Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:55:28 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1] 2   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Gloster Show Poland 2014  (Przeczytany 8869 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013
Wiadomoci: 243

« : Stycznia 11, 2014, 04:42:28 »

Jak wrażenia?
Macie jakieś informacje o wynikach?

cieslm
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Dzierżoniów
Wiadomoci: 185

CIH C033

« Odpowiedz #1 : Stycznia 11, 2014, 06:48:31 »

Wrażenia ,ok bardzo dużo ptaków nie spodziewałem się tylu Glosterów ...UmiechUmiechUmiech
wyników oficjalnych nie znam tylko te z informacji telefonicznych ....elektronicznych jeszcze nie widziałem nigdzie

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #2 : Stycznia 12, 2014, 11:18:05 »

W konkursie udział wzięło 19 hodowców, wystawiając ponad 200 ptaków, obstawiając aż 56 klas wystawowych. Wynik ten należy uznać za spory sukces. Bardzo dobrze wypadli użytkownicy naszego wortalu zdobywając szereg nagród.

Rywalizacja była bardzo zacięta zarówno w poszczególnych klasach, jak i w całym konkursie. Przy wyborze najlepszego hodowcy trzeba było brać pod uwagę aż 11 ptaków, aby wyłonić zwycięzcę. Ostatecznie 1 punktem wygrał Wiesław Rozynek, który pokonał Gabriela Zawadzkiego.

Najlepszym ptakiem wystawy został wybrany ptak Wiesława Rozynka (nieintensywny - zielony/zielony szek (więcej niż 75% ciemny), samica, korona), który minimalnie pokonał ptaka Marka Rysia (zielony/zielony szek (więcej niż 75% ciemny), samica, consort).

Ryś miał też najlepszego championa opposite head.

Bardzo dobre ptaki wystawił też Maciej Materyk, który zajął 4 miejsce wśród najlepszych hodowców. Maciek miał także najlepszego intensywnego consorta wystawy.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2014, 02:38:38 wysane przez Jacky » Zapisane

cieslm
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Dzierżoniów
Wiadomoci: 185

CIH C033

« Odpowiedz #3 : Stycznia 12, 2014, 04:26:41 »

foto z dziś

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« Odpowiedz #4 : Stycznia 14, 2014, 10:42:24 »

Wystawy specjalistyczne są siłą napędową hodowli. Większa ilość wystaw specjalistycznych przekłada się bezpośrednio na rozwój hodowli. Dobrze wreszcie, że ktoś to dostrzegł w naszym kraju. Trzymam kciuki za organizatorów i za kolejne konkursy.

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #5 : Stycznia 14, 2014, 12:50:34 »

Odnoszę wrażenie, że coś było z wystawą nie tak jak powinno. Raptem 4 wypowiedzi, bardzo rzeczowe, prawie żadnych odczuć, dwa zdjęcia ... pucharów.
Nawet Papuga chwali, a to jest już podejrzane Duy umiech
Nie byłem w stanie pojechać, czy może ktoś zrobi relację?

Granos
Go
« Odpowiedz #6 : Stycznia 14, 2014, 04:49:18 »

klapuch,a co tu duzo mowic? Na sędziego nikt nie będzie narzekał bo nasi hodowcy zagranicznych sędziow traktują jak swietosc . Rzetelnie zorganizowany konkurs i wystawa ,wkoncu na dobrym poziomie przy udziale IGBA....Pierwsza edycja,mysle ze jesli tylko sie utrzyma gloster show poland to bedzie tylko lepiej. W organizacje wlaczyli sie najwieksi specjalisci glostera w kraju-poprostu tak trzymac Umiech.

tymm
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2012
Wiadomoci: 376

« Odpowiedz #7 : Stycznia 14, 2014, 08:19:42 »

Byłem na Gloster Show Poland wraz z kolegą, który wystawiał swoje ptaki. Dzięki uprzejmości organizatora kanarki mogliśmy przywieść w sobotę rano, co zaoszczędziło nam czasu i pieniędzy na hotel. Konkurs niewątpliwie się udał. Ocena w systemie angielskim, w której bezpośrednio uczestniczyli hodowcy wzbudzała emocję i powodowała napięcie. Ekspert przestawiał klatki z glosterami, przyglądając się ptakom, a widzowie typowali, który wygra. Komentarze pana Allisona były na bieżąco tłumaczone dzięki czemu zainteresowani mogli dowiedzieć się o wadach i zaletach prezentowanych kanarków. Ocena przebiegła sprawnie choć trwała dość długo z powodu sporej ilości ptaków, której się osobiście nie spodziewałem. Myślę, że jak na pierwszy raz to hodowcy dopisali. Pod względem organizacyjnym również było dobrze, choć jak to bywa pierwszym razem nie bez błędów. Po konkursie klatki z glosterami zostały sprawnie posegregowane na regałach, a najlepsze ptaki trafiły do tzw. "szopek", w których bardzo fajnie się prezentowały. Gdy już wszystko zostało poustawiane, a punkty podliczone nastąpiło wręczenie okazałych pucharów, za najlepsze ptaki. Po tej ceremonii hodowcy mogli zabrać ptaki i wrócić do domu. Nie było przymusu pozostania do niedzieli. My również skorzystaliśmy z tej możliwości. Na godzinę 19:30 zaplanowana była kolacja dla uczestników konkursu ale niestety nie braliśmy w niej udziału. Każdy z uczestników otrzymał również od razu katalog z szczegółowymi wynikami. Podsumowując konkurs udany, mam nadzieję, że w przyszłym roku doczeka się kontynuacji. I oczywiście była to kolejna okazja do spotkania się z hodowcami, wymienienia doświadczeń i nauczenia się czegoś nowego Umiech

