Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:21:17 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2] 3   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Sarenzir - moje stadko  (Przeczytany 15863 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Marka
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Piaseczno
Wiadomoci: 115

« Odpowiedz #15 : Stycznia 15, 2013, 06:19:38 »

Już czekam na kolejny odcinek - super
Pozdrawiam
Śliczne ptaszyny Umiech

Chiara
Go
« Odpowiedz #16 : Lutego 05, 2013, 09:11:50 »

Witaj Sarenzir-widzę że Twoje marzenie się spełniło i oprócz Fabiego masz czerwoną parkę Duy umiech
Z tego co widzę na zdjęciach ptaszki piękne tylko szkoda że Solange choruje-trzymam kciuki za powrót do zdrowia Umiech.

Ja też kupiłam intensywną samiczkę dla mojego Rubika-niestety "pierzenie"(tak hodowca tłumaczył kiepską kondycję samiczki) okazała się najprawdopodobniej kandidiozą-takie jest moje zdanie bo do weta z powodu mrozów nie zdążyłyśmy-i moja wymarzona samiczka padła po ok.2-óch tygodniach. Teraz dałam Poldzię(agat czarno-czerwony) do Rubika i z 5-ciu jaj oczekuję na 3 pisklęta.

canarissimo
Redaktor
Nowy użytkownik
*

Aachen
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 387

fan izabelek

« Odpowiedz #17 : Lutego 21, 2013, 08:52:51 »

Co slychac u czerwonych?  Spoko

Sarenzir
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Sosnowiec
Wiadomoci: 258

« Odpowiedz #18 : Lutego 21, 2013, 12:04:16 »

Zaprojektowałam regał  i czekam kurcze na finanse,  chłop mi wisi zapłatę za fakturę i jeszcze jedną należność i z lekka się denerwuje tym faktem , bo chciałabym już przenieść  towarzystwo do fajnych apartamentów,  o zapłaceniu rachunków nie wspomnę Umiech

Solange -szału nie ma , coś tam pokasłuje czasem, ale ogólnie kondycja jest ok, zobaczymy jak będzie po jesiennym pierzeniu , w dodatku  rady co do dzioba bardzo się przydały, nie ma już problemu z tym ,przerasta minimalnie . Ja coraz lepiej wiem jak powinien wyglądać idealnie kanarek czerwony , to też myślę na przyszłość łatwiej będzie mi coś wybrać Umiech))
Obecnie mam koncerty na dwa dzioby, bo chłopaki już przestają się pierzyć i na zmianę próbują się zagłuszyć . Straciłam nadzieję ze Serge nauczy się ładnie śpiewać - dla niego najważniejsze drzeć się jak najgłośniej, nie ważne jak  Duy umiech Obecnie osiągnął już możliwości zagłuszania wiertarki udarowej  Duy umiech Dobrze że Fabik staje na wysokości zadania  Duy umiech
Dzięki jednemu  z kolegów z forum, mam barwnik czerwony dla Serga, ale chyba go podaje wciąż za mało, bo jednak pojawiły się nowe piórka bardziej pomarańczowe niż czerwone , no ale uczę się i myślę że przy następnym pierzeniu będzie lepiej Umiech 

canarissimo
Redaktor
Nowy użytkownik
*

Aachen

fan izabelek

« Odpowiedz #19 : Lutego 21, 2013, 12:14:10 »

Jasne, barwic bedziesz ptaki mlode - na starszych masz okazje potrenowac dzieki temu spoznionemu pierzeniu.   Spoko
Tez mam takiego krzykacza - piiiiiiszczy toto, ze w uszach sie mloteczki przewracaja.   Chichot
Ale samiczki to widac lubia, bo w pierwszym roku obie do niego chcialy bardziej niz do dzwoneczkowo spiewajacego Jingle.   Mrugnicie

A wiesz?  Tez czekam na finanse, zeby regal postawic.  Ale udalo mi sie skorzystac, ze tesc bral kredyt i poprosilam zeby dla mnie tez wzial troche - bede sobie na spokojnie splacac.  Inaczej naprawde balam sie czy dam rade finansowo.  Wiec Cie doskonale rozumiem.  Moze ktos pozyczylby kaski Tobie?  Jaki chcesz regal budowac?

Sarenzir
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Sosnowiec

« Odpowiedz #20 : Marca 16, 2013, 07:29:49 »

trochę mnie nie było , bo walczę z rzeczywistością finansową.. uwielbiam jak mi ludzie nie płacą za moją pracę..  Zo

Regał chcę taki zwykły - 4 klatki 70 x 50 ( dł x szer)  z jedną pełna ścianą , dostępny z trzech  stron- takie miejsce mam.
Dlatego myślałam o możliwości czasowego przedzielenia - dla parek, ewentualnie mniejsze przestrzenie dla chłopaków u góry, gdybym chciała mieć ich więcej Jzyk, a większe dla dziewczyn na dole, ( zdecydowanie chce mieć więcej dziewczyn Umiech ) ale póki co na razie pozostaje w opcji bez dzielenia czyli z dwóch stron siatka z jednej fronty i wyciągana szuflada Umiech Bardziej regał rekreacyjny niż hodowlany że tak powiem , aczkolwiek  w razie czego  Duy umiech

canarissimo
Redaktor
Nowy użytkownik
*

Aachen

fan izabelek

« Odpowiedz #21 : Marca 18, 2013, 01:57:38 »

To juz czas zaczac.
Twoje jeszcze nie w wiosennych nastrocjach?

Moj regal sie jeszcze buduje.  Nie wykanczam w tym sezonie scian w tym pomieszczeniu, wiec regaly dostaly siatke z tylu i plyty po bokach. W opcji docelowej stoja przy scianie tak, ze nie trzeba tylow.   Mrugnicie

A nie masz miejsca na 100x50? Tez sa takie fronty.  By bylo przestrzenniej w razie dzielenia.   Mrugnicie

Sarenzir
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Sosnowiec

« Odpowiedz #22 : Maja 02, 2013, 11:34:02 »

Popodziwiam Twoje regały -wow! ... u mnie zdecydowalam się na szer 80 - to największe co mogę mieć , z pomysłu dzielenia- na razie rezygnuję  ,bo będą miały przestrzeń 40 x 50 x 40 wiec nic imponującego.
Niestety , albo stety towarzystwo raczej wiosny nie czuje w ogóle - nie ma doświetlanych klatek i raczej ciemno im i zimowo Jzyk Nawet chłopaki takie mało rozśpiewane są. 
Z rzeczywistością walczę dalej  Jzyk

canarissimo
Redaktor
Nowy użytkownik
*

Aachen

fan izabelek

« Odpowiedz #23 : Maja 03, 2013, 09:02:57 »

Walcz!  Chichot

Ja tez nie mam przedzielanych, bo mi pomyslu zabraklo jak tego dokonac bez stawania na glowie.  Jzyk
ALE poki co nie musialam nic dzielic.  Ta mniejsza przestrzen nie jest taka tragiczna, bo dzelimy tylko na krotko, gdy np samiczka wyrywa piorka mlodym gdy buduje nowe gniazdo.  Wtedy mlode z samczykiem w wiekszej czesci, a samiczka z gniazdem w mniejszej.  Tylko wtedy ptaki musza sie nadal widziec.

Poped ptakow steruje sie swiatlem i pokarmem.  Tak wiec kilkanascie godzin swiatla + zielone i kielki z jajecznym = ochota na legi.  Acha + cierpliwosc.  Jak ja dalam na luz, to zaraz na drugi dzien MrBean i Dame wzieli slub.  Czary mary.  Spoko Duy umiech

Sarenzir
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Sosnowiec

« Odpowiedz #24 : Lipca 10, 2013, 07:08:53 »

Sytuacja się powolutku stabilizuje i będę znów mogła częściej zaglądać na forum Umiech

W pierwszej kolejności donoszę że z Solange jest całkiem przyzwoicie ! Coraz lepiej z dziewczyną, żywa , fajna samiczka z niej już jest, myślę że złe mamy za sobą Umiech  Chłopaki śpiewają pełna piersią . Full wypas  Duy umiech

Marka
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Piaseczno
Wiadomoci: 115

« Odpowiedz #25 : Lipca 11, 2013, 01:57:40 »

Super wieści - czekamy na kolejne fotki Mrugnicie

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik