Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:23:02 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1] 2   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Witam wszystkich :)  (Przeczytany 14064 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Chiara
Go
« : Lutego 01, 2012, 02:32:33 »

Witam na forum poświęconym kanarkom, które przyznam- bardzo mi się spodobało. Z kanarkami miałam kontakt od urodzenia za sprawą Dziadka- hodowcy, niestety, póŹniej nastąpiła długa przerwa i nie miałam tych pięknych ptaków- nie udało mi się podtrzymać linii, teraz zaczynam od zera. Jak na razie mam parkę kanarków- samiczkę czerwoną nieintensywną i czerwono-czarnego samczyka, którego odebrałam dopiero dzisiaj Chichot. Dużo czytałam tu o tzw kundelkach- i mam takie pytanie- czy kundelki mogą być zaobrączkowane? Samiczka moja ze sklepu, więc nie mam pewności co do jej pochodzenia, ma obrączkę z 2010 roku i na innym forum ktoś ją sklasyfikował jako "czerwona nieintensywna mroziata" (po obejrzeniu zdjęć).
Mam też takie pytanie i proszę o wybaczenie jeśli jest nie na miejscu- jak mam się zapisać do PZHKiPE? Rozumiem, że obrączki są przyznawane tylko zrzeszonym hodowcom, a szczerze mówiąc, mam baaardzo długą przerwę w hodowli kanarków  (z resztą wcześniej takimi sprawami zajmował się Dziadek). Bardzo byłabym wdzięczna za wskazówki.

Jeszcze raz pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów Umiech.

maromak
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Grudziądz
Wiadomoci: 137

« Odpowiedz #1 : Lutego 01, 2012, 03:10:32 »

Witam kanarki jak i inne ptaki można obrączkować niezależnie czy są rasowe czy mieszańce. Natomiast jeśli w przyszłości zapiszesz się do związku to na konkursach wystawia się tylko rasowe ptaki, ale hodować możesz jakie chcesz. Pozdrawiam.

Siwobrody
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

'Las Kabatos' :)
Wiadomoci: 365

'kundelki' też są ok!

« Odpowiedz #2 : Lutego 01, 2012, 03:12:58 »

Witam Sąsiadkę serdecznie Umiech

Są w życiu sprawy ważne i ważniejsze.
Zapraszam na www.schpolnoc.pl
Chiara
Go
« Odpowiedz #3 : Lutego 01, 2012, 03:55:15 »

Witam:).

Maromak, ale żeby zdobyć obrączki muszę być członkiem związku? Chociaż ostatnio zamówiłam obrączki na ten rok bo ktoś miał nadmiar i nie pytano mnie, czy jestem członkiem... Ja planuję sie zapisac tak czy tak, więc obrączki mi się przydadzą, nie wiem czy w tym roku, bo zaczynam od zera i mam dopiero jedną parkę...

maromak
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Grudziądz
Wiadomoci: 137

« Odpowiedz #4 : Lutego 01, 2012, 04:13:55 »

Obrączki możesz nabyć np. na Allegro bez sygnum hodowcy, a tylko z oznaczeniem roku i numeracją. Jeśli zapiszesz się do związku to za pośrednictwem jego nabędziesz odpowiednie obrączki z dodatkowo przypisanym dla Ciebie oznaczeniem sygnum (CIH) po którym Twoje ptaki będzie można zidentyfikować.

Tomek_wawa
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Wiadomoci: 42

« Odpowiedz #5 : Lutego 01, 2012, 08:19:22 »

Witam nową koleżanke kanarkówne Umiech
 Moim zdaniem każdy powinien obrączkować ptaki żeby nie było oszustw co do wieku a w tej chwili dużo pseudohodoców (handlarzy) tak robi że nie obrączkuje ptaka i potem starsze ptaki sprzedaje za młode. Na allegro można zamówić obrączki ze swoimi inicjałami co jest według mnie fajną sprawą dla "hodowców" hobbystów takich jak ja  Duy umiech. życze koleżance powodzenia i udanych lęgów  Umiech

marlo-m1
Kanarki to mój konik.
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

dolnośląskie
Wiadomoci: 186

« Odpowiedz #6 : Lutego 01, 2012, 09:20:20 »

Witaj  Mrugnicie

Bloom
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 30

« Odpowiedz #7 : Lutego 01, 2012, 09:35:38 »

Wiatamy Chichot

Pandan0
Redaktor
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 148

« Odpowiedz #8 : Lutego 01, 2012, 10:45:20 »

Witaj Chiaro,
Dziękuję za Twoje wspomnienia o Dziadku. Też mam wspomnienia o swoim Dziadku, który hodował papużki faliste w wielkiej oszklonej szafie. Ptaki przez uchylony daszek wylatywały na pokój. Może stąd  m.in. wyrosło moje hobby?
życzę udanej hodowli kanarków i cieszę się, że jest kolejny hodowca z Wawy w  naszym gronie. Też mieszkam na Ursynowie-Natolinie.
Pozdrawiam!

Bogusław
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Warszawa
Wiadomoci: 273

« Odpowiedz #9 : Lutego 02, 2012, 09:41:54 »

WOLA wita kolejną Warszawiankę, coraz więcej nas się ujawnia, a zdawać by się mogło że w stolicy wszyscy wolą posiedzieć przed komputerem niż przed klatką . Do tej pory średnia wieku w PZO jest jeszcze dosyć wysoka, ale jest nadzieja że coś się może ruszy skoro przybywa ptasich fonów.
Pozdrawiam.

Chiara
Go
« Odpowiedz #10 : Lutego 02, 2012, 10:27:19 »

Ja planuję sie zapisać, tylko zastanawiam się, dlaczego u nas nie ma PZHKiPE? Dziwne, że sa oddziały w prawie wszystkich miastach, ale nie u nas Co?...

Witam wszystkich Umiech

rafcio181
Go
« Odpowiedz #11 : Lutego 03, 2012, 10:54:19 »

Bemowo wita.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #12 : Lutego 15, 2012, 01:11:32 »

Ja planuję sie zapisać, tylko zastanawiam się, dlaczego u nas nie ma PZHKiPE?

Chiaro! Możesz założyć oddział PZHKiPE w stolicy, przechodząc tym samym do historii. Myślę, że znalazłabyś kilku hodowców, którzy wsparliby Twoją inicjatywę.

zaba89
Go
« Odpowiedz #13 : Lutego 16, 2012, 01:58:26 »

Albo zapraszam do Czestochowy do zwiazku:)

dariuseki
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Olsztyn, War-Maz
Wiadomoci: 207

http://www.warminskie-kanarki.gq/

« Odpowiedz #14 : Lutego 16, 2012, 04:07:50 »

Olsztyn Wita!

Strony: [1] 2   Do gry
  Drukuj  

Skocz do: