Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 08, 2025, 06:49:18 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Opłacalność hodowli  (Przeczytany 7346 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« : Grudnia 15, 2012, 06:27:40 »

Na forum http://aviornis.com.pl/ znalazłem stwierdzenie, że "Hodowla kanarków jest bardzo opłacalna". Nikt tam nie przeczył temu stwierdzeniu. Jak to jest w rzeczywistości? Faktycznie dużo zarabiacie na hodowli kanarków? Czy hodowla jest Waszym jedynym Źródłem utrzymania?

Sarenzir
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Sosnowiec
Wiadomoci: 258

« Odpowiedz #1 : Grudnia 15, 2012, 06:50:38 »

Bardzo bym chciała żeby tak było, bo akurat jestem bez pracy, a taka alternatywa zarobkowa bardzo by mi odpowiadała  Duy umiech

Niedługo poruszam się w świecie hodowców kanarków, ale widzę tyle podobieństw do świata hodowców innych gatunków, że myślę, że nie trafię kulą w płot jeśli powiem, że opłacalna  zaczyna się jak się wyrobi sobie renomę światową  i wszyscy chcą od nas ptaki, albo jak się leci hurtowo i o ptaki nie dba  ( taka ptasia pseudohodowla) a w normalnych warunkach jest to  drogie i czasochłonne hobby.

Jak się mylę to wypierniczam książki i wstawiam regały do mieszkania  Chichot

JK
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Czeczewo
Wiadomoci: 164

« Odpowiedz #2 : Grudnia 15, 2012, 07:08:05 »

hodowla kanarków może być opłacalna tylko wówczas gdy mamy "układ" z odbiorem np. przez hurtownię do sklepów i hodujemy zwykłe kanarki - jak to gdzies Yotan nazwał sklepowe. W przeciwnym razie jeśli uda się "zarobić" na karmę to już jest dobrze. Hoduję je już kilkanaście lat i stale dokładam, chociażby na zakup nowych z zagranicy, a tam jak wiecie jest zupełnie inny przelicznik za kanarka. /a tak w nawiasie mogę się szczerze przyznać, że w swoim życiu to co wydałem na kanarki to mógłbym w sumie kupić samochód i to dobrej klasy. Jednak na tym polega pasja, że nie kalkuluję czy mi sie to opłaca/

mikola
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 164

« Odpowiedz #3 : Grudnia 15, 2012, 07:27:09 »

Nie wiem, czy hodowla kanarków może być dochodowa, ale w przeciągu kilku ostatnich lat zauważyłem rozkwit hodowli....paletek,pięknych ryb akwariowych, Biorąc pod uwagę,że para może wytrzeć się 4 razy do roku i odchowa 50 sztuk narybku, który po pół roku sprzeddamy za 50-60 pln za sztukę to...może być opłacalny interes. Jednak kanarki - nie sądzę. ale To tak na marginesie.  Mrugnicie

robertrosinski
Uczeń3
Nowy użytkownik

czestochowa
Wiadomoci: 217

« Odpowiedz #4 : Grudnia 16, 2012, 10:48:22 »

Witam-ja nie liczę zysków i strat bo jest to moja pasja ,dość droga jak mawia moja żona ale nie wyobranzam sobie życia bez ptaków -może to choroba a może jakaś psychoza?Chciałem to kiedyś przerwać wyprzedałem wszystko a za pół roku kupywałem wszystko od nowa,jak widzę kanarka który mi się podoba to nie liczę ile on kosztuje tylko kupuję,a poza tym bardzo mnie kręci to moje hobby.Pragnę przestrzec młodych początkujących hodowców przed tym nałogiem. Duy umiech

R038
Sarenzir
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Sosnowiec
Wiadomoci: 258

« Odpowiedz #5 : Grudnia 16, 2012, 11:21:51 »

Pragnę przestrzec młodych początkujących hodowców przed tym nałogiem. Duy umiech

za póŹno  Duy umiech

Swoją drogą rozmawiałam ostatnio ze znajomą na temat mojej nowej fascynacji - kanarków i padło pytanie- po co chcesz rozmnażać ptaki ?  Dla kasy?  No i przyznam szczerze że nie bardzo umiała zrozumieć,  a ja wytłumaczyć, że nie o kasę tu chodzi tylko o radość..
Moje teraz chorują , zmartwienia mam z tego powodu sporo, najbardziej się boje że w przypadku niepowodzenia w leczeniu, trzeba będzie ptaki uśpić, a pomimo to  nie wyobrażam już sobie domu, bez tego ćwierkania  i śpiewania, bez tych  kolorowych puchatych kuleczek układających się do snu.. a i bakcyl wyhodowania pięknych młodych też mnie zaczyna już nagryzać Jzyk

CarIvan
Go
« Odpowiedz #6 : Grudnia 16, 2012, 11:27:48 »

nie wyobrażam już sobie domu, bez tego ćwierkania  i śpiewania, bez tych  kolorowych puchatych kuleczek układających się do snu.. a i bakcyl wyhodowania pięknych młodych też mnie zaczyna już nagryzać Jzyk
Już po tobie.  Duy umiech

stanley
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 114

Pozdrawiam

« Odpowiedz #7 : Grudnia 16, 2012, 11:31:19 »

bez tych  kolorowych puchatych kuleczek układających się do snu..

to jest najlepsze Duy umiech

ciesz się zdrowiem, ale pamiętaj, że niedługo umrzesz

"jesteście ważniejsi niż wiele wróbli, u Was nawet włosy na głowie są policzone" - Pan Jezus
robertrosinski
Uczeń3
Nowy użytkownik

czestochowa
Wiadomoci: 217

« Odpowiedz #8 : Grudnia 16, 2012, 12:05:06 »

A widzicie ile miłości i uczuć nas łączy z tymi puchatymi kuleczkami-ktoby to przeliczał na kase.Pozdro RR Duy umiech

R038
Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!