Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:20:52 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Glostery i inne kanarki  (Przeczytany 6726 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
myca54
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wodzisław śląski
Wiadomoci: 32

« : Padziernika 12, 2013, 10:00:17 »

przedstawiam moją skromną mini hodowle i zarazem pasję  Duy umiech

glostery : samiec

samiczka consort na zeszłorocznym gnieździe Umiech

tegoroczny samczyk kasztanek

oraz samiczka prawdopodobnie agatowa... na tych zdjęciach jeszcze w trakcie 1 pierzenia obecnie nie posiada juz już tych rdzawych cętek Umiech

posiadam jeszcze amadyne zebrowatą (zeberkę) i amadyne wspaniałą ale nie dodam ich tutaj bo nie wiem czy mogę Umiech

Katarzyna
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #1 : Padziernika 12, 2013, 12:55:53 »

A dlaczego miałabyś nie móc?
Aaaa, masz na myśli to, że jest to wortal kanarkowy? No cóż - kilka zdjęć na pewno nie zaszkodzi Umiech

canarissimo
Redaktor
Nowy użytkownik
*

Aachen
Wiadomoci: 387

fan izabelek

« Odpowiedz #2 : Padziernika 12, 2013, 07:09:31 »

Witaj!
Jest tu tez miejsce dla innych ptakow, inne tematy i podtematy.  Ale i we wlasnym kanarkowym watku mozesz przeciez z powodzeniem pokazac, kto jeszcze mieszka u Ciebie. 

Te dwa tegoroczne to juz nie glostery, ale pewnie to juz wiesz.
Wygladaja na czarne, nie agaty.  Agaty nie maja czarnych nozek i dziobow. 
Z tymi dwoma nie wyhodujesz raczej nic na wystawy.  Mrugnicie  Ale doyslam sie, ze na tym Ci nie zalezy.

Tegoroczne kupione w tym samym czasie?  Od hodowcy czy ze sklepu?

Serdecznie
Agata

myca54
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wodzisław śląski

« Odpowiedz #3 : Padziernika 13, 2013, 04:29:48 »

Te dwa tegoroczne to juz nie glostery, ale pewnie to juz wiesz.
Wygladaja na czarne, nie agaty.  Agaty nie maja czarnych nozek i dziobow. 
Z tymi dwoma nie wyhodujesz raczej nic na wystawy.  Mrugnięcie  Ale doyslam sie, ze na tym Ci nie zalezy.

Tegoroczne kupione w tym samym czasie?  Od hodowcy czy ze sklepu?

Tak Agatko wiem że to nie glostery  Duy umiech po prostu się mi się spodobały na giełdzie więc kupiłam parkę  Duy umiech nie zależy mi na wystawach bo też nie mam zamiaru ich wystawiać Umiech

co to znaczy że są czarne ?? to jakaś rasa ?? czy zwykłe kundelki ?? wydawało mi się że jeden to kasztan.... zwłaszcza teraz po wypierzeniu jest intensywnie rudy na brzuchu i pod skrzydłami... wytłumacz mi proszę ...

Ps: w takim razie za pozwoleniem wstawię w najbliższym czasie moje amadyny Umiech

pozdrawiam Kasia

Katarzyna
canarissimo
Redaktor
Nowy użytkownik
*

Aachen
Wiadomoci: 387

fan izabelek

« Odpowiedz #4 : Padziernika 14, 2013, 12:27:04 »

Prawdopodobnie byly hodowane bez szczegolnego zwracania uwagi na typ rasowego kanarka kolorowego.  To oczywiscie zadna zbrodnia - najwazniejsze jest, zeby byly zdrowe. 

Moze masz zdjecia aktualne, to bedzie lepiej widac.

Twoje kanarki najbardziej przypominaja czerwono-czarne ...albo ciemnopomaranczowo-czarne. Mrugnicie  Zalezy ile wczesniejszy hodowca namieszal.  Pomaranczowy kolor jest dlatego, ze nie byl im podawany barwnik podczas pierzenia - z barwnikiem byly by mniej lub bardziej czerwone.   Mozliwe, ze powszechnie sie je zwie kasztankami.  Ale cos mi sie zdaje, ze tak mozna nazwac i czarne, i agatowe i nawet brunatne na upartego, gdy maja pomaranczowe/czerwone brzuszki.  Mrugnicie  Dlatego wole poslugiwac sie nazwami typowymi dla standardu.

Jesli chcesz od nich doczekac sie mlodych, trzeba by ustalic czy nie sa rodzenstwem.
A jesli sie nie da ustalic, to albo z kims sie wymienic np samiczkami, albo dokupic pasujaca parke i ich polaczyc na krzyz. 
Albo po prostu sie nimi cieszyc i w trakcie legow wymieniac im jajka na plastikowe. Jak przeprowadzac takie "udawane" legi mozesz doczytac tu na forum...

Serdecznie podzrawiam
Agata

myca54
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wodzisław śląski

« Odpowiedz #5 : Padziernika 14, 2013, 02:45:10 »

w 100 % nie są rodzeństwem Umiech mnie sie po prostu spodobały Umiech i właściwie z ciekawości tylko dopytuje co to właściwie za rasa Umiech cieszy mnie to że są zdrowe, istne dzikusy (latają po klatce jakby się szaleju najadły hehe Chichot )  i jakie bedą młode tego nie wiem jak dla mnie mogą być kolorowe jak tęcza Chichot

Katarzyna
myca54
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wodzisław śląski

« Odpowiedz #6 : Padziernika 18, 2013, 09:33:08 »

tak jak obiecałam przedstawiam wam amadynę wspaniałą-Poli i jego towarzysza w klatce Woody zeberkę Timorską lub jak kto woli Amadynę zebrowatą Umiech

Katarzyna
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #7 : Padziernika 18, 2013, 09:43:09 »

Bardzo mi się podobają.
Siatkę na oknie masz p. owadom czy naklejaną dla bezpieczeństwa?

myca54
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wodzisław śląski

« Odpowiedz #8 : Padziernika 18, 2013, 01:37:26 »

tak sitka jest wklejana od zewnątrz, żeby mi robaki po domu nie łaziły (uroki mieszkania przy lesie) poza tym mogę mieć otwarte okno w lecie i wypuszczone ptasiory,  i nie uciekną bo to na dość mocnym kleju mocowane.
następna zaleta siatki to to że kanarki a zwłaszcza Poli, nie zabijają mi sie na oknie jak latają. 

Katarzyna
nula
Go
« Odpowiedz #9 : Padziernika 18, 2013, 08:28:04 »

Amadyny śliczne!!!!! Umiech

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!