Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 11:11:15 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1] 2   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Kupię samiczkę malinois- tegoroczną lub z 2011r.  (Przeczytany 5431 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Chiara
Go
« : Maja 26, 2012, 02:15:08 »

Witam,
Byłabym zainteresowana zakupem samiczki kanarka wodnotokowego belgijskiego, zwanego też malinois'em. Samiczka która mnie interesuje, powinna być z 2011 roku lub ew. tegoroczna, zaobrączkowana obrączką uznawaną przez PFO i rokująca jako matka dla przyszłych ptaszków, które będą wystawiane.
Oferty wraz ze zdjęciem proszę kierować na adres: arielka186@wp.pl

stanley
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 114

Pozdrawiam

« Odpowiedz #1 : Wrzenia 17, 2012, 04:48:19 »

i jak udało się?

ciesz się zdrowiem, ale pamiętaj, że niedługo umrzesz

"jesteście ważniejsi niż wiele wróbli, u Was nawet włosy na głowie są policzone" - Pan Jezus
Chiara
Go
« Odpowiedz #2 : Wrzenia 18, 2012, 10:21:07 »

Jak na razie nie- niestety... Chociaż mam jeden namiar do hodowcy który może mieć samiczki wodnotokowe...

Chiara
Go
« Odpowiedz #3 : Padziernika 21, 2012, 12:23:35 »

Ogłoszenie jest nadal aktualne- z tym że kupię 2 samiczki, mogą być spokrewnione, najlepiej z 2012 roku, ew. z 2011r.

stanley
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Pozdrawiam

« Odpowiedz #4 : Padziernika 21, 2012, 09:53:30 »

ja wlasnie kupilem samiczkę od Pana Rychcika Mariana, mistrza Polski, tu masz kontakt:

Rychcik Marian / R 002 / o. Warszawa /email:

rychcik@vp.pl/
tel. dom. (23) 654 24 01 / 06-500 Mława, ul. Graniczna 24
Hoduję kanarki śpiewające, głównie rasy Malinois wodnotokowe i

w nich jestem aktualnym Mistrzem Polski od 17.12.2011
po I konkursie w Ostrowie Wlkp., a także rasy timbrados

Kanarki Śpiewające Wodnotokowe

Marian Rychcik

tel:501-121-036

przed zakupem warto ogladnac ptaka, jesli to mozliwe, ja mialem z daleko, wiec dostałem to co dał hodowca Umiech

"jesteście ważniejsi niż wiele wróbli, u Was nawet włosy na głowie są policzone" - Pan Jezus
Chiara
Go
« Odpowiedz #5 : Padziernika 21, 2012, 10:38:46 »

Pięknie Ci dziękuję za podany kontakt. Umiech

Masz rację- ptaki przed zakupem powinno się obejrzeć, i  to nie tylko na fotografii jeśli jest taka możliwość. Tutaj nie wiem czy uda mi się wyrwać do Mławy- daleko specjalnie nie mam, ale syt.rodzinna nie bardzo pozwala mi na opuszczanie domu na cały dzień... Tak więc zobaczymy.

Jesteś zadowolony ze swojej samiczki? Chętnie "porozmawiam" na ten temat na pw Umiech.

stanley
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Pozdrawiam

« Odpowiedz #6 : Padziernika 21, 2012, 10:44:41 »

czy jestem zadowolony, troche trudno powiedziec, napewno nie jest to urodziwa dziewczyna Umiech)

ma też "brzydką kupkę", ale p.Rychcik powiedzial ze tak moze byc przez pierwszy tydzien,

tak naprawde, to bede mogl cos powiedziec po pierwszych lęgach, bo samica jest z tego roku, to dopiero przed nia

oprócz tych odchodów, nie ma nic do zarzucenia, zdrowa i bardzo wylatana

jot-ka11
Uczeń4
Aktywny użytkownik

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #7 : Padziernika 21, 2012, 11:48:32 »

ja wlasnie kupilem samiczkę od Pana Rychcika Mariana, mistrza Polski,
w nich jestem aktualnym Mistrzem Polski od 17.12.2011
po I konkursie w Ostrowie Wlkp., a także rasy timbrados
Ja dorzucę swoje "trzy grosze"- W Polsce nie było jeszcze mistrzostw kanarka wodnotokowego, więc nie ma ani aktualnego, ani nieaktualnego mistrza Polski. Konkurs w Ostrowie był mistrzostwami Polskiej Federacji Hodowców Ptaków Ozdobnych.

