Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 06:47:50 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: aukcje internetowe  (Przeczytany 6499 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
tadeusz
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Nowy sącz
Wiadomoci: 72

« : Wrzenia 18, 2008, 10:19:50 »

aukcje internetowe to jak kupowanie kota w worku płacic za coś co nie widzę a pózniej rozczarowanie naprawdę mało dzisiaj jest uczciwych ludzi kórym można ufać. Jadąc na giełdę lub wystawe mam tą przewagę kupic to co chcę kupić i w jakim stanie   pozdrawiam

wojtynia
Go
« Odpowiedz #1 : Wrzenia 20, 2008, 02:08:43 »

Przez akce internetowe na przykład allegro jest złe ponieważ zwierzę ptak może być chory lub zaniedbany a na zdięciach mogą być stare zdięcia lub wogóle nie przyśla, ptaki stresują się jak są w małym ciemnym ciasnych kartoniku, często są przewożone w strasznych warunkach rzucany itp.

Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746

Z066

« Odpowiedz #2 : Wrzenia 20, 2008, 02:23:53 »

Wojtynia bzdury piszesz, po pierwsze allegro jest bezpieczne, kupno jest ubezpieczone, po drugie wysyłka ptaków pocztą odbuwa się na bezpiecznych ostrożnych warunkach, myślę że piszesz tak z braku doświadczenia i tylko się tak domyślasz.

Rysiek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Zakopane
Wiadomoci: 22

« Odpowiedz #3 : Wrzenia 21, 2008, 11:09:54 »

Korzystałem trzy razy z usług "Poczty Polskiej"zamawiając ptaki i muszę pochwalić tą instytucję.Ptaki były w dobrej kondycji i co najważniejsze odbywa się to dość szybko,przykładowo z Rudy Śląskiej do Zakopanego około 17-20 godzin [czas z dostarczeniem do domu].Problem polega na zabezpieczeniu ptakowi jedzenia[odrobina ziarna na dnie kartonu]i jakieś picie np.w formie plastra jabłka.Paczki takie są przyjmowane o ile pamiętam do godziny 17,więc aby skrócić czas podróży należy paczkę nadać możliwie najpóŹniej.Co do Allegro to sprawa wygląda jak z każdym innym towarem.Kwestia uczciwości sprzedawców i wierności opisów aukcji.Zamawiając na Allegro staram się kupować od takiego sprzedawcy , który ma zdecydowaną przewagę pozytywnych komentarzy,oraz w przypadku ptaków wybieram osoby, które mają więcej aukcji z ptakami ,a nie sprzedających ptaki okazjonalnie.

Bogusław
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Warszawa
Wiadomoci: 273

« Odpowiedz #4 : Marca 18, 2009, 09:07:37 »

Kupując przez internet bądŹ też z ogłoszenia np. z prasy i zgadzając się na wysyłkę ptaka poczta lub kurierem sami podejmujemy ryzyko z tym związane.Nawet jeżeli dostępne zdjęcia przedstawiają danego osobnika ,to mogą być wykonane tak żeby wszystko wyglądało pięknie.Na zdjęciu nie widać wielkości,proporcje też można uzyskać robiąc zdjęcie z odpowiedniej pozycji.Właściwe oświetlenie też robi swoje.A propos ubezpieczenia na aukcjach allegro,owszem jest ale jak go sami wywalczycie.Poczytajcie dokładnie o ubezpieczeniu na allegro to przekonacie się że nie jest tak słodko.Przerabiałem to osobiście, więc wiem.Ale wracając do zakupów na odległość,Raz kupiłem kanarka przez telefon z przesyłką pocztą polską.Wyprzedając ciąg dalszy kanarek przeżył.Miał to być kanarek rasy miniatura hiszpańska i czas przesyłki do 24 h.W momencie oddawania przesyłki sprzedający powiadomił mnie o tym fakcie i był ze mną w stałym kontakcie.Po około 30 godzinach dostałem wiadomość z drugiego końca Warszawy że jest dla mnie paczka z ptaszkiem i jak chcę go mieć u siebie dzisiaj to muszę po niego  pojechać bo wszyscy kurierzy już wyjechali .Druga sprawa miniatura hiszpańska ma 14,5 cm długości(standard 11,5).Dobrze że chociaż płeć się zgadzała.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #5 : Marca 18, 2009, 09:12:02 »

Często kupuje ptaki na allegro, albo od hodowców, i dostaje ptaki pocztą, i nigdy sie niezawiodłem, wsztko było ok, w kwesti wysyłającego jest zabezpieczyć ptaka na podróż, a ptaki zawsze szybko do chodzą.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
Bogusław
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Warszawa

« Odpowiedz #6 : Marca 18, 2009, 10:25:36 »

Co do zabezpieczenia ptaka na drogę wszystko było okey(nawet ptak co nieco urósł),tylko poczta trochę zawiodła,była to moja pierwsza taka akcja i na razie powtórki nie przewiduję.

malypro
Uczeń4
Nowy użytkownik

woj. śląskie
Tytuły: Hodowca Roku 2017
Wiadomoci: 452

lizard, czerwona i żółta mozaika

« Odpowiedz #7 : Marca 18, 2009, 10:30:59 »

mi też zdarza się korzystać z usług poczty polskiej. Ptaki przejezdżały pół polski i zawsze wyrabiali się w 24 h. Opinie jak zwykłe będą podzielone Mrugnicie

Bogusław
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Warszawa

« Odpowiedz #8 : Marca 19, 2009, 07:59:42 »

Zanim zdecydowałem się na przesyłkę pocztą polską starałem się o tym co nieco dowiedzieć i głównie to były opinie pozytywne. Dlatego też zdecydowałem się na tą formę przesyłki ,tym bardziej że Warszawa ma bezpośrednie połączenie z Katowicami.
Co prawda zdarzyło się to w moim przypadku tylko jeden raz ale jednocześnie i aż jeden raz.Poza tym pozostaje kwestia druga ,a mianowicie uczciwość sprzedającego (przysłany ptak nie spełniał kryteriów stawianych danej rasie),a tego się nie da przewidzieć ale jak już wcześniej wspomniałem zrobiłem to na własną odpowiedzialność i mogę mieć pretensję tylko do samego siebie.

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #9 : Marca 19, 2009, 11:37:07 »

Wysyłałem i otrzymywałem ptaki przez Pocztę Polską i nie mam zastrzeżeń.Moja miniatura hiszpańska(normalnej wielkości)przy temp.-20 dotarła z Częstochowy za Koszalin w super stanie przed upływem 24h.Takie przesyłki należy nadawac odpowiednio zabezpieczone,priorytetem na warunkach szczególnych.Natomiast nic lub prawie nic nie uchroni nas przed nieuczciwym sprzedającym.Mam propozycję abyśmy się na naszym forum jakoś ostrzegali przed takimi "hodowcami".Ciekaw jestem jak zareagował Twój sprzedający na reklamację(bo chyba nie pozostawiłeś tego bez echa).

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #10 : Marca 19, 2009, 11:51:44 »

Mam propozycję abyśmy się na naszym forum jakoś ostrzegali przed takimi "hodowcami".

Na wortalu od dawna jest specjalny dział "Hodowcy, których nie polecacie" (http://kanarki.eu/index.php/board,35.0.html). Proszę tam opisywać tego typu przypadki poparte jakimś oczywistym dowodem np. jakąś fotografią lub opinią innego hodowcy. Pomożecie w ten sposób innym kupującym w podjęciu decyzji.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!