Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 08, 2025, 08:12:39 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Sprzedam bastardy  (Przeczytany 5429 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Mateusz_M
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Wiadomoci: 128

« : Listopada 24, 2013, 12:17:21 »

Mam na sprzedaż 4 recznie karmione "bastardy".
2 samce i 2 samice.

Info na priv.

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #1 : Listopada 24, 2013, 09:17:00 »

A bastardy po kim?

Mateusz_M
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa

« Odpowiedz #2 : Listopada 27, 2013, 09:59:03 »

Istnieje też możliwosc wymiany na inne ptaki.

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #3 : Listopada 28, 2013, 01:10:44 »

Ciekawe komu się nie spodobało moje pytanie?

CarIvan
Go
« Odpowiedz #4 : Listopada 28, 2013, 02:01:47 »

klapuch pewnie sprzedającemu, takie ogłoszenia bez określenia co się chce sprzedać konkretnie powinny wylatywać w śmietnik, co to znaczy sprzedam bastardy? - po dzikiej świni z kotem czy może to krzyżówka jeża z żyrafą i bastard to drut kolczasty.  Duy umiech

Pisząc ogłoszenie powinno się ująć w temacie np. "Sprzedam bastardy po szczygle i samicy kanarka",  w oknie postu zamieścić zdjęcia i określić obowiązkowo cenę oraz mieć możliwość zamknięcia tematu samemu w tym dziale by nikt zbędnie nie komentował i jakichś złośliwości nie wypisywał, resztę dogadywać się można na pw.  Obowiązkowe podanie ceny było by też wykładnią czy wogóle warto pisać pw do sprzedającego.  Mrugnicie

Mateusz_M
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa

« Odpowiedz #5 : Listopada 28, 2013, 03:49:47 »

Com napisał, napisałem. Jeśli ktoś jest zainteresowany to zawsze może wysłać wiadomość. To nie boli.

Lecz jeśli BreederGoulda jesteś tak bardzo ciekaw, to bastardy są po makolągwie i zielonej samicy kanarka.

WIL.K.
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Warszawa
Wiadomoci: 278

« Odpowiedz #6 : Listopada 29, 2013, 12:33:29 »

Witam
Jadore rozumiem że zgodnie z art.119a Ustawy z dnia 16 kwietnia 2004 o ochronie przyrody(Dz.U.2013 poz 627 z póź.zm)
posiadasz zezwolenie z Generalnej Dyrekcji Ochrony Środowiska na krzyżowanie gatunków ptaków chronionych z innymi gatunkami ptaków a samiec makolągwy użyty do krzyżówki z samicą kanarka jest zaobrączkowany wyhodowany został w niewoli i posiada świadectwo pochodzenia.W/g mojej wiedzy w Polsce nie ma hodowców makolągwy znam takich w innych krajach UE  a na import do Polski też trzeba uzyskać zezwolenie z Generalnej Dyrekcji Ochrony Środowiska.Moim zdaniem oferując  do sprzedaży bastardy
ptaków gdzie jedno z rodziców jest gatunkiem chronionym warto dołączyć informację też że się posiada  niezbędne zezwolenia na prowadzenie takiej hodowli .
Pozdrawiam

Mateusz_M
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa

« Odpowiedz #7 : Listopada 29, 2013, 04:21:16 »

Ja posiadam tylko bastardy które nie są chronione. Ptaki nie wykluły się u mnie. Poza tym znalazły już nowych właścicieli, tak więc oferta nieaktualna.

CarIvan
Go
« Odpowiedz #8 : Listopada 29, 2013, 04:35:40 »

Ja posiadam tylko bastardy które nie są chronione
Zdaje się że bastardy po ptakach chronionych podlegają również rejestracji choć 100% pewności nie mam.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!