Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:52:03 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Przygotowanie Amadyn Wspaniałych do lęgu  (Przeczytany 21239 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
krzysieksolec
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Solec Kujawski
Wiadomoci: 48

« Odpowiedz #15 : Grudnia 26, 2011, 01:32:36 »

krzysieksolec  Duy umiech czy porównywałeś wzrost młodych z pokarmem jajecznym i bez?? ja odchowałem 4 młode bez jajka i wcale nie były cherlawe albo mniejsze

LaKi Chichot (czego się szczerzysz? Chichot). Owszem porównywałem wzrost młodych z udziałem pokarmu jajecznego i tych bez. Pisklęta które były karmione pokarmem jajecznym rosły szybciej, szybciej nabierały masy, że tak się wyrażę o 2 kroki były do przodu aniżeli młode nie karmione jajkiem.

lolek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 159

« Odpowiedz #16 : Grudnia 26, 2011, 03:03:10 »

a nie ma innego pokarmu wysokobiałkowego, który nie jest na bazie jajka kurzego, a można go podawać amadyną? jeśli by zastąpić pokarm jajeczny młode na pewno rozwijały by się lepiej Umiech

lolek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #17 : Grudnia 29, 2011, 12:20:43 »

może ktoś odpowie na ostatni post Mrugnicie ktoś ktokolwiek Umiech

lolek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #18 : Grudnia 29, 2011, 12:25:30 »

a i jeszcze jedno pytanie kiedy najlepiej rozpocząć lęgi amadyn wspaniałych. słyszałem że one zazwyczaj zaczynają lęgi we wrześniu, to prawda?

LaKi
Uczeń2
Użytkownik
**

Wiadomoci: 541

« Odpowiedz #19 : Grudnia 30, 2011, 03:37:17 »

lolek na moje i tak nie spojrzą na pokarm z jajka kurzego. spróbuj z tym drugim (z drozdem), całkiem inaczej pachnie i ma brązowy kolor może na ten się skuszą. Podawaj też kłosy no i dobrze by było robić kiełki.

Jeśli chodzi o okres lęgów to niektórzy rozmnażają cały rok, inni w naturalnym okresie lęgowym Gould czyli w trakcie naszej zimy (w Australii jest teraz lato)
Jeśli trzymasz ptaki w mieszkaniu (w bloku) wtedy polecam okres zimowy jest ciepło (centralne ogrzewanie) łatwiej utrzymać temperaturę. Opisz warunki Twojej hodowli.

krzysieksolec sam wiesz że z badania Piotra na zeberkach, wynika że w pierwszej fazie wzrostu wcale nie ma różnicy pomiędzy rozwojem młodych Jzyk. Prawdopodobnie w przyszłym roku będą badane GOULDY Umiech

lolek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #20 : Grudnia 31, 2011, 12:54:00 »

rozmnażają cały rok? to ile można tak lęgów przeprowadzić? ptaki mam w domu w pokoju słabo bo było 18 stopni, postanowiłem ptaszki przenieść do łazienki tam są dwa grzejniki i nowe okno a sama łazienka nie jest zbyt duża. w łazience mam 23-25 stopni i 60-75% wilgotności. może to za ciepło czy nie? a jeszcze jedno pytanie jeśli chodzi o wilgotność, moge przenieść ptaki do domu babci, która mieszka sama w domu obok, tam jest stale ciepło  23 stopnie ale wilgotność teraz w zimnie niska 35-50%. taka mała wilgotność może zaszkodzić?

lolek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #21 : Grudnia 31, 2011, 01:00:52 »

aha Gouldy zniosły własnie jajka dzisiaj widzę że są dwa  Chichot Chichot

Ryszard
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Lądek Zdrój
Wiadomoci: 20

« Odpowiedz #22 : Marca 13, 2012, 02:08:22 »

a nie ma innego pokarmu wysokobiałkowego, który nie jest na bazie jajka kurzego, a można go podawać amadyną? jeśli by zastąpić pokarm jajeczny młode na pewno rozwijały by się lepiej Umiech
Podczas legów podaję także Orlux- Insekt Patee Premium. Podczas karmienia młodych rodzice często zaglądają do karmnika z tym pokarmem. Natomiast naturalne jajko jest na pierwszym miejscu i o tym decydują już same ptaki.

* Samiczka.jpg (55.16 KB, 793x600 - wywietlony 586 razy.)

Strony: 1 [2]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!