Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:36:04 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Proszę o pomoc!  (Przeczytany 2711 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
monika6870
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 3

« : Stycznia 13, 2012, 11:37:23 »

Posiadam parkę kanarków i chciałabym aby miały młode lecz problem w tym , że nie przepadają za sobą i nie wiem co mam teraz zrobić.Dodam, że przebywają w jednej klatce-może mam je na jakiś czas rozłączyć i umieścić w osobnych klatkach i pomieszczeniach?Proszę o sugestie doświadczonych hodowców!

rafcio181
Go
« Odpowiedz #1 : Stycznia 13, 2012, 06:14:18 »

Czy te ptaki nie lubią siebie do tego stopnia aż widać latające piórka? Jest duża agresja?
Spróbuj na jakis tydzień umieścić te ptaki w osobnych klatkach ale ustaw tak klatki aby kanarki siebie widziały- w ten sposób oswoisz ich sobie, bywają przyapadki że po takiej próbie ptaki nadal siebie nie nawidzą to wtedy należy takiego ptaka usunąc z hodowli.
Również może być to powód że jeden ptak nie jest gotowy do lęgów Co?

monika6870
Amator
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Stycznia 13, 2012, 07:53:14 »

MOJ¡ PARKÊ posiadam od pażdziernika i od tej pory mieszkają we wspólnej klatce.Zauważyłam, że kilka razy dziennie (zwłaszcza podczas posiłków)nie wiem jak to nazwać-kłócą się - próbują się dziobać-ale nigdy nie zrobiły sobie żadnej krzywdy.Dzisiaj umieściłam je w osobnych klatkach obok siebie.

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #3 : Stycznia 13, 2012, 08:10:42 »

Jeżeli nie zrobiły sobie krzywdy od paŹdziernika, to o co chodzi? W każdym związku zdarzają się kłótnie.

monika6870
Amator
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Stycznia 13, 2012, 09:24:33 »

Dziękuję za sugestie - jestem dobrej myśli i mam nadzieję na rychłe powiększenie się stadka!

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!