Chiara
Go
« Odpowiedz #8 : Padziernika 22, 2012, 04:36:01 »

Przeglądając rejestr hodowców zrzeszonych w PZO zauważyłam wzmiankę, iż p.Rychcik faktycznie był Mistrzem Polski, ale w roku 2011. Tutaj z resztą jest link:
http://www.pzornitologiczny.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=126&Itemid=136

jot-ka11
Uczeń4
Aktywny użytkownik

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #9 : Padziernika 22, 2012, 02:35:32 »

Legalnymi mistrzostwami Polski, które są uznawane przez światowe organizacje ornitologiczne są mistrzostwa organizowane przez PFO a te były organizowane przez PFHPO. Czyli Pan Rychcik(z całym szacunkiem) jest Mistrzem PFHPO a nie Polski.

Granos
Go
« Odpowiedz #10 : Padziernika 22, 2012, 07:41:05 »

Absolutnie podpisuję się pod tym co napisał jot-ka11.

Osobiście jestem zakochany w wodnotokach,gdybym tylko miał osobne pomieszczenia napewno by dołączyły do hodowli Mrugnicie.

W zeszłym roku przywiozłem z Reggio 2 znakomite samczyki od Luigiego Gerossy. Byłem bardzo zaskoczony ceną bo w Polsce jak się pytałem samce z reguły osiągały cenę ok 200zl. Od Gerossy bral znajomy w 2008r za 70euro a w zeszlym roku...udało mi się kupic za 30euro/sztuka,czyli jedynie ok120 zl!!! Bylem naprawdę pozytywnie zaskoczony,szczególnie ,ze Gerossa jest vice-mistrzem świata z 2009 a w zeszlym roku w Reggio zdominował wszystkie kategorie wodnotoków (pojedynki,pary i kolekcje). Trochę się wyczekałem w kolejce do zakupu ale bylo warto. Samce były u mnie ledwo 2 dni a już dały popis naprawdę imponujący.

Chiara
Go
« Odpowiedz #11 : Padziernika 22, 2012, 08:39:03 »

Legalnymi mistrzostwami Polski, które są uznawane przez światowe organizacje ornitologiczne są mistrzostwa organizowane przez PFO a te były organizowane przez PFHPO. Czyli Pan Rychcik(z całym szacunkiem) jest Mistrzem PFHPO a nie Polski.
jot-ka11, czy mógłbyś mi wyjaśnić skrót PFHPO (Polska Federacja Hodowców Ptaków Ozdobnych?)? Jak sam wiesz, struktury stowarzyszeń kanarczarskich są dla mnie sprawą nową, więc nie bardzo wiem, "co jest co" mówiąc w skrócie. Dotychczas myślałam że wszystkie organizacje- PZHKiPE, PZO, klub hodowców astryldów (wyleciała mi z głowy nazwa) są zrzeszone w PFO i to właśnie PFO jest najważniejszą organizacją, współpracującą z COM itp. Ostatnio jednak czytałam że PFO nie cieszy się dobrą opinią- wśród Polaków. I znów zaczynam się gubić... Zawstydzony

Cytat: Granos
Osobiście jestem zakochany w wodnotokach,gdybym tylko miał osobne pomieszczenia napewno by dołączyły do hodowli .
Czy znaczy to że szykując samczyki do konkursu trzeba dać im oddzielna pomieszczenie? (Tzn rozumiem że powinny słyszeć śpiew tylko "nauczyciela", ale ja na razie planuję zestawienie dwóch par- i (jeśli się wszystko ułoży jakbym chciała)- wyprowadzenie własnej linii hodowlanej. Nie wiem czy mam na tyle doświadczenia by to zrobić (tzn na tym etapie na pewno nie, ale mam nadzieję się poduczyć). 

michel
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 153

« Odpowiedz #12 : Padziernika 22, 2012, 09:18:48 »

Kanarki wodnotokowe są bardzo dobrymi uczniami
bardzo szybko uczą się nie pożądanych dŹwięków
np. dzwonek tel.  dŹwięków dochodzących z za okna itp.
Tu jest przykład co potrafią się nauczyć!
http://www.youtube.com/watch?v=r-QuRY4x3AM&feature=related

Chiara
Go
« Odpowiedz #13 : Padziernika 22, 2012, 09:30:02 »

A mówi się, że wodnotoki są częściowo głuche... Mrugnicie

Swoją drogą- ciekawa jestem, czy te dŹwięki też byłyby dodatkowo punktowane na konkursie? Duy umiech
Jeden z moich samców podczas odsłuchiwania nagrania właśnie śpiewał, a teraz "załapał" coś z nagrania i powtarza to takie "szczekanie". Muszę puszczać taie rzeczy na słuchawkach... (No chyba że już wcześniej "szczekał" bo się nauczył od psów i teraz sobie przypomniał... Jzyk).

michel
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 153

« Odpowiedz #14 : Padziernika 22, 2012, 09:39:52 »

Chiaro! Moje młode czerwone mozaiki które uważam
za totalne beztalencia co do nauki siewu podłapały
w tym roku głosy wróbli buszujących za oknem! Umiech

Strony: [1] 2   Do gry
  Drukuj  

Skocz do: