Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 08, 2025, 08:51:47 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Witam  (Przeczytany 5792 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
sijs
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Sint-Truiden Belgia
Wiadomoci: 45

OrnithoVipClub

« : Lipca 18, 2012, 03:47:22 »

Witam,
nazywam się Kamil.  Mieszkam w Belgii. Kanarki na poważnie hoduje już około 6 lat,wcześnie posiadałem parkę kanarków która dostałem od znajomego hodowcy kanarki się zaczęły szybko rozmnażać i tak się zaczęło. Jestem hodowca pasjonatem ptaków. Zajmuje się także fotografia.  Obecnie  w mojej hodowli znajdują się kanarki zółte intensywne i nieintensywne, parka kanarków biały Izabel, a także czyżyki europejskie parka zięb dziko ubarwionych. W niedalekiej przyszłości mam zamiar poszerzyć swoja hodowle o takie ptaki jak gil meksykański i czeczotki. Bardzo chętnie będę się dzielił swoimi  obserwacjami i doświadczeniami na remat hodowli ptaków. Jak i tez chętnie się nauczę czegoś nowego i poznam wasze zdania i opinie na rożne tematy.

dariuseki
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Olsztyn, War-Maz
Wiadomoci: 207

http://www.warminskie-kanarki.gq/

« Odpowiedz #1 : Lipca 18, 2012, 08:08:39 »

Witaj wśród nas!

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #2 : Lipca 23, 2012, 10:09:38 »

Widzę, że powoli stajemy się towarzystwem międzynarowym. I pomyśleć, że wszystko to przez małe ptaszki, które zauroczyły nas wszystkich.  Umiech

canarissimo
Redaktor
Nowy użytkownik
*

Aachen
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 387

fan izabelek

« Odpowiedz #3 : Lipca 23, 2012, 06:00:03 »

Przybij piatke!  Ja tez mam izabele  Umiech
Pokazesz fotki?

sijs
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Sint-Truiden Belgia

OrnithoVipClub

« Odpowiedz #4 : Lipca 23, 2012, 09:31:31 »

Oczywiście pokaże Mrugnicie fotki wstawię jutro kolo południa bo dzisiaj już mniemam jak za bardzo. Mogły byś i ty zamieścić jakieś zdjęcia swoich?

canarissimo
Redaktor
Nowy użytkownik
*

Aachen
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 387

fan izabelek

« Odpowiedz #5 : Lipca 23, 2012, 10:18:21 »

Hej - ja mam swoje w watku izabelkowym w dziale "genetyka - mutacje"

Albo na blogu - adres jak nizej.

sijs
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Sint-Truiden Belgia

OrnithoVipClub

« Odpowiedz #6 : Lipca 23, 2012, 11:18:27 »

Piękne ptaki. Mam pytanko na kilku zdjęciach zauważyłem ze jako podłoże w klatkach  stosujesz... no właśnie trociny? Czy co to jest? Czy nie szkodzi to ptakom np. jakimś małym ostrym kawałkiem nie zakuwają sobie oczu? Ja jak do tej pory spotkałem się co najwyżej ze stosowaniem peletu drzewnego a najczęściej piasek lub papier wyścielany na dno klatki? Mogłabyś podać jakieś zalety stosowania tego ? Morze sam zamienię stare nawyki na coś nowego bardziej funkcjonalnego Umiech

sijs
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Sint-Truiden Belgia

OrnithoVipClub

« Odpowiedz #7 : Lipca 24, 2012, 11:12:50 »

Zdjęcia mojego samczyka. Samiczki zdjęcia wstawię za około tydzień gdyż ma właśnie legi wiem ze trochę póŹno ale miałem mały problem i odpowiednia samiczkę znalazłem dopiero około 3 tygodnie temu i musiałem się wymienić z pewnym hodowca bo moja wcześniejsza nie dopuszczała samca wcale do siebie.  Są to jej pierwsze legi u mnie (zapewne i ostatnie w tym roku) a zależy mi na młodych. Tak nawiasem mówiąc ciężko jest znaleŹć w Belgi a szczególnie w mojej okolicy ładne kanarki biały Izabel. Oto linki do zdjęć jakoś nie moglem ich dokleić do  wiadomości.

http://photoupload.pl/8I8
http://photoupload.pl/8IY
http://photoupload.pl/8I0

rafcio181
Go
« Odpowiedz #8 : Lipca 25, 2012, 09:12:01 »

Masz już młode ? Nie boisz się że w czasie wychowu samica porzuci gniazdo, a młode zdechną z głodu ?

sijs
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Sint-Truiden Belgia

OrnithoVipClub

« Odpowiedz #9 : Lipca 25, 2012, 12:12:40 »

U Izabelki młode powinny się jutro wykluć. Boje się bo nie jetem do końca pewien tej samic ale mam nadzieje ze się i wykluje i wychowają  ze wszystkich 3 jajek. Jak narazie nie straszę samicy i nie podchodzę do klatki bez potrzeby. 

rafcio181
Go
« Odpowiedz #10 : Lipca 25, 2012, 03:49:05 »

Dokładnie chodzi mi o pierzenie Twojego kanarka. Jak wiesz że lipiec- sierpien- wrzesień to okres w którym ptak wymienia szate. Według mnie przeprowadzanie lęgów jest bardzo ryzykowane z tego powodu , ptak który zacznie się pierzyć porzuci swoje gniazdo i młode. Dlatego ciekaw jestem Twoich lęgów. Monitoruj i daj znać.

ziabak
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Wiadomoci: 158

« Odpowiedz #11 : Lipca 25, 2012, 06:42:33 »

A czy to nie jest przypadkiem nieco inaczej, ze ptaki które podejdą do lęgów w lipcu czy sierpniu mając mlode się nie rozpierzą? Ja w zeszłym roku też miałam u jednej pary lęgi w sierpniu - ptaki się nie rozpierzyły w trakcie, wychowały dwa młode i nie wiem czy w tym roku tez do lęgów przypadkiem w sierpniu nie podejdą...

pozdrawiam - Monika
sijs
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Sint-Truiden Belgia

OrnithoVipClub

« Odpowiedz #12 : Lipca 25, 2012, 10:24:12 »

Oczywiście dam znać co i jak ale już odkąd pamiętam zawsze ostatnie legi u moich ptaków (nie tylko u kanarków ale u czyży,zięb również) wypadają na koniec lipca i nigdy mi się nic takiego nie zdążyło a wszystkie ptaki zaczynaj się pierzyć w połowie sierpnia co roku. Szczerze mówiąc w tym wypadku morze być inaczej ze względu na to  ze samica jet u mnie od jakiś 3 tygodni i nie wiem kiedy zaczynała pierzyć u wcześniejszego właściciela, nie pomyślałem o tym wcześniej  Niezdecydowany ale mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze. Ale strachu mi napędziłeś Mrugnicie

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!