Ciampel! Pytanie zadałeś ciekawe, ale nie wiem czemu po pierwsze ograniczasz grono dyskutantów w tym wątku?
Gdzie widzisz takie ograniczenia? Jest dodatkowe zaproszenie prezesów stowarzyszeń do wypowiedzi z czego JAD skorzystał.
Jestem bardzo ciekawy i czas pokaże czy np. papuga, forpus94 i inni będą się wypowiadać w tym wątku.
Widzisz
papuga nawet jest specjalne zaproszenie dla Ciebie więc skąd taka przewrotna dygresja ale czytając twoje wpisy można się wszystkiego spodziewać, tylko brak rzetelności.
Druga rzecz to nie wiem czemu spłaszczyłeś cały temat do tego, że "ktoś lubi albo nie lubi PFO".
Wskaż gdzie napisałem, że "lubię lub nie lubię PFO" - mijasz się z prawdą!
Poza tym zamiast wzywać użytkowników po nicku do odpowiedzi może sam byś na początku wskazał przyczyny takiego stanu rzeczy i nakreślił tło do merytorycznej dyskusji.
Temat jest określony "Dlaczego stowarzyszenia nie chcą organizować OMP" a tło jest banalne, bezpardonowe i bezprawne ataki na Radę Federacji na prywatnym wortalu przez Ciebie i innych a właściciele nie reagują więc dają przyzwolenie na takie działania i łamią Statut PFO
§ 20
Członkowie rzeczywiści zobowiązani są do:
1) przestrzegania postanowień statutu, uchwał, regulaminów i decyzji władz Federacji;
2) brania czynnego udziału w działalności Federacji i realizacji jej celów oraz dbania o dobre imię Federacji;
3) opłacania składki członkowskiej w wysokości i terminach określonych przez władze Federacji.
§ 14
1. Członkiem rzeczywistym Federacji może zostać każde stowarzyszenie prawne krajowe i zagraniczne o profilu ornitologicznym, jeżeli:
2) zobowiąże się przestrzegać statut, uchwały, regulaminy i decyzje władz Federacji oraz w sposób solidarny finansować jej działalność.