Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:23:30 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Zagraniczne wystawy  (Przeczytany 4293 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« : Kwietnia 25, 2012, 09:22:39 »

Czy wystawialiście już swoje ptaki na jakiejś zagranicznej wystawie?

WIL.K.
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Warszawa
Wiadomoci: 278

« Odpowiedz #1 : Kwietnia 29, 2012, 10:13:18 »

Witam
W roku 1985 po raz pierwszy wystawiłem swoje ptaki na zagranicznej wystawie w miejscowości
Æeska Lipa w ówczesnej Czechosłowacji.Wystawiłem kolekcję  kanarków  kształtnych były to
kanarki rasy Północno Holenderskie oraz pojedyńcze mieszańce makolągwa x kanarek,
czyż x kanarek,kulczyk x kanarek.
W PaŹdzierniku 2004 roku na Międzynarodowej Orntologicznej Wystawie w Udine- Włochy
patronat C.O.M wystawiłem mieszańca szczygieł szarogłowy(c.carduelis canicepis) x
dzwoniec himalajski(Carduelis spinoides)  uzyskał ocenę 90 punktów.
W Styczniu 2009 uczestniczyłem w 57-tych Ornitologicznych Mistrzostwach Świata
w Piacenzy-Włochy.Wystawiłem 4 pojedyńcze kanarki kształtne rasy Gloster Consord.
Jeden z nich uzyskał ocenę 90 punktową gdzie na 279 glosterów ocenionych w tej klasie
tylko 11 ptaków uzyskało 90 punktów, 8 ptaków 91 punktów a z punktacją 92,93,94 to już były medale.
Uczestnictwo w tych  Mistrzostwach dało mnie dużo satysfakcji i utwierdziło w sensie
dalszej hodowli ptaków i ich  wystawiania na konkursach i wystawach o różnej randze
do czego serdecznie zachęcam hodowców .
Pozdrawiam

rafcio181
Go
« Odpowiedz #2 : Kwietnia 29, 2012, 09:03:01 »

Wielkie gratulacje dla Pana Krzysia. Wielki sukces. Poza tym według mnie samo wystawienie ptaków w tak wielkich wystawach, w tak wielkiej konkurencji to juz wielki sukces. Ciekawe który z polskich hodowców pójfdzie śladami Pana Krzyska- kto następny? Jeszcze raz wielki szacun.

Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481

« Odpowiedz #3 : Kwietnia 30, 2012, 07:28:51 »

Wielkie Gratulacje przez wielkie '' G '' !! inaczej się tego nie da napisać . Jak tak dalej pójdzie to całkiem możliwe , że w końcu jakiś Polak pojawi się w czołówce światowej Umiech Jeszcze raz Gratulacje i powodzenia w lęgach bo w końcu okres lęgowy Umiech

Sygnum - D027
Granos
Go
« Odpowiedz #4 : Kwietnia 30, 2012, 10:13:25 »

W ten sposób powinni postępować hodowcy! Brawo !!!  Mrugnicie

tymm
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2012
Wiadomoci: 376

« Odpowiedz #5 : Maja 05, 2012, 11:50:27 »

Gratulacje dla świetnego hodowcy! Umiech Pan Krzysztof posiada ogromną wiedzę i doświadczenie w hodowli ptaków, nie tylko kanarków i chętnie tą wiedzę przekazuje Chichot Jako, że WIL.K jest osobą bardzo skromną, toteż nie pochwalił się jeszcze wszystkimi sukcesami na zagranicznych wystawach! Pozdrawiam Panie Krzysiu i życzę kolejnych sukcesów Mrugnicie

jasioj
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Wiadomoci: 265

« Odpowiedz #6 : Maja 23, 2012, 02:41:56 »

Ja wprawdzie nie odniosłem tylu sukcesów co WIL.K. ale też uczestniczyłem w kilku zagranicznych wystawach: Vienna Exotic Birds, Derby Dresden czy SLOVAK NATIONAL EXOTIC EXHIBITION. Zajmowałem dalsze miejsca (najlepsze miejsce to 6), ale poznałem wielu ciekawych ludzi, hodowców i uważam, że było warto.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!