteresowanych aktywnie uczestniczacych w dyskusjach i jeszcze jedno aby bylo miejsce na forum gdzie by sie kazdy wpisal wojewodztwami gdzie mieszkaja i nazwa miejscowosci taka mala propozycja Umiech pozdrawiam

wini
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 47

« Odpowiedz #3 : Padziernika 12, 2008, 09:39:50 »

Witam.
Nawiązując do wypowiedzi TADMART hodowcy którzy mogliby pomóc
pomóc poczotkującym jestem pewny że tego nie zrobią poza wyjątkami,
bardzo małymi wyjątkami.Prawda jest taka początkujący " hodowca''
natrafiając na trudności na samym początku niestety odchodzi bezpowrotnie,to jest jedna z przyczyn dlaczego mamy tak mało hodowców.Może ktoś by założył szkółke chocby za symboliczną opłatą.
Pozdrawiam.

marcelolsztyn
Go
« Odpowiedz #4 : Padziernika 12, 2008, 11:08:59 »

Osobiście uważam, ale to jest moje zdanie ze hodowcy to grupa(zamknięta) ludzi, do której  trudno sie ,,wbić'' dostac .Jeśli masz jakieś, znajomości’’ tzn. znasz kogoś powołasz sie na niego to ci pomogą odpiszą, jeśli jesteś początkujący każdy cie przysłowiowo oleje. Ale to moje zdanie i można sie z nim nie zgadzać

wini
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #5 : Padziernika 12, 2008, 03:36:07 »

jesteśmy im potrzebni jak mają kanarki do sprzedania po selekcji.

Mark
Administrator
Użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 709

« Odpowiedz #6 : Padziernika 12, 2008, 05:54:32 »

Dyskusja fajnie się tu rozwija,ale jednocześnie schodzi na pewne półprawdy.Myślę zupełnie inaczej niż większość z Was się tu wypowiada.Panowie aby forum żyło i rzeczywiście było kopalnią wiedzy o hodowli kanarków to każdy z nas powinien się swoją wiedzą dzielić ,jednak większość ludzi jacy tu zaglądają chcą tylko coś z tego forum brać,a nie chcą nic od siebie dołożyć.To jednak ich sprawa i ja uważam że mają tak prawo postępować.Tak naprawdę prawdziwa kopalnia wiedzy o hodowli kanarków to znajduje się nie tu na forum ale na wystawach i konkursach ptaków.To tam można kupić najlepsze ptaki w kraju i porozmawiać z najlepszymi hodowcami.Następne miejsce z wiedzą o hodowli kanarków to związki hodowców,gdzie poznaje się nowych kolegów hodowców i od nich po przez rozmowy czerpie się wiedzę o hodowli.łatwiej zadzwonić do kolegi ze związku i uzyskać odpowiedz na nurtujące pytania niż do jakiegoś sławnego hodowcy z drugiego końca polski.łatwiej zadzwonić czy tez osobiście odwiedzić jakiegoś znanego hodowce jeśli mu się przypomni ze na wystawie tu i tu się z nim rozmawiało.Pewnie dość gorzko brzmią te moje słowa ale takie są realia do spełnienia jeśli chce się być hodowcą.Nieraz proponuje komuś zapisz się do związku,albo jedz z nami na wystawę,odpowiedzi są, a po co mi związek żeby składki płacić,a na wystawę nie pojadę bo nie mam pieniędzy i czasu.Tak rozumując nie zostanie się hodowcą nigdy.Sportowa hodowla kanarków nastawiona na doskonalenie hodowanej przez siebie rasy i uzyskiwanie wyników na konkursach kanarków jest zajęciem ,któremu się trzeba  całkowicie poświęcić a już na pewno nie da się tego robić na t.z. pół gwizdka, korzystając tylko z wiedzy książkowej czy też wiedzy zawartej na tym forum.

marcelolsztyn
Go
« Odpowiedz #7 : Padziernika 12, 2008, 09:16:03 »

winijesteśmy im potrzebni jak mają kanarki do sprzedania po selekcji tak mówić to nie można.Jest to troszkę krzywdzące.Normalna sprawa jest ze nikt nie sprzeda ci swojego najlepszego kanarka.Kazdy zostawia sobie najlepsze osobniki reszte nie spelniajacych pewnych kryteriów sprzedaje .Osobiście wole zakupić  takiego kanarka od pewnego hodowcy .Hym a na wyniki hodowlane to każdy musi zapracować sobie sam;)  ciezka praca.Wazne jest jak cos juz sie robi to robic to z sercem  :)A efekty przyjda same

wini
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #8 : Padziernika 13, 2008, 07:37:04 »

żeby coś dobrze zacząc muszą byc dobre podstawy.Co  z tego, że
kupię dobre kanarki jak bez odpowiedniej wiedzy mogą się zmarnowac.Nie chcę wymądrzac ani nikogo urazic, takie jest moje zdanie.

dzidziat
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 60

« Odpowiedz #9 : Padziernika 14, 2008, 10:42:52 »

Witam wszystkich, czytam co się da o hodowli kanarka, i mam nadzieję,że kiedy kupię ptaki to będę się opiekował nimi jak najlepiej potrafię.Przed kilkunasty laty miałem kanarki ,ale z wychowaniem potomstwa miałem problem, poczym zrezygnowałem z hodowli i trzymałem same śpiewające  samce. Gdyby w tamtych latach był internet, to napewno bym zasięgnął porady u doświadczonych hodowców. Dziś widzę ,że mógłbym rozwiązać tamte problemy, niestety nie bylo w mojej okolicy (spewnością ja nie wiedziałem ) znanych i nie znanych hodowców.Mieszkam w Świdnicy śl,nie wiem czy jest gdzieś w okolicy związek kanarczarski.Mam ochotę kupić mozaiki, ale nie mam gdzie i niewiem czy one śpiewają. Najbardziej u kanarka interesóje mnie śpiew , ale jego wygląd też ma,moim zdaniem znaczenie. Myślę ,że na konkursach śpiewu to moazik nie ma.Są zbyt ładne, aby jeszcze ładnie śpiewały.Chętnie kupię parkę , ale z innych gniazd , o ile może mi ktoś pomóc w tej sprawie . Nie wiem , kiedy kupić i jak przewieżć,jeśli jest sprzedający z daleka. Takie mam właśnie problemy.       Pozdrawiam . Dzidek.

dzidziat
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #10 : Padziernika 14, 2008, 10:45:50 »

Czy ja jestem 101 ?

dzidziat
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #11 : Padziernika 14, 2008, 10:47:22 »

Sorki, trochę zagalopowałem, jestem amatorem.

gosia121
Go
« Odpowiedz #12 : Padziernika 14, 2008, 11:21:16 »

Nie zagalopowałeś się,jesteś amatorem ale jednocześnie zarejestrowałeś się jako użytkownik tego Wortalu i korzystasz z wiedzy zawartej na tych stronach.Korzystaj z tej wiedzy,bo ona napewno Tobie się przyda tak jak mnie się przydaje.Pozdrowienia.
P.S.zobacz na użytkowników to dowiesz się ilu jest zarejestrowanych i który Ty jesteś.

gosia121
Go
« Odpowiedz #13 : Padziernika 14, 2008, 11:33:45 »

jest 163 użytkowników,to będziesz tym 163 ,widzisz ilu już jest.

wini
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #14 : Padziernika 15, 2008, 07:43:25 »

Dzidziat czy jesteś z tej Świdnicy koło Dzierżaniowa?.

Strony: [1] 2   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!