|
Chiara
Go
|
 |
« Odpowiedz #15 : Kwietnia 06, 2012, 01:51:27 » |
|
Siwobrody, mam pytanie co do tego fragmentu: czy zgodzisz się na opinnię że hadujesz kanarki rasy 'kundelkowej'? Czyja to opinia? Jestem ciekawa, bo poza kilkoma osobami z w-wskiego oddziału PZO i "mojego" forum nikt zbyt dużo nie wie n.t. moich ptaków... Wnioskuję że zasugerowałeś się zdjęciami- chyba nie muszę Ci tłumaczyć, że z pary glosterów będą glostery, a z pary mieszaniec dwóch ras śpiewających/samica kolorowa będą kundelki- jednak te ptaszki rozejdą się wśród znajomych/rodziny jako kanarki dla ludzi którzy nie mają ambicji wystawowych ani hodowlanych. Połączenie tej parki jest tymczasowe- ze względu na brak innego samczyka, z resztą i tak nie wiadomo czy "coś z tego będzie". Dziękuję za usunięcie zdjęcia tej dziewczyny- jednak ciekawa jestem, w jaki sposób znalazło się ono na moim wątku? Jak wiadomo, dostęp do edycji postów userów mają moderatorzy i administratorzy- czy mogę się doczekać jakiegoś wytłumaczenia sytuacji?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140
|
 |
« Odpowiedz #16 : Kwietnia 06, 2012, 03:56:41 » |
|
Dziękuję za usunięcie zdjęcia tej dziewczyny- jednak ciekawa jestem, w jaki sposób znalazło się ono na moim wątku? Jak wiadomo, dostęp do edycji postów userów mają moderatorzy i administratorzy- czy mogę się doczekać jakiegoś wytłumaczenia sytuacji? [/quote] Czy Ty coś sugerujesz? Zgłoś się z tym problemem do administratorów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752
|
 |
« Odpowiedz #17 : Kwietnia 06, 2012, 08:54:33 » |
|
Chiaro! Nikt z administratorów i moderatorów wortalu nie zamieszcza zdjęć w wątkach Użytkowników, bo niby po co? Pisząc swoją wypowiedŹ: To raczej samiczka consort. Mrugnięcie Ale czy gloster? Mam wątpliwości Chichot Chichot Chichot patrzyłem na Twojego posta i był bez żadnych poprawek moderatorskich. Zresztą Ty sama podałaś linka do tego do problematycznego zdjęcia w wypowiedzi: http://i41.tinypic.com/jax44z.jpg  Nie wiem co to za fotka- to ani ja  ani żadna z moich koleżanek... Nasuwa mi się na myśl pomyłka moderatorska... (W oryginale było zdjęcie samca biało-szafirowego glostera). więc musiałaś go jakoś namierzyć, bez pomocy moderatorów. jot-ka11 usunął tę fotkę po 4 kwietnia po Twojej wypowiedzi: Do moderatora: Proszę o usunięcie ślicznej dziewczynki z mojego wątku. . Ot i cała historia ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
Wiadomoci: 2 068
http://glostery.katowice.pl
|
 |
« Odpowiedz #18 : Kwietnia 06, 2012, 09:48:23 » |
|
To była księżniczka zaklęta w szafirową glosterkę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chiara
Go
|
 |
« Odpowiedz #19 : Kwietnia 22, 2012, 10:05:38 » |
|
Jacky- namierzyłam linka do zdjęcia kopiując go z wątku... To nic trudnego. jot-ka11- ciekawa jestem co Ty byś pomyślał w mojej sytuacji? Albo błąd hostingu albo pomyłka moderatorska... OK, zdjęcie usunięte, ja go nie wklejałam, ci którzy byli kilka razy w PZO wiedzą jak wyglądam i raczej daleko mi do panienki w kabaretkach... A z tą księżniczką dobre... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
Częstochowa
Wiadomoci: 1 140
|
 |
« Odpowiedz #20 : Kwietnia 22, 2012, 09:42:58 » |
|
Nie ma się co obrażać. A swoją drogą Pani ze zdjęcia niczego sobie. Ps. Ja też wiem jak wyglądasz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chiara
Go
|
 |
« Odpowiedz #21 : Kwietnia 23, 2012, 03:45:10 » |
|
jot-ka11, to my się znamy? Ja niestety nie kojarzę...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
canarissimo
Redaktor
Nowy użytkownik
Aachen
Wiadomoci: 387
fan izabelek
|
 |
« Odpowiedz #22 : Kwietnia 30, 2012, 11:04:11 » |
|