Granos, co do Twojej wypowiedzi, to się mylisz. Hodowcy w Polsce mają już pewną świadomość hodowlaną, znają wzorce i jak to było w Wałbrzychu, nie traktują angielskich ekspertów jak świętość. Czy Ian Allison ocenił glostery dobrze, czy źle, to już każdy uczestnik mógł rozstrzygnąć sam. Organizatorzy nie mieli wpływu na wybór eksperta, a eksperci wszędzie są lepsi i gorsi. Najważniejsze, że kanarków było sporo, poziom myślę, ze dosyć wysoki, a niektóre okazy wręcz wybitne. Mi się podobało i na pewno za rok również zawitam na Gloster Show Poland  Mrugnicie

CarIvan
Go
« Odpowiedz #8 : Stycznia 14, 2014, 09:20:23 »

Po tej ceremonii hodowcy mogli zabrać ptaki i wrócić do domu. Nie było przymusu pozostania do niedzieli.
I to uważam za wielki plus bo nie każdemu hodowcy musi zależeć na tym by ptaki były narażone na kolejny dzień stresu ponadto w niedzielę oglądają już ptaki raczej ludzie z ciekawości i hodowcy dla których i tak ptaki z pierwszych miejsc są niedostępne, czasami fascynaci chcący mieć jednego ptaka w domu dla wyglądu/śpiewu, sami zaś hodowcy widzą już przed oceną jak i po niej samej i jeśli jest możliwość mogą nabyć/zamówić/zaliczkować danego i odebrać ptaka nim hodowca odjedzie niezależnie czy w sobotę czy w niedzielę. Oczywiście jeśli ktoś ma życzenie może zostać na niedzielę by pokazać się szerszej publiczności z swoimi osiągnięciami.  Mrugnicie

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #9 : Stycznia 14, 2014, 09:45:22 »

Na wystawie nie było żadnej giełdy, żadnej sprzedaży ptaków. To typowo specjalistyczna wystawa, gdzie przed wszystkim liczyły się ptaki i ich prezentacja. To ptaki były bohaterami wystawy. Publiczność oglądała je przed oceną, w trakcie oceny i po ocenie. I to było esencją tej wystawy! Warto było jechać setki kilometrów, by obejrzeć ptasie show!

CarIvan
Go
« Odpowiedz #10 : Stycznia 14, 2014, 09:52:14 »

Na wystawie nie było żadnej giełdy, żadnej sprzedaży ptaków.
I to było esencją tej wystawy!
Co nie oznacza że nie mogłoby być np. sprzedaży ptaków ale już po ocenie i w przypadku gdy hodowca/wystawca chciałby ptaka sprzedać. Giełda jakiej nie było to odrębna sprawa, która zakłóciła by tylko to show. Żałuje że nie byłem bo do kanarków jednak jakiś sentyment został.  Mrugnicie

pigmej
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Śląsk, Pszów
Wiadomoci: 292

« Odpowiedz #11 : Stycznia 15, 2014, 05:46:18 »

Tu macie relację z wystawy plus katalog:D
http://pzhkipe.org/aktualnosci/170-gloster-show-poland-2014

Granos
Go
« Odpowiedz #12 : Stycznia 16, 2014, 01:07:03 »

Czytałem relację na stronie PZHK i tak naszło mnie pytanie.....Co aktualnie daje wstąpienie do I.G.B.A ? Z informacji na stronie wynika ,że część naszych hodowców wstapiło w szeregi tej organizacji.

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« Odpowiedz #13 : Stycznia 16, 2014, 10:17:45 »

Granos!
Ty taki przeciwnik wstępowania do obcych stowarzyszeń nagle się zainteresowałeś I.G.B.A.! Szok! Myślałem, że Twoje stwowarzyszenie całkowicie zaspokaja Twoje potrzeby. A tu nagle takie pytanie! Takie zainteresowanie I.G.B.A.!

Widać, że do obcych stowarzyszeń musicie dorosnąć. Niektórzy już dorastają.

I.G.B.A. to organizacja skupiająca najlepszych na świecie hodowców glosterów. Należą do niej nie tylko Anglicy, ale też Niemcy, Włosi, Amerykanie ... Cały glosterowy świat kręci się wokół I.G.B.A. Gdybym hodował glostery, to pewnie też bym się tam zapisał.

A co daje? Przede wszystkim edukację i ... prestiż. Ale jak nie wstąpisz, to się nie dowiesz, tylko pewnie pomyślisz, że Cię okłamuję.

Granos
Go
« Odpowiedz #14 : Stycznia 16, 2014, 03:50:46 »

papuga,nawet tego nie skomentuje bo z tego wpisu najchetniej bym sie posmial i tyle.To bylo zwykle pytanie a ty sie podniecasz nie wiem czym.Liczylem ,ze hmm...inny rodzaj informacji uzyskam.

Niestety zawieszam swoja aktywnosc na forum wiec niestety mina mnie twoje madrosci. Dosc mam tego ,ze pewni uzytkownicy w kazdym temacie w dziale "wystawy" probuja zrobic piekielko. Wystarczy mi juz tego klotliwego,zadufanego w sobie,kompletnie niezjednoczonego spoleczenstwa.

Strony: [1] 2   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!