Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:14:50 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Utrzymanie higieny w klatkach!  (Przeczytany 4628 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
neon
Go
« : Lipca 12, 2008, 01:58:14 »

Jedna z hurtowni zoologicznych w której się zaopatruje poleciła mi do dezynfekcji i mycia klatek płyn o nazwie NOBACTEL,i w związku z tym pytanie czy może już ktoś z was go stosował i czy jest naprawde bezpieczny oczywiście w odpowiednich proporcjach,podobno posiada wszystkie atesty jakiegoś francuskiego instytutu,prebarat dość drogi ale czy bezpieczny bardzo proszę o odpowiedż.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #1 : Lipca 15, 2008, 07:46:01 »

Z tego co wiem, Nobactel, jest środkiem dezynfekcyjnym, przeznaczonym dla dezynfekcji pomieszczeń, klatek i akcesoriów dla zwierząt. Jego największą zaletą jest to, że jest nietoksyczny dla ludzi i zwierząt, a jednocześnie niszczy chorobotwórcze bakterie (zarówno gram-dodatnie, jak i gram-ujemne) i grzyby.

Gdzieś czytałem, że jest jednym z najskuteczniejszych środków dezynfekcyjnych. Używany jest w Europie Zachodniej, USA oraz w Australii.

Kiedyś ten środek widziałem u znajomych, którzy używali go do dezynfekcji kurnika.

Sam nigdy nie stosowałem tego środka, ale myślę, że można go kupić, ot chociażby tak na próbę, aby sprawdzić jak działa.

Więcej o Nobactelu można przeczytać na http://www.krakvet.pl/nobactel-preparat-dezynfekujacy-250ml-p-7453.html.

marlo-m1
Kanarki to mój konik.
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

dolnośląskie
Wiadomoci: 186

« Odpowiedz #2 : Grudnia 24, 2010, 08:04:55 »

Ja też stosuję NOBACTEL Umiech i mogę powiedzieć że jest taki jak piszą czyli O.K polecam. Duy umiech

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!