Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 09:19:54 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Poznańska ferajna  (Przeczytany 13161 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
myszaq
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Poznań
Wiadomoci: 74

« Odpowiedz #15 : Stycznia 24, 2014, 11:02:16 »

Takie w sumie trochę nietypowe - 86 x 63 x 40 - była robiona tak, żeby się ładnie wpasowała w obciętą do tego celu biblioteczkę Mrugnicie

Now, bring me that horizon...
CarIvan
Go
« Odpowiedz #16 : Stycznia 24, 2014, 11:05:59 »

No to miejsca mają sporo choć znając życie amadyny dobiorą się w jakąś parę a ta trzecia będzie odsunięta od nich gdy tylko pobudzi się para do lęgów. Co do bastarda i kanarka to nie wiem dlaczego ale jakoś nie pasują mi z amadynami ale to twoje ptaki przecież.

myszaq
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Poznań

« Odpowiedz #17 : Stycznia 24, 2014, 11:59:20 »

Właśnie to jest u nich najfajniejsze, że żadne się nie zastanawia, czy pasuje do reszty Mrugnicie I tak Gonzo (który jest bardzo nietypowym amadynkiem) robił dziś do kanara swoje śmieszne podskoczki (biedny Jack nie do końca wiedział, jak ma się zachować Jzyk ). Amadynka Zuzia i bastardka wpakowują się czasem równocześnie do baseniku, i w ogóle im nie przeszkadza, że są różnych gatunków Umiech
Jedzonko mają takie, żeby nikomu nic nie zaszkodziło...
Więc skoro oni czują się razem dobrze, to i ja nie mam zamiaru głowy tym sobie zawracać Mrugnicie

myszaq
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Poznań

« Odpowiedz #18 : Lutego 05, 2014, 09:10:37 »

Obiecuję sobie, gorąco sobie obiecuję że to już ostatni ptaszek. Ale była ich piątka, kanary utworzyły taką słodką parkę, która non-stop sobie dzióbkuje, Gonzo z Zuzią (ta białopierśna) też poczuli miętę przez rumianek, bo on cały czas do niej skacze, a ona mu merda ogonkiem, a ta biedna Rózia taka sama...

... tak więc w zeszłą sobotę dołączył do nas niebieski pastelek Lucuś Umiech Lucek siedzi teraz z Rózią, i chwilowo tworzą dość toksyczny związek, bo niby się przeganiają z miejsca na miejsce (oboje po równo), to jednak razem są zdecydowanie spokojniejsi niż osobno Mrugnicie Poza tym, co wieczór Lucek układając się do spania, przesuwa się jakiś centymetr - dwa bliżej Rózi. Och well, zobaczymy, co z tego wyniknie Mrugnicie

nula2
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 12

« Odpowiedz #19 : Lutego 09, 2014, 08:35:20 »

Ferajna naprawdę super! i widzę, że został połknięty bakcyl i zostało się pozytywnie zakręconym- ha,ha... a może jeszcze jednego ptaszka...itd.,itd. Duy umiech Pozdrawiam i życzę powodzenia.

myszaq
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Poznań

« Odpowiedz #20 : Czerwca 19, 2014, 10:43:32 »

Dawno tu nie pisałam, i nie aktualizowałam składu mojej małej (ale jakoś coraz większej Jzyk ) grupki. A piszę dlatego, że doczekałam się pierwszych amadynich pisklaczków, i jestem z nich niesamowicie dumna Chichot Od razu też chciałam jeszcze raz gorąco podziękować za wszystkie rady, jakimi wspierano mnie przy pewnych trudnościach, jakie pojawiły się w trakcie (całość opisana tutaj ). Pisklaczkowy stan na poniedziałek wyglądał tak (cztery kolorki, no skaczę z radości) Mrugnicie

A od wtorku maluchy zaczęły pomału opuszczać budkę - aż dziś rano zobaczyłam taki własnie obrazek Umiech

W tym momencie w klatce panuje straszny rejwach, młode latają, skaczą, ganiają za rodzicami z otwartymi dziobkami i (dosłownie) wskakują sobie na głowy - chyba naprawdę wynudziły się tym siedzeniem w budce Chichot Rodzicami radosnej gromadki są Lucek i Fruzia (dołączyła do nas w tak zwanym międzyczasie - jest to zielona szpaltka, fioletowopierśna i czarnogłowa):

Marka
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Piaseczno
Wiadomoci: 115

« Odpowiedz #21 : Czerwca 21, 2014, 08:29:05 »

Cierpliwość została nagrodzona, maluchy superowe - moje gratulacje i uznanie :-)
I już czekam na kolejne zdjęcia :-)
Pozdrowionka :-)

Strony: 1 [2]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!