|
Granos
Go
|
 |
« Odpowiedz #15 : Padziernika 28, 2012, 01:10:43 » |
|
Nie da się ukryć  . Ja np. w Reggio w zeszlym roku pojechalem po zoltego fifka dla znajomego i przykro mi ale na gieldzie fajnego nie znalazlem. Bylem zmuszonu brac szeka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zaba89
Go
|
 |
« Odpowiedz #16 : Padziernika 28, 2012, 11:20:03 » |
|
Bylem wczoraj na wystawie zobaczylem bardzo ladne ptaki wielkie gratulacje dla Panow z Czestochowy Marcinowi Burzynskiemu, Leszkowi Radoszowi oraz Krzysztofowi Jeziorskiemu za dobre osiagniecia:) gratulacje Panowie.! OBY TAK DALEJ!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chiara
Go
|
 |
« Odpowiedz #17 : Padziernika 28, 2012, 12:58:46 » |
|
Dołączę się do gratulacji, choć nie miałam przyjemności oglądać wystawy osobiście- musiały wystarczyć mi zdjęcia kolegi Klapucha- za które jeszcze raz dziękuję  . Osobiście zachwycił mnie chyba mini-border biały własności Pana Krzysztofa Jeziorskiego- cudeńko  ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Granos
Go
|
 |
« Odpowiedz #18 : Padziernika 28, 2012, 04:41:43 » |
|
Chiara,przegladalem ta relacje ale nie widzialem tam bialego fifka(chyba,ze dzisiaj sa nowe zdjecia albo czegos nie zauwazylem). Wydaje mi sie,ze chodzi Ci o miniature hiszpanska-raza spagnola.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chiara
Go
|
 |
« Odpowiedz #19 : Padziernika 28, 2012, 05:41:17 » |
|
Chiara,przegladalem ta relacje ale nie widzialem tam bialego fifka(chyba,ze dzisiaj sa nowe zdjecia albo czegos nie zauwazylem). Wydaje mi sie,ze chodzi Ci o miniature hiszpanska-raza spagnola.
Tak- chyba chodziło mi o Espanolę, ale nie znałam tej rasy- nie było podpisu... W każdym razie piękny 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chiara
Go
|
 |
« Odpowiedz #20 : Padziernika 28, 2012, 05:43:44 » |
|
Wcześniej nie widziałam miniatur w tym kolorze- widziałam szeki, na zdjęciu zielone, ale białych- nie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
canarissimo
Redaktor
Nowy użytkownik
Aachen
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 387
fan izabelek
|
 |
« Odpowiedz #21 : Padziernika 28, 2012, 06:29:40 » |
|
Alez glosterkowo w tej Polsce naszej.  Ciekawa jetsem relacji z wystawy kolorowych - czy w PL sa izabellki. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
Wiadomoci: 2 068
http://glostery.katowice.pl
|
 |
« Odpowiedz #22 : Padziernika 28, 2012, 06:34:21 » |
|
Zapraszam do oglądania zdjęć z niedzieli - ten sam link, zdjęcia są pod tymi z soboty, trzeba przewinąć. http://galeria.sekretyzdrowia.pl/puchar-kanarkow-ksztaltnych-laziska-gorne-2012/Po kliknięciu na zdjęcie można korzystać ze strzałek na klawiaturze [lewo] [prawo]. Na początku kilka zdjęć z giełdy ptaków, potem wystawa, następnie wręczenie nagród. Niestety, w końcu PFO nie skorzystało z mojej propozycji i zdjęć z klatki zdjęciowej nie będzie, czego bardzo żałuję, bo sporo czasu poświęciłem na przygotowania - podobno Jacek z Egzoty-Sosnowiec robił takie zdjęcia więc może się pojawią w necie. Osoby pytające się o zdjęcia na swoje potrzeby - pozwolę sobie odpisać "hurtem" - zdjęcia udostępnię, ale dopiero po obróbce, na pewno się odezwę na PW jak będą gotowe, proszę o cierpliwość.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mikola
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 164
|
 |
« Odpowiedz #23 : Padziernika 28, 2012, 08:15:12 » |
|
Super zdjęcia. Zapytam jeszcze raz ( sorry za nachalność), nie było trębaczy?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
canarissimo
Redaktor
Nowy użytkownik
Aachen
Wiadomoci: 387
fan izabelek
|
 |
« Odpowiedz #24 : Padziernika 28, 2012, 08:27:56 » |
|
Szkoda klapuch, ze zrezygnowali ze zdjec. Masz na pewno fajny sprzet, bo widze, ze uchwycisz nawet ptaka w ruchu. Zbieraj referencje i moze za rok sie uda. Albo na jakiejs mniejszej wystawie skorzystaja...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
malypro
Uczeń4
Nowy użytkownik

woj. śląskie
Tytuły: Hodowca Roku 2017
Wiadomoci: 452
lizard, czerwona i żółta mozaika
|
 |
« Odpowiedz #25 : Padziernika 28, 2012, 08:50:42 » |
|
Super zdjęcia. Zapytam jeszcze raz ( sorry za nachalność), nie było trębaczy?
jeśli dobrze kojarzę to nie było.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752
|
 |
« Odpowiedz #26 : Padziernika 28, 2012, 08:55:58 » |
|
Były 2 kolekcje trębaczy. Obie pochodziły z Rybnika.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984
|
 |
« Odpowiedz #27 : Padziernika 28, 2012, 08:57:01 » |
|
Świetne zdjęcia! Ale niektóre są paskudne! Od razu widać, że są to rasy "stworzone" przez człowieka! Co to za kanarek na zdjęciach 124 i 125? Jest czaderski!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984
|
 |
« Odpowiedz #28 : Padziernika 28, 2012, 08:57:57 » |
|
Te "paskudne" to chodziło o kanarki, nie o zdjęcia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
Wiadomoci: 2 068
http://glostery.katowice.pl
|
 |
« Odpowiedz #29 : Padziernika 28, 2012, 09:01:27 » |
|
Trębaczy, z tego co wiem, nie było. W każdym razie nie znalazłem takiego opisu.
To nie chodzi o referencje tylko o organizacje. Jak przyjechałem w sobotę, ze sprzętem, to okazało się, że nic nie jest przygotowane, nikt nie wie jakie ptaki fotografować, jak opisywać i tak właściwie nikt nie ma czasu. Usłyszałem, że nie robimy zdjęć to napisałem, że będę jeszcze w niedzielę. A w niedzielę, jak przyjechałem, to właśnie kończyli zdjęcia - i tyle.
-----
Jacky, a gdzie stały te trębacze?
124-125 według opisu garbus japoński
|
|
|
|
|
|
|
|
|