Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:13:10 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Mycha - glosterowe lęgi 2012  (Przeczytany 4160 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Mycha
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 18

« : Kwietnia 21, 2012, 03:56:27 »

Wprawdzie nie mam hodowli, tak jak większość z Was, ale mam parkę zakupioną na tym forum (od Gronosa) Umiech. Chciałam się pochwalić jakiego cudownego potomka dochowała się moja parka Umiech

Nie wiem jeszcze jakiej jest płci Umiech Roboczo nazywa się Elton Umiech a jego rodzice ostro pracują nad rodzeństwem Umiech

Mycha
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #1 : Kwietnia 21, 2012, 04:08:03 »

Niestety, nie znalazłam opcji "Edytuj" Smutny
Tamto zdjęcie wyżej jest sprzed tygodnia, teraz Elton wygląda bardziej dostojnie:

Z przykrością jednak stwierdzam, że ojciec jego jak już wczuje się na nowo w rolę "męża", i zaczyna ostro wić nowe gniazdo z samicą, to przegania i dziobie dorastające pisklę. Dlatego, gdy tylko zauważam takie zachowanie, natychmiast ojciec ląduje w roboczej klatce... Muszę zauważyć kiedy Elton zacznie samodzielnie pobierać pokarm i będzie można go odseparować od rodziców, wówczas parka będzie mogła zająć się sobą.

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #2 : Kwietnia 21, 2012, 05:40:10 »

Gratulacje. Elton jest super!

Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481

« Odpowiedz #3 : Kwietnia 21, 2012, 07:27:24 »

Gratuluje Mrugnicie Dodam jeszcze , że jeśli byś myślał o hodowli to zapewne nie są to złe ptaki jakościowo bo ja również brałem 2 samice i samca od Granosika i jestem zadowolony Umiech Pozdrawiam Damian D.

Sygnum - D027
Mycha
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Kwietnia 21, 2012, 07:46:12 »

Ja z moich jestem bardzo zadowolona Umiech I dlatego szukałam na tej stronie, bo chciałam kupić pewne ptaki od hodowcy. Moje pierwsze i udane ptaki z dzieciństwa, były właśnie od hodowcy, do którego zaprowadził mnie mój dziadek. PóŹniej w rodzinie niektórzy robili podchody do kanarków kupowanych w sklepach zoologicznych i zazwyczaj mieli pecha... Mojej mamie zdechły oba po bardzo krótkim czasie, a jej znajoma miała za to tak ohydnie śpiewającego samca, że nawet ja nie mogłam tego słuchać... Normalnie jakby traktor jeŹdził... Masakra. Nie chciałam popełnić ich błędów i pamiętając tamte swoje cuda - zdecydowałam się na kupno od hodowcy Umiech.

Jeśli chodzi o zakładanie hodowli to... jakoś nie mogę się zabrać na doczytanie co w ogóle należałoby zrobić Mrugnicie hihihi gdzie się zgłosić itd... No i w zasadzie od jakiej ilości ptaków możemy zacząć mówić o hodowli Umiech

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #5 : Kwietnia 21, 2012, 10:09:20 »

Chciałam się pochwalić jakiego cudownego potomka dochowała się moja parka Umiech

No patrzcie, a większość z nas prawie sama wysiadywała by w gnieŹdzie, żeby się tylko lęgi udały,
strzykawkę i pokarm dla maluchów trzyma w pogotowiu, a tu bez problemów - wykluł się i jest.
Gratuluję Umiech
Hodowca to raczej stan umysłu niż ilość ptaków, zaczyna się zazwyczaj od dwóch - zwalnia jak już ubrania leżą przy łóżku, bo
ostatnia szafa została przerobiona na regał.

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #6 : Kwietnia 21, 2012, 10:11:25 »

Acha - jak chcesz kupić dobrego kanarka poczekaj do listopada/grudnia. Teraz jest czas lęgów, a pod koniec roku będzie wiele pięknych kanarków do kupienia. Teraz też oczywiście są, ale znacznie mniej.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!