Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 08, 2025, 06:20:46 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Linie hodowlane znanych hodowców  (Przeczytany 2254 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« : Grudnia 06, 2012, 01:14:49 »

Zastanawiają mnie wypowiedzi niektórych użytkowników (np. te z wątków http://kanarki.eu/index.php/topic,4215.0.html czy http://kanarki.eu/index.php/topic,375.0.html), że najlepsi hodowcy trzymają dwie linie hodowlane. Jedna z nich daje ptaki na wystawy i tych ptaków nigdy nie sprzedają. Natomiast druga linia daje ptaki do sprzedaży, ale nie są to jakieś nadzwyczajne ptaki i dlatego niewiele da się z nich uhodować. Czy faktycznie tak jest?  Po co Ci najlepsi hodowcy trzymają tę drugą gorszą linię (wszak mogliby trzymać i prowadzić dwie doskonałe linie)? I jak to wszystko ma się do marketingu mix wspomnianego przez Reticulata?

mikola
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 164

« Odpowiedz #1 : Grudnia 06, 2012, 01:20:59 »

Może po to aby mieli z czego żyć Mrugnicie

Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481

« Odpowiedz #2 : Grudnia 06, 2012, 01:22:52 »

Możliwe ,że tak niektórzy robią choć znam sporo hodowców co jednak mają dobrą linie którą handlują i wystawiają i to jest chyba ta sama. Co do prowadzenia 2 liń hodowlanych z ptakami gorszymi i lepszymi to wydaje mi się , że prowadzą to ludzie którzy za wszelką cenę chcą wygrywać wystawy i zdobywać wyniki ,a nie traktują hodowli jako hobby.

Sygnum - D027
Granos
Go
« Odpowiedz #3 : Grudnia 06, 2012, 05:10:00 »

Oj! Linii wydaje mi się ,że mają dużo więcej.Sami Mistrzowie Polski z ,którymi rozmawiałem mówili ,ze mają po 2-3 linie.
Jestem w stałym kontakcie ze znakomitym hiszpańskim hodowcą fife fancy,wielokrotnym medalistą Mistrzostw Świata-Alfonso Meną. Przyznał się ,ze ma ok 7 linii rocznie a co 2-3 lata wprowadza 1-2 nowe i wprowadza je zamiast tych  najsłabszych.

W Polsce myslę ,że ewentualnie tylko największe hodowle mogłyby sobie pozwolić na linię produkcyjną bo niewiele jest u nas dużych hodowli (porównując z tym co się dzieje na świecie). Myślę ,że robią to z dwóch powodów; zarobek-często mistrzowskie hodowle mają jedną cenę i poprostu trzymają ją bez względu skad uzyskali te ptaki (oczywiscie oprocz tych najlepszych),po drugie uważam ,że zabezpieczają się w ten sposób ,żeby z hodowli "nie wyciekło" coś za dobrego.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!