Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 08, 2025, 07:43:37 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Witajcie miłośnicy kanrków i innego egzotycznego ptactwa  (Przeczytany 2981 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Sonnerat
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Wiadomoci: 13

« : Kwietnia 07, 2012, 05:07:56 »

Mam na imię Michał, a hodowlą ptaków zajmuję się od wielu lat z okresami przerwy. Oczywiście moimi pierwszymi ptakami były kanarki, jak pamiętam pierwszym przedstawicielem tego rodzaju był żółty kanarek harceński podarowany mi przez mojego chrzestnego. Ptaszek był żółty i zakupiony w nieistniejącym już sklepie w Warszawie na ulicy Nowowiejskiej. Wtedy jeszcze niewiele widziałem o hodowli ptaków i w dobrej wierze dobrałem mu czerwoną samiczkę, ale to już inna historia. Przez wiele lat zajmowałem się hodowlą astryldów, papug i gołąbków egzotycznych, a w czasach studenckich miałem w domu około 30 papug i kilka ryżowców W tym też okresie będąc w Anglii zakupiłem samca mozambika i udało mi się uzyskać po nim pięknego bastarda z kolorową samicą. Moja praca w zoo w dziale ptaków trochę osłabiła moją pasję do trzymania ptaków w domu, no bo co za dużo, to niezdrowo. Jednak od dłuższego już czasu potrzeba ponownego trzymania ptaków zaczęła stawać się coraz większa. Parę lat temu udało mi się złapać na wolności półdzikiego bastarda po szczygle i tak się zaczęło. Mój wieloletni kolega Maciej skusił mnie na miniatury hiszpańskie. I tak mam obecnie w swojej mikrohodowli trzy kanarki tej fajnej rasy. Parka żółtych: samiec nieintensywny i samiczka intensywna mają w tej chwili jajka, oraz samczyk intensywny. Marzą mi się jeszcze zielone miniatury. To tak wszystko w telegraficznym skrócie. Chciałbym jeszcze pozdrowić wszystkie osoby pozytywnie zakręcone w kierunku ptasim, no i oczywiście założycieli tego portalu. Sonnerat                 

Pandan0
Redaktor
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 148

« Odpowiedz #1 : Kwietnia 07, 2012, 08:23:16 »

Witaj Sonneracie w naszym gronie! Niech Ci się szczęści między nami i z Twoimi ptakami.
Pozdrawiam serdecznie,
Maciek:-)

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #2 : Kwietnia 07, 2012, 09:56:24 »

Witam i ja. Liczymy, że z takim doświadczeniem wniesiesz wiele ciekawych wiadomości do naszego wortalu. Co do zielonych miniatur właśnie rosną, być może dla Ciebie.

Siwobrody
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

'Las Kabatos' :)
Wiadomoci: 365

'kundelki' też są ok!

« Odpowiedz #3 : Kwietnia 08, 2012, 12:38:53 »

Witam, witam
i do dzielenia się doświadczeniem
ze mną żółtodziobem
zapraszam! Umiech

Są w życiu sprawy ważne i ważniejsze.
Zapraszam na www.schpolnoc.pl
Bogusław
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Warszawa
Wiadomoci: 273

« Odpowiedz #4 : Kwietnia 08, 2012, 07:17:13 »

Witaj Michale,miło powitać kolejnego Warszawiaka.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #5 : Kwietnia 08, 2012, 08:01:49 »

Witamy na wortalu i mamy nadzieję, że będziemy się wspólnie uczyć hodowli ptaków.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!