Hej Chiara, samczyk gloster jest przeslodki z tymi szarymi latkami. A kolorowa samiczka wyglada wg mnie jak brunatna, ale sprobuje jeszcze kogos podpytac.  Pozdrawiam i zycze ciekawych wynikow tej kolorowej krzyzowki. Agata
|
|
|
|
|
|
|
|
|
canarissimo
Redaktor
Nowy użytkownik
Aachen
fan izabelek
|
 |
« Odpowiedz #23 : Maja 01, 2012, 09:00:46 » |
|
Samiczka jest czerwono-czarna nieintensywna. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chiara
Go
|
 |
« Odpowiedz #24 : Maja 01, 2012, 01:03:09 » |
|
Tak, dokładnie w dodatku jeszcze agatowa- chodzi o deseń w jaki melanina układa się na piórze. Ale tej samiczki nie skojarzyłam z samczykiem który tak Ci się spodobał- ona jest z żółtym samcem (wiem że wybór niezbyt trafiony, ale nie miałam innych wolnych samców...). Z tego skojarzenia mam obecnie 3 jaja i wylęg ma być w czwartek- czekam z niecierpliwością  . Samczyk biało-szafirowy to gloster consort i jest w parze z tą samiczką cynamonową (wysiadują jedno jajo).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
canarissimo
Redaktor
Nowy użytkownik
Aachen
fan izabelek
|
 |
« Odpowiedz #25 : Maja 01, 2012, 01:07:52 » |
|
Tak, tak - ze glostery sa razem, to wiedzialam.
Ciekawe co wyjdzie z tego kolorowego skojarzenia. Pokazesz foto pisklakow za pare dni?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chiara
Go
|
 |
« Odpowiedz #26 : Maja 01, 2012, 01:13:09 » |
|
Jasne że się pochwalę...  Z tym, że za parę dni to młode będą golutkie, z puszkiem jedynie, ale zdjęcie cyknę. Ciekawsze będą kiedy już zaczną im rosnąć pióra właściwe- wtedy będzie wiadomo jakie kolory odziedziczyły po tej mojej krzyżówce... (Po puchu też będzie widać, ale tylko tyle, czy będą jasne, czy ciemne- jak jakieś pośrednie to już nie).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chiara
Go
|
 |
« Odpowiedz #27 : Padziernika 31, 2012, 10:46:40 » |
|
He he  , teraz widzę ile "baboli" walnęłam na początku  ... Te młode po kundelku harceńsko-wodnotokowym i samiczce kolorowej- farbowanej wyszły czarno-żółte, nic specjalnego... Mam za to kilka nowych ptaszków które chyba pora zaprezentować... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
canarissimo
Redaktor
Nowy użytkownik
Aachen
fan izabelek
|
 |
« Odpowiedz #28 : Padziernika 31, 2012, 11:41:02 » |
|
ooo - i tyle z tym czekalas?  szykuj fotki! Pokaz tez te czarno-zolte.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chiara
Go
|
 |
« Odpowiedz #29 : Padziernika 31, 2012, 01:33:08 » |
|
Już dodaję  Jako pierwszego przedstawię mojego w życiu fiorino- kanarka kędzierzawego floreńskiego. Płeć na razie nieznana, ale raczej samiczka bo odkąd jest u mnie (prawie 3 tygodnie) jeszcze nie zaśpiewał. Ptaszek pochodzi z hodowli Pana Waldemara WoŹniaka.  Tutaj- zdjęcie grupowe ptaszków odbywających kwarantannę (samiczka koroniak niemiecki, samiec starszy belgijski malinois, fiorino i biała samica dominująca (niemiecka):  Tutaj- jedno z podrośniętych piskląt (samiczka) ze związku Pikola (mieszańca harcena i malinoi) z samicą kolorową- a więc kundelek totalny  : (To zdjęcie jest starsze ale dawno nie dodawałam fotek, więc pora nadrobić zaległości)  I wszystkie młode razem- zdjęcie robione w czasie pierzenia, stąd te "dziwne fryzury". Niestety podczas gdy moje ptaki chorowały na jakąś wirusówkę, zabrała ona 2 z nich  (samczyka Karolka i Samiczkę Kasię):  Ten ptaszek powstał ze skrzyżowania samicy czarno-żółtej (lub agat żółtej mozaiki- na zdjęciach nie widać wyraŹnie, a ma cechy mozaiki) z samcem... czerwonym kobaltem. W upierzeniu juwenalnym wyglądał bardzo nieciekawie- był szaro-brunatny. Dopiero po pierzeniu uzyskał obecną barwę. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|