Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 08, 2025, 08:49:54 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Co mogę kupic kanarkowi ?  (Przeczytany 2986 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Alcatraz
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 2

« : Stycznia 08, 2013, 11:47:55 »

Witam, odrazu sie przywitam, gdyz nowy jestem Chichot odrazu zadam pytanko, mam jednego kanarka, nie dla hodowli, a tylko dla siebie jako miec przyjaciela jak wracam do domku Umiech mam takie pytanie, czy kanarek lubi jakies zabawki ? hustawki czy cos?  i pytanko mam o basen dla kanarka bo wode z poidelka wylewa i caly mokry jest a przy okazji wszystko kolo niego  Duy umiech

pozdrawiam

canarissimo
Redaktor
Nowy użytkownik
*

Aachen
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 387

fan izabelek

« Odpowiedz #1 : Stycznia 09, 2013, 12:29:40 »

Witaj na Forum!   Duy umiech

Kanarki najchetniej zajmuja sie skubaniem swiezych galazek.  Mozesz tez postawic plaski pojemnik z piaskiem i zmieszac w nim czesc dziennej "racji" ziarna.  Beda sobie szukac.   Mrugnicie   Nie wszystkie kanarki lubia hustawki, ale mozesz sprobowac.  Slyszalam o takim, co na hustawce zawsze nocowal i HUSTAL sie na niej we snie. 

Kapiele to powszechne hobby kanarkowe.  Zamiast poidelka daj takie waskie poidelka-rureczki. Kazdy inny pojemnik bedzie rozchlapywany.  Basen podwieszaj najrzadziej co 3 dni.  Woda w temperaturze pokojowej.  Mozna kupic spacjalna sol kapielowa dla ptakow i dodawac jej do wody wg. opisu na opakowaniu. 

Wiem jeszcze o jednaj pasji kanarkow: fruwanie po pokoju.  Jesli klatka stoi w tym samym miejscu okolo 2 tygodnie, to z powodzeniem mozna otworzyc jej drzwiczki i ...czekac.  Nie ploszyc ptaszka, nie dawac mu jesc ni pic poza klatka - dzieki temu sam do niej wroci.  Tylko uwaga na okna i domowe rosliny (moga byc trujace).

A jaki kolor ma Twoj kanarek?

Serdecznie
Agata

Alcatraz
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 2

« Odpowiedz #2 : Stycznia 09, 2013, 08:15:31 »

Jest ogolnie zolto-pomaranczowy , lekki pomarancz na glowce, i reszta w sumie tez takie leciutki pomarancz ale sa tez odcienie zolci i nawet koncowki skrzydel jakies biale  Chichot

Zrobie zdjecie to przesle Mrugnicie

krzysiek opolskie
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Prudnik
Wiadomoci: 21

« Odpowiedz #3 : Stycznia 09, 2013, 09:22:24 »

Witamy Cię na naszym forum Agata ma racje fajna sprawa puszczać kanarka niech pofruwa napewno wyjdzie mu to na zdrowie a i nudzić się nie będzie pozdrawiam serdecznie

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!