Nie, mam jeden zasilacz i steruję włączaniem i wyłączaniem za pomocą przekaŹników. PrzekaŹniki są podłączone do komputera i on nimi steruje, ale można je podłączyć do zwykłego zegara sterującego.
To znaczy jeden na całość - dwa kolory.
A Ty chcesz sterować tylko światłem białym czy czerwony też? Może tylko biały będzie lepiej na początek, bo będziesz już potem wiedział co i jak i dodanie koloru czerwonego to będzie chwila.
Jak masz zegar sterujący to możesz to zrobić prościej - za pomocą 2 zasilaczy lub za pomocą 1 zasilacza i przekaŹnika na 220V.
1) Dwa zasilacze
Jeden zasilacz, główny, który będzie zasilał światło, podłączasz na stałe do modułu. Do wyjścia modułu podłączasz ledy. Do zegara podłączasz drugi zasilacz, jak najmniejszy, bo nie musi być mocny, minus zasilacza łączysz z minusem zasilacza dużego, a plus podłączasz do przewodu sterowania w module. I tym samym zegarem sterujesz świt, dzień, zmierzch i noc.
2) Jeden zasilacz, trochę zabawy.
Zasilacz główny podłączasz na stałe do modułu. Ale podłączasz do niego osobny przewód, który łączysz z przekaŹnikiem na 220V (nie taki na 12V !!!). Wyjście z przekaŹnika łączysz z przewodem sterowania modułem. Do styków zasilania tego przekaŹnika podłączasz przewód z wtyczką i wkładasz go do zegara. Zegar daje 220V, stycznik się zwiera i podaje 12V z zasilacza do modułu i tak sterujesz świt, dzień, zmierzch i noc.
Jak chcesz dodać czerwony kolor to podłączasz dodatkowo albo mały zasilacz sterujący albo przekaŹnik, osobny zegar, a całość podłączasz do głównego zasilacza. Narysowałbym to, ale moje odręczne rysunki śnią się po nocach w charakterze labiryntów a'la Salvador Dali