Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Stycznia 29, 2026, 02:32:13 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1] 2   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Witam Serdecznie  (Przeczytany 7287 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
jares2
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

małopolskie
Wiadomoci: 55

« : Listopada 08, 2012, 05:17:43 »

Witam wszystkich! Moja historia z kanarkami zaczęła się całkiem przypadkowo,po odwiedzinach jednego z nich na moim balkonie, potem naturalnym czynem było sprawienie mu partnerki .Następnym krokiem była adopcja jednego od kolegi i dokupienie mu partnerki ,i (narazie Mrugnicie) ostatnim moim czynem było zauroczenie i kupno parki czerwonych Duy umiech
czyli teraz mam 6 dziobków i po oglądnięciu kilku filmików na tym forum zakochałem się w kanarkach kędzierzawych (padwanach) Duy umiech - taka moja natura gdy coś zobacze i mi się spodoba marne szanse żebym tego nie kupił Chichot -więc trzymam się z daleka od wystaw,giełd itp  Duy umiech

W tym roku spróbuje dopuścić do lęgów moje ptasiory więc jestem żółtodziobem w tych sprawach i jeśli pozwolicie będę pytał jeśli bedę miał jakiś problem

Pozdrawiam serdecznie wszystkich miłośników tych ptaków
Jarek

fafik
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Kraków/okolice
Wiadomoci: 10

« Odpowiedz #1 : Listopada 08, 2012, 05:33:32 »

Witam Duy umiech

canarissimo
Redaktor
Nowy użytkownik
*

Aachen
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 387

fan izabelek

« Odpowiedz #2 : Listopada 08, 2012, 10:17:50 »

Witaj ! 
Milo bedzie uczestniczyc w pierwszym sezonie legowym, jak sie bedziesz z nami dzielil co tam u tych szesciu dziobow slychac. 

A Padwany to moze nie tak od razu?  Duy umiech  Posadz najpierw kilka kolorowych na drazki - legi z trzema parkami sa w sam raz na poczatek.

Jakie masz te parki?  Zdjecia beda?

pozdrawia
Agata

Siwobrody
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

'Las Kabatos' :)
Wiadomoci: 365

'kundelki' też są ok!

« Odpowiedz #3 : Listopada 08, 2012, 10:39:49 »

Witaj Jarek,

miło Cię czytać!  Umiech

Choć niestety muszę Ci powiedzieć że czytając Twoją wypowiedŹ u góry tego wątku, oraz bazując na doświadczeniu własnym i większości Koleżeństwa na tym forum,
mam nie odparte wrażenie że zdradzasz pierwsze objawy i symptomy choroby mało znanej po za naszą branżą a z łaciny zwanej: "kanarkus omamusDuy umiech
Po polsku nie znalzłem niestety dobrego tłumaczenia a skrót "kanarkoholizm" jest mocno nieszcześliwy  Zo

Jeśli wczytasz się w historię starszych stażem na naszym forum to zapewniam że mimo iż choroba ta może być postępującą,
to możne być też kontrolowaną i dającą mnóstwo radości, frajdy, nauki i cudnych przeżyć czy cennych znajomości.
Trzeba korzystać z doświadczenia innych, uczyć się na błędach innych czytając, czytając, czytając i czasami pytając bez krempacji!

Jarku, daleki jestem od mądrzenia się i radzenia choć tak mogło to wyglądać  Smutny
Ot tak mam że czasami jak mnie najdzie to piszę, raz lepiej i ciekawiej innym razem cieniej, gorzej i upierdliwjej!

A wogóle to chiałem powiedzieć - fajnie że wpadłeś do nas!  Duy umiech
Czuj się jak u siebie!
Siwobrody

Są w życiu sprawy ważne i ważniejsze.
Zapraszam na www.schpolnoc.pl
Daria25
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 3

« Odpowiedz #4 : Listopada 08, 2012, 11:25:31 »

Cześć wszystkim!
DARIA

katrina
Amator
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #5 : Listopada 10, 2012, 05:54:45 »

witajcie Chichot !!!

Ablest Subsoil
Go
« Odpowiedz #6 : Listopada 10, 2012, 06:23:35 »

Æwir, ćwir wszystkim kanarkom Umiech

piotr19
Amator
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #7 : Listopada 10, 2012, 06:48:36 »

Siemka wszystkim Umiech dostałem Kanarka od dziewczyny na urodziny, teraz musze jakoś o niego zadbać Umiech

mirta
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 2

« Odpowiedz #8 : Listopada 10, 2012, 09:58:22 »

Hej, moło Cię powitać Chichot

jares2
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

małopolskie
Wiadomoci: 55

« Odpowiedz #9 : Listopada 10, 2012, 11:15:39 »

Witam wszystkich  Umiech

Agata -wiem właśnie przystopowałem (i dlatego nie udałełem/udam się na żadne wystawy) 3 parki na sam początek to już dosyć sporo
Popełniłem tylko błąd przy zakupie 2 samiczek bo kąpletnie ich nie dopasowałem do samców (wtedy nie miałem pojęcia o kanarkach i kupiłem co mi się podobało )
mam parke czerwonych int.+nieint
samczyka żółtego nieint. do niego dobrałem samiczkę pheo żółtą
koroniaka niem. czerwonego do niego dobrałem opal agatową mozaike czerwoną
dołącze kiedyś fotki

Siwobrody tak ja chyba mam pierwsze symptony tej choroby.Ale nie dość że kanarkoholizm ciężko wyleczyć to powiem ci że to też zaraŹliwe  Chichot

Dziękuje za powitanie
Na pewno często będę kożystał z wiedzy zawartej na tym forum

fafik
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Kraków/okolice
Wiadomoci: 10

« Odpowiedz #10 : Listopada 11, 2012, 11:53:07 »

Tak jak piszesz trzy parki to w sam raz na rozpoczęcie przygody z kanarkami.Najpierw musisz zobaczyć co i jak aby zdobyć jakieś doświadczenie .Sam zaczynałem z czterema parkami akurat pierwsza para i na sam początek piątka małych bardzo mnie to podbudowało z resztą było różnie ale ogólnie nie narzekałem.Sam łączyłem w pary co miałem pod ręką wychodziły różne ciekawe kolorystycznie burki .Na forum znajdziesz wiele przydatnych informacji ale po kilku sezonach na pewno będziesz miał swoje teorie hodowlane.

mirka
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 2

« Odpowiedz #11 : Listopada 13, 2012, 12:10:21 »

witam : )

alexi88
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 4

« Odpowiedz #12 : Listopada 13, 2012, 04:05:59 »

czesc Umiech

adek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 21

« Odpowiedz #13 : Listopada 13, 2012, 04:55:09 »

Witam  !

MadziaK
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 1

« Odpowiedz #14 : Listopada 13, 2012, 09:24:28 »

Witam, mam na imię Madzia i kocham zwierzęta.

Strony: [1] 2   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!