Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 02:47:51 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Oswajanie i loty  (Przeczytany 2756 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
kanarek1
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 15

« : Listopada 08, 2012, 10:41:11 »

Mam nowego kanarka już prawie 2 tygodnie Umiech

Trafił się naprawdę super, już na 2 dzień od przyniesienia do domu śpiewał Umiech
Postanowiłem go wypuszczać z klatki i na 3 dzień go wypuściłem, wyszedł ostrożnie nieufnie i po jakiś 30 minutach wrócił do klatki Umiech I tak go wypuszczałem codziennie i maksymalnie po 2 godzinach wracał żeby sobie odpocząć, zjeść, napić się i wtedy zamykałem klatkę Umiech .... ąz tu nagle wczoraj jak go wypuściłem to postanowił nie wracać... Umiech latał po mieszkaniu przez 6 godzin, nic nie pił i nic nie jadł i nie zamierzał wcale wrócić do klatki, musiałem go wkońcu złapać co nie było łatwe bo siadał szafach (ufff ale sie naskakałem)
No i dziś sytuacja się powtórzyła wypóściłem go i nie wracał, nie mogłem go złapać więc wyszedłem do sklepu, jak wróciłem to spał na szafce.... czy to normalne?? Trochę mnie to dziwi tymbardziej, że przez prawie 2 tygodnie codzień latał i sam wracał do klatki choćby po to żeby zjeść i się napić...

Najlepsze było to że się tak nauczył, że jak siadałem przy biurku to patrzył na mnie i takim pipi, pipi oznajmiał że chce wyjść, ja mu wtedy otwierałem klatkę, siadał na szafce, na monitorze czy gdziekolwiek i śpiewał.... a teraz nagle nie chce wracać, a jak wyjdzie z klatki to wcale nie śpiewa tylko siądzie gdzieś wysoko i patrzy....

Może ktoś podzieli się podobnymi spostrzeżeniami, co mogło spowodować taką zmianę, dlaczego nie wraca do klatki itd itp...

Dziękuję

kanarek1
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #1 : Listopada 13, 2012, 06:40:50 »

Nikt nie potrafi nic odpowiedzieć? hmmm...

jares2
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

małopolskie
Wiadomoci: 55

« Odpowiedz #2 : Listopada 13, 2012, 06:51:46 »

Witam
A nie prznosiłeś jego klatki w inne miejsce?Może boi się wejść do niej (nie wystraszyło go coś w niej ?) ? Albo po prostu polubił wolność  Mrugnicie

stanley
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 114

Pozdrawiam

« Odpowiedz #3 : Listopada 13, 2012, 06:58:12 »

"wolny jak ptak" takie mam skojarzenie, mój samiec w 80% spi w klatce, a w 20% gdzies indziej w pokoju

czasem wejdzie do klatki i ide do niego i ucieka z niej bo wie ze zamkne klatke zaraz bo juz mrok

staram sie jedynie zeby nie przedluzac mu dnia sztucznym swiatlem, zachodzi slonce tzn ze idziemy spac

jak byl pierwsze kilka dni to tez go łapałem i wsadzalem do klatki,ale jak zasnie gdzies indziej to nic sie nie dzieje

ciesz się zdrowiem, ale pamiętaj, że niedługo umrzesz

"jesteście ważniejsi niż wiele wróbli, u Was nawet włosy na głowie są policzone" - Pan Jezus
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #4 : Listopada 14, 2012, 08:41:41 »

U mnie też tak było, na początku wracał do klatki, a potem trzeba go było łapać - tak mu się loty spodobały.

kanarek1
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #5 : Listopada 14, 2012, 11:42:49 »

No to już rozumiem. Jak go nie wypuszczam ze 2 dni to zaczyna w klatce się "normalnie" zachowywać, tzn śpiewa itd. Umiech

Ale jak go co dzień wypuszczam to tylko piszczy i się domaga żeby go wypuścić już z samego rana.

Z tego co piszecie to normalne, że nie chce wracać więc już się uspokoiłem, bo myślałem, że to mojemu coś odbiło Mrugnicie hehe

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!