Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 05:14:33 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Słaby kanarek  (Przeczytany 3793 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
anyska
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 3

« : Lipca 11, 2012, 05:19:11 »

Witam! Mam taki problem: 2 tyg.temu zauważyłam u mojego 4 letniego kanarka zgrubienie na łapkach. Poszłam do weterynarza, dostałam maść. Było wszystko OK. I od jakiś paru dni, mój kanarek jest strasznie słaby.Od 2 dni Bardzo mało je. Kiwa się na żerdzi. A jak spadnie, to ma problem wspiąć się na nią. Nie śpiewa, ciągle śpi. Nie wiem co jest grane. Bardzo się martwię. Nawet nie reaguje, jak podchodzę do klatki. Bardzo proszę o pomoc.
Anyska

rafcio181
Go
« Odpowiedz #1 : Lipca 12, 2012, 10:31:02 »

WeŹ go do ręki, czy jest bardzo lekki?? Dmuchnij w brzuszek- czy ma siny- ciemny?
Te objawy jakie przedstawiłaś przedstawiają bardzo poważny stan.
SprawdŹ brzuszek.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #2 : Lipca 12, 2012, 02:51:21 »

żerdki w klatce umeść bardzo nisko, żeby ptaszek mógł na nie wskoczyć i nie nadwyrężać swych sił.

A jaką diagnozę postawił weterynarz? Jak nazywa się maść, którą smarowałaś nóżki ptaka?

sturnus
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wrocław
Wiadomoci: 103

« Odpowiedz #3 : Lipca 14, 2012, 03:25:29 »

Podobne objawy mogą świadczyć o zatruciu ( środki czyszczące, leki, zielenina skażona, pokojowe rośliny trujące, gaz "kuchenny" i inne opary itd itd ).

anyska
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 3

« Odpowiedz #4 : Lipca 26, 2012, 08:58:40 »

Witam! Bardzo dziękuję za pomoc. Niestety Mój Kanarek nie żyje. Chcę zakupić kolejnego. Może znacie jakiś hodowców z okolic Zabrza. Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi.

sturnus
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wrocław
Wiadomoci: 103

« Odpowiedz #5 : Lipca 28, 2012, 06:30:08 »

Zanim kupisz nowego kanaka dokładnie zdezynfekuj klatkę i całe wyposażenie. Elementy drewniane wyrzuć. Wyrzuć całą karmę i wszystkie opakowania po niej ( jeśli to megabakterie to choroba przenosi się głównie drogą pokarmową ). W miarę możliwości zdezynfekuj miejsce/otoczenie gdzie stała klata. Użyj preparatu Virkon S, firmy Bayer. Opłucz wszystko wrzątkiem i płucz, płucz ....... płucz.
Powodzenia

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!