Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 04:51:35 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Uszkodzony palec  (Przeczytany 3847 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
ziabak
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Wiadomoci: 158

« : Stycznia 30, 2012, 10:05:42 »

Potrzebuję porady - wróciłam z pracy (jak zwykle póŹno, żeby do weta jechać ptasiego) i widzę, że jedna z samic ma wyłamany palec, noga jest skaleczona, krew na żerdce, palec przeciwstawny wykręcony, musiala zaczepić o klatkę. Boli ją, siedzi napuszona, noga podkurczona, chciałabym jej pomóc - ale jak? Co w takich sytuacjach robić? Palec Źle wygląda Smutny Jakoś to znieczulić?
Kurcze... mam kryzys Smutny wyjątkowego mam pecha w tej mojej hodowli. Potrzebuję porady doraŹnej - robić coś, czy dac jej spokój na noc bo na pewno jest mega zestresowana. Jeszcze dodatkowo taki mróz a ja bez samochodu...

pozdrawiam - Monika
ziabak
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa

« Odpowiedz #1 : Stycznia 30, 2012, 10:33:54 »

No chyba jednak nie jest aż tak bardzo zestresowana, bo do ziarna poleciala natychmiast jak podałam świerze, a mnie się kolacji odechciało :/ jestem bardziej przejęta od niej jak widać...

pozdrawiam - Monika
krzysiekp
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

kraków
Wiadomoci: 9

« Odpowiedz #2 : Stycznia 31, 2012, 05:08:48 »

Witam bez obaw też mam taką samiczkę obmyj mu ten palec z krewki i normalnie zaklej cienkim plasterkiem ,klatka skrzynkowa żeby nie skakała po bokach metalowej klatki kąpiel co drugi dzień plaster sam zejdzie ,jedyny problem to utrzymanie samca na sobie w czasie kopulacji trzeba poczekać z dopuszczaniem do momentu zrobienia przez samiczkę gniazda, druga próba udana.Paluszek zdrowy  pozdrawiam.

ziabak
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa

« Odpowiedz #3 : Stycznia 31, 2012, 06:16:14 »

Dzięki, mam skrzynkowe klatki. Martwi mnie bardziej nie skaleczenie, ale to, że palec jest wygięty, na pewno złamany albo wykręcony. Wet ptasi przyjmuje w czwartek przez dwie godziny... nie wiem czy to już i tak nie po fakcie jak tyle dni minie, żeby z tym jechać.

pozdrawiam - Monika
lolek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 159

« Odpowiedz #4 : Stycznia 31, 2012, 06:23:42 »

kość się zrośnie i będzie taki palec mieć jaki teraz ma, jak jej to tylko nie przeszkadza. ale przemyć woda utleniona i zakleić musisz żeby się zakażenie nie wdało.

ziabak
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa

« Odpowiedz #5 : Stycznia 31, 2012, 06:33:55 »

przemyłam już wczoraj, nie zakleiłam co prawda, dziś jak wrócę przemyję jeszcze raz i zakleję plastrem.

pozdrawiam - Monika
Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!