Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 11:17:29 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Profesjonalna hodowla  (Przeczytany 4526 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« : Sierpnia 04, 2008, 07:37:56 »

Co oznacza określenie: profesjonalna hodowla kanarków?

HarzerEdelroller93
Go
« Odpowiedz #1 : Stycznia 31, 2021, 12:04:03 »

Moim zdaniem to swiadome prowadzenie I rozmanzenie w naszym wypatku kanarkow, co za tym idzie poswiecenie materialne, czasowe oraz  dozbywanie wiedzy i doswiadczenia . Moim zdaniem Stan hodowli oraz co lata w klatkach tez sklada sie na to ,czy ktos prowadzi swoja hodowle profesjinalnie. Zywienie , warunki hodowlane tak duzo by wymieniac. No i oczywiscie czynny udzial w wystawach.
Pozdrawiam serdecznie
Pawel

mariuszon
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 1

« Odpowiedz #2 : Lipca 05, 2022, 01:13:52 »

Moim zdaniem profesjonalna hodowla ptaków nie różni się wiele od hodowli psów czy innych zwierząt rasowych. Lepiej nie kupować kanarka w sklepie zoologicznym, a od osób, które zajmują się ich rozmnażaniem oraz sprzedażą. Niestety warunki panujące w sklepach nie należą do najlepszych, bardzo często zwierzęta są w złym stanie i trafiają do nowych domów chore. Hodowla (przynajmniej w założeniu) powinna spełniać restrykcyjne normy dotyczące m.in. bytowania ptaków. Faktem jest jednak to, że trzeba zrobić dobry research, aby znaleźć godnego zaufania hodowcę.

krawik
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 1

« Odpowiedz #3 : Sierpnia 09, 2023, 09:27:57 »

Ja niestety popełniłam ten błąd i kupiłam kanarka w zoologicznym. Potem tego żałowałam, bo ptak padł po kilku tygodniach. Sklep oczywiście nie poczuwał się do odpowiedzialności. Dla mnie profesjonalny hodowca, to taki, do którego będę mogła zawsze uderzyć po poradę, nie tylko przed, ale także po zakupie.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #4 : Sierpnia 14, 2023, 12:47:15 »

Mam nadzieję, że taki falstart z kanarkiem nie zniechęcił Cię do hodowli tych pięknych ptaków.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!