Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 08, 2025, 06:55:25 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: 1000 zł w błoto  (Przeczytany 1936 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« : Stycznia 31, 2013, 04:58:09 »

W wątku Koszty rozpoczęcie hodowli pojawiła się dość ciekawa i zaskakująca wypowiedŹ Użytkownika Haczyk17:
Ale są tacy, co z lekką ręką sprzedadzą za 1000 zł i są pewni, że po nim nic ciekawego nie będzie. Ale to są tematy na inne czasy!

Zakładam, że za owe 1000 zł kupujemy świetnego championa (z treści wcześniejszych wywodów wynika, że chodzi o samca rasy kanarek harceński). I co sprzedawca wie, że nic po nim się nie wychowa? Jeśli tylko ptak jest zdrowy, to nie ma pewności ... Może jednak się mylę!?

lolek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 159

« Odpowiedz #1 : Stycznia 31, 2013, 09:38:38 »

według mnie (ale pisze moje przypuszczenia i może zaraz następna osoba mnie wyśmieje czy coś) stary doświadczony hodowca który sprzedaje tego championa wie, że wyhodowanie takiego ptaka zajęło mu wiele lat i doprowadzenie ptaków do takiej a nie innej lini genetycznej nie było proste i okupione ostrą selekcją ptaków. Więc sprzedając wie że jeśli ten owy champion będzie skrzyżowany z samiczkami, które niosą ze sobą gen przeciętnych śpiewaków (bo ojciec był przeciętny, dziadek też i w ogóle cała linia tago ptaka była taka sobie) to geny tych samiczek będą ujemnie wpływały na gen (śpiewu) championa bo młode nie będą tak dobre jak ojciec. Champion musiał by być skrzyżowany z ptakami (genem) bardzo dobrymi (przynajmniej takimi jak on) lub nawet jeszcze lepszymi i wtedy można by było coś z tego ukręcić. Taka jest moja opinia ale co ja się tam znam. (tylko tyle się nauczyłem że jakość jest najważniejszym czynnikiem)

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!