Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 11, 2025, 03:58:08 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Jak karmić kanarki w mrozy  (Przeczytany 2547 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
matisstiger
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 25

« : Lutego 04, 2012, 10:06:46 »

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam pytanie jak karmicie wasze kanarki gdy na dworze podają tak niskie temperatury. Ja mam 6 kanarków i przebywają w pomieszczeniu nieogrzewanym gdzie teraz przy tak niskich temperaturach mam ok 5- 7 stopni Celsjusza. Dowiedziałem się z naszego  forum że kanarki jak są przyzwyczajone do niskich temperatur to wytrzymują nawet kilku stopniowe mrozy. Czym karmicie swoje kanarki macie jakąś specjalną dieta dla nich na tak niskie temperatury czy karmicie normalnie a ptaki same jakoś umieją sobie z tym poradzić . Wiem ze można karmić zwiększając im ilość ziaren konopi ale nie wiem czy to dobry pomysł nie chce swoich ptaków zapaś chce żeby były zdrowe i w dobrej kondycji. Jakie są wasze refleksje na ten temat. Pozdrawiam serdecznie wszystkich  forumowiczów.   

kuba
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Netykieta: Pisz posty z treścią.
Wiadomoci: 141

« Odpowiedz #1 : Lutego 04, 2012, 11:04:35 »

Daj jej skórę z niosolonej słoniny. Wiecej ziaren konopii i murzynka, przy czym musisz zapewnić możliwość swobodnego lotu, co pozwoli się ptakom ogrzać i spalic zbędne kalorie

danielekcc
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 32

« Odpowiedz #2 : Lutego 04, 2012, 04:31:44 »

Znam hodowcę, który trzyma kanarki na dworze cały rok.

rafcio181
Go
« Odpowiedz #3 : Lutego 04, 2012, 06:01:09 »

Danielkcc, ale musi być koniecznie przestrzegana dieta. Pokarm musi być wzbogacony o nasione bogate w tłuszcze np. nasiona słonecznika, konopia oraz murzynek dający tłuszcz oraz energie. Wskazane jest również zawiesić kawałek słonniknki. Trzeba również zwrócić uwage na żerdki aby były czyste przy tych temperaturach.

matisstiger
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 25

« Odpowiedz #4 : Lutego 05, 2012, 06:50:18 »

ok dzieki za porady Umiech Moje kanarki dostawaja dziennie pare ziaren konopii i zawsze 1/4 lyzeczki murzynka wiec chyba jakos przetrwają  te niskie temperatury. Pozdrawiam wszystkich Umiech

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!