Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 09:00:18 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Problemy z samiczką  (Przeczytany 5596 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
damianoski
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Wiadomoci: 70

« : Lutego 18, 2008, 03:37:13 »

Witam i pozdrawiam.

Korzystając z możliwości to ja mam pytanko. W połowie stycznia kupiłem samiczkę kanarka jest z 2007 roku, mamy już połowę lutego a ona jakoś nie kwapi się do budowy gniazda, w zasadzie w ogóle się nim, nie interesuje. Jeśli chodzi o karmienie to dostaje mieszankę jajeczną 2 razy w tygodniu, oprócz tego dobrą mieszankę i rzepik no i oczywiście zieleninę. No i jest to w 99% samiczka  Mrugnicie

damianoski
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

« Odpowiedz #1 : Marca 21, 2008, 09:40:54 »

Witam. Samiczka już siedzi na jajkach (sztuk 2). Pierwsze lęgi po bardzo długiej przerwie, więc czekam z niecierpliwością, ale mam nadzieję, że będzie ok.

Pozdrawiam!

Rafał
Uczeń4
Nowy użytkownik

Warszawa
Wiadomoci: 311

« Odpowiedz #2 : Marca 21, 2008, 11:40:15 »

Zatem 3mamy kciuki i czekamy na relację z lęgów. Moze założysz temat w dziale "lęgi". Ja tam założyłem temat, w którym relacjonował będę swoje postępy w lęgach pt "Legi 2008 u Rafała Chichot". Zapraszam do podobnej twórczości.

damianoski
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

« Odpowiedz #3 : Kwietnia 02, 2008, 12:26:58 »

Niestety chyba nic z tego nie będzie. Jajka wyglądają na niezalężone. Ale nie zniechęcam się, może następne lęgi się udadzą. W tym roku dam sobie chyba spokój, ale w następnym trzeba będzie się konkretnie przygotować, a przede wszystkim ptaszki.

Mark
Administrator
Użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 709

« Odpowiedz #4 : Kwietnia 03, 2008, 09:44:05 »

Cieszę się że o zniechęcaniu do hodowli kanarków nie ma u Ciebie mowy.Myślę że nie powinieneś już rezygnować z prób uzyskania młodych ptaków.Dopuszczaj samca nadal do samicy i próbuj bo na pewno Ci sie uda.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #5 : Kwietnia 03, 2008, 10:03:56 »

damianoski jeszcze jest sporo czasu. Sezon lęgowy właśnie trwa. Podejmij jeszcze próbę uzyskania młodych. Nie poddawaj się po jednej nieudanej próbie.

damianoski
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

« Odpowiedz #6 : Kwietnia 05, 2008, 08:34:24 »

Zastanawiałem się właśnie czy nie podjąć jeszcze jednej próby dlatego, że jak pisałem są to pierwsze lęgi po dość długim czasie. Dysponuję tylko jedną samiczką, ponieważ druga okazała się samcem więc nie mam żadnej alternatywy. No i najważniejsze właśnie jest to żeby się nie zniechęcać tylko wyciągać z tego wnioski.

Pozdrawiam

damianoski
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

« Odpowiedz #7 : Wrzenia 14, 2009, 11:28:22 »

Sporo czasu minęło od napisania ostatniego posta. Dziś sytuacja wygląda już nieco inaczej. Dochowałem się już min. 12 młodych mozaik czerwonych, 3 młodych żółtych i kilka "mieszańców" które wyszły po rzekomej samicy mozaika czerwona (tak to jest jak się kupuje kota w worku). Nie mam dużej hodowli bo nie mam na to możliwości "przestrzennych" i "czasowych" ale na 4-6 par mogę sobie pozwolić. Liczę na to że w przyszłości będę miał możliwości na znacznie większą hodowlę, w której na spokojnie będę mógł się zająć mozaikami czerwonymi. Duy umiech

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #8 : Wrzenia 21, 2009, 12:18:41 »

Dochowałem się już min. 12 młodych mozaik czerwonych, 3 młodych żółtych i kilka "mieszańców"

Gratulujemy i liczymy, że teraz hodowla ptaków wciągnie Cię na dobre.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!